DJI Phantom 4

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
gardenroute

Re: DJI Phantom 4

#421 Příspěvek od gardenroute »

graup15 píše:...To teda opravdu nebylo daleko. Jsem docela zvědav co ti řeknou ze servisu DJI...mám pocit,že nic.
Také myslím Dalibore, ale zkusil jsem to, je to trochu nejasné (byť nevylučuji nějaký vlastní laps), je to již na cestě do reichu... Je mi po něm smutno, i létání mě dnes zrušili, moc nízká oblačnost, z mraků bych se asi potentočkoval :(
graup15 píše:...A třeba takovou věc dělá i P4 modifikovaný A2 kontroler. (jen tam díky kýblu dalších senzorů to může a stopro i bude od jiné vazby senzorů)...
No ona Pka má spíše něco odvozeného od A3ky, A2ka je v P3, ale jsou kolem toho trochu dohady, je to něco proprietárního, je ale jasné, že některé věci, které umí P4 a MAVIC, starší kontrolér A2 nedá...

Mimoch. dnes jsem měl MAVICa v ruce, více zde
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Duffs

#422 Příspěvek od Duffs »

Páni tu je stránka (http://www.phantomhelp.com/Tips/18/best-tabletsphones-for-dji-go) kde sú uvedené tablety a phony pre dji go aplikáciu. Je phantom 4 kompatibilný zo všetkými zariadeniami zo zoznamu, alebo len tými čo sú napísane na offiko stránkach dji.
Taranis X9D Plus, Heavy lift hexacopter, Phantom 4 Pro
gardenroute

#423 Příspěvek od gardenroute »

Té otázce moc nerozumím, DJI uvádí seznam svých doporučených (otestovaných) zařízení, na Phantom Helpu (nebo Phantom Pilots) jsou seznamy uživatelsky vyzkoušených zařízení, tzn. bude to více aktualizované vzhledem k komunitní základně, ale nebude to "se zárukou". Takže na co se ptáš?
Duffs

#424 Příspěvek od Duffs »

Či všetky zariadenia zo zoznamu su kontatibilne z phantonom 4
snoop69

#425 Příspěvek od snoop69 »

Jde snad o kompatibilitu s aplikací a ne s coptérou :roll:
Duffs

#426 Příspěvek od Duffs »

snoop69 píše:Jde snad o kompatibilitu s aplikací a ne s coptérou :roll:

ďakujem za vysvetlenie
gardenroute

Obstacle Avoidance

#427 Příspěvek od gardenroute »

Ještě pár poznámek k funkci Obstacle Avoidance (OA, automatické se vyhýbání překážkám) v různých režimech a pod různými kontrolními aplikacemi, nedávno jsem o tom vedl diskuzi s jedním kolegou:

- OA je funkční i pokud P4 pracuje např. pod Litchi v režimu autopilot (Mission Planner), a to i tehdy, kdy P4 není pod žádnou kontrolou pilota, např. při RTH

- OA by mělo být aktivní i v případě, že pilot letěl ve SPORT režimu, ztratil spojení a došlo k RTH - určitě je dobré mít vhodně předkonfigurovanou výšku letu pro RTH a to vždy výše, než je cokoliv v plánovaném linii letu (mám to potvrzené od některých pilotů, ale ještě čekám na odpověď DJI)

Tady je celkem zajímavé video z letu pod Litchi Autopilotem (bez kontroly pilotem), kdy pilot špatně zadal výšku (nulovou!) pro jeden z waypointů při plánování mise
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=DNRQoZLN5Qc[/youtube]
gardenroute

DJI Phantom 4 EXO 1 exoskeleton

#428 Příspěvek od gardenroute »

EXO 1 exoskeleton
Zajímavý projekt ze Shapeways, který z běžné P4ky udělá jednoduše specializovanou pátrací a záchrannou platformu. Tento jednoduchý 3Dprint doplněk se rychle a snadno připojí k P4, přidá řadu funkcí klíčových k tomu, aby se tato výkonná quadkoptéra stala cenným nástrojem pro záchranáře.

Platforma obsahuje upevňovací body pro další kamery GoPro na různých místech konstrukce, které lze použít nejen pro další kamery, ale i pro výkonná LED světla (např. dobře známá Knog Qudos Lights) a další zařízení a příslušenství.

Exo 1 může být vybaven novým, ale jednoduchým systémem užitečného zatížení. S využitím karabiny a neodymového magnetu může P4 nést malé užitečné zatížení, a doručit zachraňovanému náklad i bez nutnosti přistání - stačí potáhnout, aby se náklad z magnetu uvolnil.

Exoskeleton byl součástí soutěže sponzorované DJI a Shapeways, ukazující univerzálnost P4 a Shapeways 3Dprint služby. Exo 1 v této soutěži zvítězil.
Přílohy
EXO 1 exoskeleton 5.jpg
EXO 1 exoskeleton 3.jpg
EXO 1 exoskeleton 4.jpg
EXO 1 exoskeleton 1.png
gardenroute

Phantom 4 - přistání na vzdálenost 8 km

#429 Příspěvek od gardenroute »

Zajímavý výkon - přistání na vzdálenost 8 km s P4kou...

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=QcJsUCahRS4[/youtube]
Naposledy upravil(a) gardenroute dne pát 28.10.2016 18:45, celkem upraveno 1 x.
zandas

Český návod k DJI Phantom 4

#430 Příspěvek od zandas »

Zdravím,má někdo český manuál k Phantomu 4? (pdf, scan)
Děkuji
graup15

#431 Příspěvek od graup15 »

re Petr (gardenroute)

To je dobrej šílenec...takové pokusy,kdy neví jestli to vůbec dá a bez možnosti návratu...hmmmm.
Pochopil bych ,kdyby ten system na P4 byl naddimenzovaný natolik,že těch 8km by dal dvakrát s min 30% rezervou. A to nejen vysílání, ale hlavně i kapacitou zdroje. Ani jedno tam není...no asi má hodně peněz ,když o to přijde koupí si hned další :-) :-)
graup15

#432 Příspěvek od graup15 »

re...gardenroute

Peťo....taky dobrý video. A pak že mašinky od DJI neumí létat na zádech..:-)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vioiVWP47dA[/youtube]
gardenroute

#433 Příspěvek od gardenroute »

graup15 píše:re Petr (gardenroute)
To je dobrej šílenec...takové pokusy,kdy neví jestli to vůbec dá a bez možnosti návratu...hmmmm.
Pochopil bych ,kdyby ten system na P4 byl naddimenzovaný natolik,že těch 8km by dal dvakrát s min 30% rezervou. A to nejen vysílání, ale hlavně i kapacitou zdroje. Ani jedno tam není...no asi má hodně peněz ,když o to přijde koupí si hned další
:-) :-)
Když jsem ho poslouchal při tom letu, tak poté cestě dolů měl několik "předpřipravených záchranných zón", na kterých by přistával v případě nějaké nouze (a vedla k nim nějaká cesta), ale to finále nad tím městem 8 km vzdáleným bylo jistě šílenství, byla to fakt sázka do loterie, možná doslovná :?
gardenroute

Phantom 4 Firmware Fw V1.2.602

#434 Příspěvek od gardenroute »

Tak tady máme po nějaké době nové firmware V1.2.602,
které je tentokáte pro letadlo, ale i pro baterie, viz níže popis v obrázku... Takže nezapomeňte na aktualizaci se všemi bateriemi.
Čekal jsem ale větší změny, které umožní i některé nové funkce DJI Go aplikace, které DJI uvedlo u MAVIC :(, zejména rozšířené letové režimy, pro které je HW P4ky již připraven...
Přílohy
gardenroute

Re: Ptaak 2 boural...

#435 Příspěvek od gardenroute »

gardenroute píše:Ptaak 2 boural......přestávám z neznámých příčin stoupat, a v dost vysoké rychlosti jsem viděl, že vrchol stromu nedokážu minout.......Na dvou místech jsou proražená ramena (výměna trupu), z podvozku u místa spojení s trupem vypadly a někde v travinách zmizely 2 krytky kabeláže, 2 vrtule jsou na odpis, z každé zbyla pouze polovina....do levé strany vyhnutý gimbal, byť kamera nenese ani škrábanec. To už je vážnější...
Pro ty, kdo to sledovali, tak Ptaak je zpet doma, skoro cely mesic v DJI v Nemecku, menilo se toho nakonec vice nez jsem cekal, mimo trupu mj. i 1 hlavni motor s radicem, 2 motory v gimbalu, vc. ramena gimbalu atd. atd., ucet skoro za 13 tisic Kc (!)... :( Takze budte opatrni, a Sport rezim vzdy s rozmyslem... :wink:
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“