ukradený dron

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
czpredseda

Re: ukradený dron

#31 Příspěvek od czpredseda »

LV píše:Odhliadnuc od toho, že kukurica je tiež tráva, vo videu výrobcu je použité poletovanie práve nad touto plodinou. Ano 3-4ha je malá plocha ale napriek tomu na postrek takejto plochy potrebuješ desiatky hektolitrov postreku nech je tam zasiate čokoľvek.
Postrekovanie pididr0nom (koptérou) do rozpätia 10m je rovnaká hovadina ako robiť s ním čokoľvek iné ako nosiť kameru.

Myslíš, že jsou vývojáři z dji tak dementní, že by utráceli čas a peníze vývojem něčeho, co nemůže fungovat? Je dost pravděpodobné, že na vývoji spolupracovali s nějakými producenty hnojiv a postřiků tak asi taky ví, že existují koncentrované přípravky, kterých se na to pole nemusí vylít kubík na hektar.

A tady nám všeználek z rcmanie tvrdí, že to je hovadina, i když to viděl akorát na obrázku, protože u nich na poli toho teda ze čmeláka vyprášej 10 litrů na metr. No tak to jim tam teda asi brnknem, že se spletli a vůbec by to neměli prodávat, protože nefunguje. Tohle nemá smysl, čau.
jio

#32 Příspěvek od jio »

Nejsou dementní, vidí je díru na trhu https://www.youtube.com/watch?v=OMtOnQg_Xpg
czpredseda

#33 Příspěvek od czpredseda »

Já vim, že nejsou, ale vypadá to, že jistí lidé si to tady myslí.
LV
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od LV »

czpredseda píše:
Myslíš, že jsou vývojáři z dji tak dementní, že by utráceli čas a peníze vývojem něčeho, co nemůže fungovat? Je dost pravděpodobné, že na vývoji spolupracovali s nějakými producenty hnojiv a postřiků tak asi taky ví, že existují koncentrované přípravky, kterých se na to pole nemusí vylít kubík na hektar.

A tady nám všeználek z rcmanie tvrdí, že to je hovadina, i když to viděl akorát na obrázku, protože u nich na poli toho teda ze čmeláka vyprášej 10 litrů na metr. No tak to jim tam teda asi brnknem, že se spletli a vůbec by to neměli prodávat, protože nefunguje. Tohle nemá smysl, čau.

S technológie rastlinnej výroby mám maturitu a v obore som pracoval 8 rokov. Aj keď už v obore nepracujem hooooodne dlho o koncentrovaných hlavne herbicídoch viem. Sú také čo sa aplikujú v dávkach pár desiatok gramov na hektár, ale práve preto aby si ich dokázal správne aplikovať musíš ich zriediť rádovo stovkami litrov vody. Inak by sa na jednotlivé rastliny neušla ani tá jedna mikrokvapôčka prípravku. A preto potrvá ešte hodne dlho aby pole o rozlohe niekoľko hektárov ošetrovali dr0ny vo veľkom. Ja sa toho určite nedožijem :wink:
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
tomashr

#35 Příspěvek od tomashr »

Za zemědělského experta se sice nepovažuji ani náhodou, ale dovolím si odhadnout, že pokud se poletí úzký pruh s "kropením" tak ze dvou metrů, tak bude možné z koncentrátu udělat daleko (klidně o řád či dokonce dva řády) jemnější "mlhu" než je možné u "Čmeláka", tím se omezí množství.
A co se týče rychlosti, tak zkusme počítat... Kdyby jeden průlet udělal dva metry pás, tak je hektar padesát průletů po 100 metrech (25 tam, 25 zpátky). Při rychlosti 40km/h (zcela reálné) je jeden průlet 10 vteřin, 50 průletů zaokrouhleně nahoru 10 minut. I kdyby musel dr0n po pěti minutách přistát pro dolití postřiku, tak prostě není důvod nemít hektar hotový za 20-30 minut, tedy 2-3 hektary za hodinu - zjevně se i takto umírněným odhadem v podstatě od slibů DJI nijak moc neliším a jsem v podobné relaci.
Wormsnake

#36 Příspěvek od Wormsnake »

Tam bude problem prave v te rychlosti aby se cmelak bezpecne udrzel ve vzduchu bude musel letet 80kmh a 10m nad zemi (tohle je jen muj odhad nevim co zkuseny pilot cmelaka dokaze) proto veze stovky litru postriku...

To DJI muze letet pomalu a nizko tudis aplikovat presneji mensi mnozstvi koncetrovanejsiho postriku.
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless
Wormsnake

#37 Příspěvek od Wormsnake »

Treba ma k tomu DJI i zarizeni na zemi pro automaticke dopneni potriku :D .
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless
Kamikaze591

#38 Příspěvek od Kamikaze591 »

Není jen o postřiku. Jak už psal někdo výše, i traktory, dokonce na pár místech v ČR jezdí v režimu precision farming. Zatím je to u nás ještě hodně v plenkách, ale princip je přibližně takový. Posbírají se data z družic, z pozemního měření (složení půdy atd.), případně přesnější data multispektrální kamerou z UAV a další. Všechna tato data se nalejou do softu určeného pro PF, který je dokáže zpracovat a vyhodnotit. Určí pár míst na poli, která je potřeba pohnojit/poherbicidit/cokolivjiného a droník tam zaletí a ustříkne. Takováto je idea ke které se snažíme příblížit.
Tzn. nemusí se startovat traktor aby kvůli 5 místům objížděl celé pole.
zelkar

#39 Příspěvek od zelkar »

FrSky / Dingo, F5J ...
DAF
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od DAF »

Dobré ráno, a o čem myslíš, že se tu už 14 dní bavíme - o tom už psal dne 6.10.2016 "Maverick"Videl jsem v tn že někdo lupnul práškovací dr0n na Letňanské výstavě, hoši vraťte ho, mají jen dva...:-) Kdo ho vzal:-):-):-)?
Hitec Aurora 9X
zelkar

#41 Příspěvek od zelkar »

Dobrý večer, četl jsem to, ale nevšiml jsem si, že by tu bylo video přímo z akce...
Sorry, pokud jsem tě zdržel od důležité práce.
FrSky / Dingo, F5J ...
DAF
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od DAF »

Od ničeho jsi mě nezdržel, jen jsem se dobře pobavil. Ale to se občas stává i v lepších rodinách :lol: , z toho si nic nedělej.
Hitec Aurora 9X
martin z

#43 Příspěvek od martin z »

Video, kde vidíme zloděje jak si stroj odnáší tu ale až do včerejška opravdu nebylo.. Sám jsem chtěl včera dát sem odkaz na tento článek s videem (nešlo o článek shrnující co se tu dávno diskutuje, ale o to video), kolega byl rychlejší.
guchar

#44 Příspěvek od guchar »

Marně jsem hledal, aspoň ten odvysílaný šot z TV zpráv. Za video Ď.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od DAF »

To je pravda, ale video bylo možno vidět na různých zpravodajských serverech prakticky ihned, co se to stalo. Mě jen pobavil způsob jeho uvedení sem do vlákna. Jinak samozřejmě můžeme za vložení poděkovat a kdyby někdo náhodou na videu poznal tuto osobu, nechť se dostaví na nejbližší služebnu VB, tedy policie, případně to oznámí na linku 158. Jó, dělám si malinko srandu, a samozřejmě, že by ten parchant zasloužil urazit pazoury u samého krku. Tak snad se kolega tak moc nezlobí a doufám, že ani tebe to až tolik nepohoršilo :wink: .
Hitec Aurora 9X
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“