DJI Mavic

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
jaroslav.falcon

Re: DJI Mavic

#211 Příspěvek od jaroslav.falcon »

Zoolx píše:
S tou vzdáleností je to vtipné. ....

Z.

možná je to vtipné pro tebe, ale pro mně je to zásadní parameter a důvod proč bych přešel na DJI je hlavně to radiové spojení, včetně přenosu FHD/hd videa. Třeba funkce typu Active Track , Obstacle Sensory Range jsou rozhodně příjemné, ale klidně bych se bez nich obešel. Osobně znám další kolegy, které by se mnou tento názor sdíleli. Na druhou stranu chápu i tebe,protože jsi pravděpodobně fotograf a koukáš na to z jiného úhlu.
Zoolx

#212 Příspěvek od Zoolx »

Ano, mně stačí ten dolet, jak jsem psal, ale myslel jsem to spíše tak, že velmi často je max. dolet i přes přímou viditelnost mezi ovladačem a strojem ovlivněn zarušeným pásmem, takže papírový a reálný dolet jsou dost rozdílné údaje... Imho bude zarušení na 2,47 stále stoupat..

Další věcí, která hraje roli je výdrž. Když jsem dělal test a letěl mírným obloukem s P4 nad 2 vesnicemi (abych zjistil, odkud se line ten pekelný ryk / kde je nějaká akce) a doletěl až do vzdálenosti 3,5 km vzdušnou čarou ode mne, byl jsem na půlce baterky a mazal zpět. Přirovnal bych to k potápění, kde je přímá úměra hloubky a času, který tam mohu strávit... Nicméně výhodu delšího doletu nijak nezpochybňuji. Jen uvažuji nahlas. :-)

Poslední, co bude brzy stále více aktuální při hysterii kolem těchto strojů je dodržování povinnosti mít stroj na dohled, tzn. i při FPV létání mít tzv. spottera. Jasně, předpisy ne každý dodržuje, ale nutno je brát v potaz. Čím více lidí bude kašlat na předpisy, např. létat lidem nad domy, tím více bude stoupat tlak na zpřísnění zákonů. Po mně zatím jen házeli klacky a jablka, ukazovali prostředníček, apod. a to šlo opravdu jen o přelet pár chalup v obcí, kde máme chatu a znají mne..

Z.
Phantom 4P+ / Mavic Pro + DJI Googles + MarcoPolo Locator
jaroslav.falcon

#213 Příspěvek od jaroslav.falcon »

nenech se rozladit :wink: , lítám u nás na chatě nad polema vždy mimo chaty, a i tak na mně vyletěl jeden týpek a nazval mne uchylem že si létám s dro.nem. Největší sranda byla v tom, že před rokem tam lital s Ph. a pozoroval schovaná děvčata, když konaly potřebu a navíc asi měl obavy zda mám záznam. Asi měl na zahradě milenku a bál se aby .... :lol: :lol:
Zoolx

#214 Příspěvek od Zoolx »

To já se nenechám, vždy mně to spíše pobaví... :-) Já nikomu do soukromí nelezu, létám většinou v divočině, ale občas se člověk domu prostě nevyhne... :-) Mám ale za to, že kdyby to pořád nerozmazávali v médiích, taková hysterie by nebyla.. Ale to už jsem OT.. :-) Tak Mavicu zdat a létání zvlášť..

Z.

P.S. Teď píšu z Francie, ale žádný stroj jsem si s sebou po zkušenostech z léta nebral. Zde jsou úplně běsní z těchto strojů...
Phantom 4P+ / Mavic Pro + DJI Googles + MarcoPolo Locator
gardenroute

#215 Příspěvek od gardenroute »

Zoolx píše:...Mavica bych si klidně pořídil jako stroj, který se vejde do fotobatohu k tělům a objektivům i ruční kameře. Bez problémů bych pak mohl na daném místě použít veškerou techniku... Většinou se táhnu pěšky kilometry přírodou a nosit vše v jednom člověku v současnosti nejde....
Ještě bych se vrátil k mému "ošahání" MAVICa, myslím, že řadě pilotů, zejména těch zvyklých na klasické velké RC ovladače bude hodně vadit velmi subtilní provedení kontroleru, který je opravdu hodně malinký (Roman ho v pohodě zastrčil do kapsy své větrovky !), možná to bude stěžovat jemné polohování, ale proto DJI zavedlo novou funkci "Tripod", která se jistě dostane přes update aplikace DJIgo i do dalších stávajících strojů...
Zoolx píše:Petr: Je fakt, že Dominatory jsou oproti "kýblům" neuvěřitelně skladné a vejdou se mi bez problému do batohu se vším ostatním. Skladnost je pro mne rozhodující. Navíc, pokud se avízované 1080p přepne při vyšší vzdálenosti či slabším signálu na 720p, nemá smysl vůbec o OcuSync nějak přemýšlet. Jsem s brýlemi velmi spokojen...
V podstatě souhlas, stejný názor. Jen bych doplnil to, že Domy mají i výrazně nižší spotřebu než "kýble" s velkými zobrazovači. Možná ale DJI googles v tomto také překvapí :D
Zoolx píše:...S tou vzdáleností je to vtipné. Vždyť je to stejné, jako dohadovat se, kolik má které auto max. rychlost :-) Já jsem osobně s P3 i P4 zkoušel létat (podotýkám v nezarušeném prostředí) na vzdálenost 3-3,5 km bez nějakých problémů, nicméně proč? Pro natáčení mi stačí pohodový dolet v okruhu do 1km. V zarušeném prostředí, jsou jakékoliv papírové parametry stejně na nic. V místě mi nějaký wifi analyzer detekuje desítky wifi vysílačů, nepomůže ani svatý...Z.
Zdenku, je to spíše o tom, že tak dlouhý a spolehlivý dosah bude současně velkým přínosem na běžné vzdálenosti, kdy bude LightBridge přenos vylepšený o OcuSync velmi perfektní a spolehlivý, což mám již dnes vyzkoušeno (bez OcuSyncu) na P4, kdy bez větších problémů létám skrze stromy nad hustým lesem bez přímé viditelnosti, což bych si s běžným analog 5.8 FPV je stěží dovolil, ale to jistě víš...
Zoolx píše:...P.S. Teď píšu z Francie, ale žádný stroj jsem si s sebou po zkušenostech z léta nebral. Zde jsou úplně běsní z těchto strojů...
Já tě v létě varoval :mrgreen: Žabožroutsko není koptérám vůbec země zaslíbená, pořád tam ještě rezonuje ten pár let starý případ chudáka studentíka s monstr postihem :?
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
pp1976

#216 Příspěvek od pp1976 »

P.S. Teď píšu z Francie, ale žádný stroj jsem si s sebou po zkušenostech z léta nebral. Zde jsou úplně běsní z těchto strojů...
Já tě v létě varoval :mrgreen: Žabožroutsko není koptérám vůbec země zaslíbená, pořád tam ještě rezonuje ten pár let starý případ chudáka studentíka s monstr postihem :?[/quote].P.S. Teď píšu z Francie, ale žádný stroj jsem si s sebou po zkušenostech z léta nebral. Zde jsou úplně běsní z těchto strojů...[/quote]Já tě v létě varoval :mrgreen: Žabožroutsko není koptérám vůbec země zaslíbená, pořád tam ještě rezonuje ten pár let starý případ chudáka studentíka s monstr postihem :?[/quote]

můžu se zeptat, o co tam šlo? ve Francii jsem ještě nelítal, i když mě láká natočit džungli v Calais, jen musím najít místo, kde můžu stát v klidu s autem a kde to nebude moc daleko...
jinak osobní zkušenosti - Česko, Německo, Rakousko, Itálie, Belgie, Velká Británíe bez problémů (jinam jsem se letos nedostal)... jen v přístavu Dover jsem se při čekání na loď chtěl proletět, tehdy jsem měl ještě Xiro, ale než chytl GPS signál, jeli kolem prodavači polic - POLICE :-) a jen mi řekli,ať si to uklidím.. tak jsem tam létal bud z těch skal nad přístavem nebo z druhého konce... lidi jsou spíš zvědaví, fotí si to a ptají se na to.. a nelétám zrovna v pustinách
na zemi REELY Carbon Fighter 4WD
ve vzduchu DJI Phantom 4 Pro + P4
pp1976

#217 Příspěvek od pp1976 »

[i]P.S. Teď píšu z Francie, ale žádný stroj jsem si s sebou po zkušenostech z léta nebral. Zde jsou úplně běsní z těchto strojů...
Já tě v létě varoval :mrgreen: Žabožroutsko není koptérám vůbec země zaslíbená, pořád tam ještě rezonuje ten pár let starý případ chudáka studentíka s monstr postihem :?[/quote].P.S. Teď píšu z Francie, ale žádný stroj jsem si s sebou po zkušenostech z léta nebral. Zde jsou úplně běsní z těchto strojů...[/quote]Já tě v létě varoval :mrgreen: Žabožroutsko není koptérám vůbec země zaslíbená, pořád tam ještě rezonuje ten pár let starý případ chudáka studentíka s monstr postihem :?[/quote][/i]

můžu se zeptat, o co tam šlo? ve Francii jsem ještě nelítal, i když mě láká natočit džungli v Calais, jen musím najít místo, kde můžu stát v klidu s autem a kde to nebude moc daleko...
jinak osobní zkušenosti - Česko, Německo, Rakousko, Itálie, Belgie, Velká Británíe bez problémů (jinam jsem se letos nedostal)... jen v přístavu Dover jsem se při čekání na loď chtěl proletět, tehdy jsem měl ještě Xiro, ale než chytl GPS signál, jeli kolem prodavači polic - POLICE :-) a jen mi řekli,ať si to uklidím.. tak jsem tam létal bud z těch skal nad přístavem nebo z druhého konce... lidi jsou spíš zvědaví, fotí si to a ptají se na to.. a nelétám zrovna v pustinách
na zemi REELY Carbon Fighter 4WD
ve vzduchu DJI Phantom 4 Pro + P4
Václav Procházka

#218 Příspěvek od Václav Procházka »

Firmware je u MAVIC dost "horký", asi něco vylepšují. Pár lidem co jsem četl to ulétlo :-)
Na výstavě se s ním ani nesmělo létat, uvidíme...
gardenroute

#219 Příspěvek od gardenroute »

Václav Procházka píše:Firmware je u MAVIC dost "horký", asi něco vylepšují. Pár lidem co jsem četl to ulétlo :-)
Na výstavě se s ním ani nesmělo létat, uvidíme
...
Venco, vim, ze to uletlo vloggerovi Casey Neistatovi, resp. to utopil nekde v Hudsonu, ale kdovij jak to bylo opravdu, a jestli to neni nejaky dalsi jeho viral pro zvednuti sledovanosti. Zadne video z vlastniho fly away nepublikoval, byt ma to z telemetrie ulozene v logu aplikace (byt v nizsim rozliseni), a asi vi proc to neukazat :( ...

Co se tyce toho neletani na vystave, tak vec se ma trochu jinak - ten kousek byl jen zapujceny primo z evropskeho DJI predstaveni MAVICu v Barcelone, priletel ve ctvrtek po obede, a rovnou z letiste ho privezl Jon Behrends od Pelikanu na HOBBY, a zase ho poté vraceli do DJI. Z toho duvodu nesmel letat, nebyl to finalni produkt, a jen jsme na nem zkusili roztocili motory (bez letu) pro porovnani hlasitosti. Takze tam neletal z techto, a ne jinych duvodu.

Nicmene to samozrejme nevylucuje, ze MAVIC nema stale finalni verzi FW, to je ale docela bezne u vyrobku, ktery jeste neni na pultech, Neistat mel mimoch. take overovaci predprodukcni vzorek...

Doplneno - Casey Neistat zbořil předtím již celou řadu Phantomů a jiných podobných strojů, to mnoho napovídá o jeho pilotních dovednostech a odpovědnosti, vše v zájmu sledovanosti jeho vlogů, nemyslím, že to bylo firmwarem
Naposledy upravil(a) gardenroute dne pát 14.10.2016 16:10, celkem upraveno 1 x.
gardenroute

Telemetrické rozhraní pro DJI googles

#220 Příspěvek od gardenroute »

Telemetrické rozhraní pro chystané DJI googles - aneb jak to možná bude vypadat uvnitř nových DJI OcuSync brýlí
Je vidět, že je to pojato jinak a více graficky, než u klasického LightBridge HDMI rozhraní, jak ho znají ti, co již létají s nějakými HDMI brýlemi či headsety...
To vertikální členění mě docela přijde možná šikovnější, než stávající horizontální ve 2 lištách nahoře a dole, kdy často, když si brýle (Dom HD2) nastavím, abych dobře viděl horní lištu (kde vidím baterii), tak zase hůře vidím tu spodní s informacemi mj. o vzdálenostech a výšce...

Za chvíli snad doplním i předpokládanou cenu.
Přílohy
DJI Googles Telemetry Interface
DJI Googles Telemetry Interface
Naposledy upravil(a) gardenroute dne pát 14.10.2016 15:58, celkem upraveno 1 x.
gardenroute

DJI Care Refresh - nadstandardní záruka pro MAVIC

#221 Příspěvek od gardenroute »

DJI Care Refresh - nadstandardní záruka pro MAVIC
počínaje prodejem MAVIC zahájí DJI i prodej nadstandardní záruky pro poškození letadla vlastním přičiněním, což je zjednodušeně plán a služba, která pokrývá poškození Mavic. DJI Care Refresh je platná po dobu 12 měsíců, a nabízí až 2 úplné náhrady letadla za příplatek, pokud dojde k náhodnému (?) poškození vašeho letadla, závěsu, nebo fotoaparátu během normálního (?) používání.
Pokaždé, když se požádá o uplatnění této služby, obdržíte MAVIC, který je nový nebo ekvivalentní novému z hlediska výkonu a spolehlivosti.
Mj. se to netýká pádů a havárií do vody...

V regionu EU (27 zemí) je poplatek za první výměnu € 99, druhá € 139.

Podrobně zde
http://www.dji.com/service/djicare-refresh/info#s4
gardenroute

DJI Mavic - aktualizace firmware

#222 Příspěvek od gardenroute »

Jedna zajímavost k aktualizacím firmware u MAVIC, ta se s pomocí aplikace stáhne, do jednotlivých oddělených komponentů se rozdistribuuje již bezdrátově technologií OcuSync, která disponuje datovým tokem 40Mbps (!). Není tedy již třeba při aktualizacích různé propojování USB kabely...
Václav Procházka

#223 Příspěvek od Václav Procházka »

Hmm... tak podle této služby MAVICU DJI věří docela hodně :-D
IvanGS

#224 Příspěvek od IvanGS »

Petře, jak píšeš o velikosti, resp. "malosti" kontroleru, neuvažoval jsi - nebo někdo - o jeho umístění na panel zavěšený kolem krku, třeba i s opěrkami rukou? A současně umístění telefonu před/nad vysílačku? Docela o tom uvažuju, samozřejmě, při omezení místem se panel nemusí využít...
gardenroute

#225 Příspěvek od gardenroute »

Ivane, četl jsem tvou SZ, omlouvám se, že jsem dosud neodpověděl, ale trápí mě nějaká viróza :? Chtěl jsem Ti poslat video té nehody s telemetrií naklíčovanou přes DashWare, bohužel to ale zatím nechodí pod Win 10 s Anniversary updatem :(

Já tento problém moc neřeším, od P4 k Mavicu asi přecházet nebudu (jsou tam pro mě některé nevýhody, pro mě zatím zásadní), spíše uvidíme, s čím přijde P5 v polovině dubna...
Nicméně nepochybuji, že výrobci 3. stran přijdou brzy (někteří již přišli) s různými adaptéry pro velké tablety/phablety a lepší držení, tím ale přijdeš o ten zásadní benefit věci, kterou snadno strčíš do kapsy. Mě to také ale moc nevyhovuje, je to hodně malinkaté, nedrží se mě to nejlépe, ale možná to bude o zvyku.

Největší průšvih toho spíše vidím, že pro nějaké létání (např. FPV) na větší vzdálenost to zatím je katastrofa s koukáním na malý smartphone, žádné videobrýle či monitor není jak připojit (s vyjímkou tabletů s HDMI Out, jako je nVidia Shield).
DJI OcySync Googles jsou zatím v nedohlednu, to nemluvím o předpokládané ceně, která prosákla, a odhaduje se na 699 USD, což (pro mě) zase takové překvapení není, něco takového jsem čekal, i vzhledem k ceně konkurence (např. Dominator HD2), která toho mnohdy tolik nenabízí (1080p, bezdrát, možná VR). To možná zchladí zájem mnoha pilotům, kteří se nechali uchlácholit "kecy o konkurenci" :mrgreen: To číslo je ale bez záruky...
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“