Turnigy TGY-i10

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
martin z

Re: Turnigy TGY-i10

#331 Příspěvek od martin z »

pro marlus1:

Teď když vím přesně co poptáváš, tak popíšu jak mám pojistku nastavenou pro elektromotorák kde motor ovládám pákou plynu (v mém případě motorová krosna pro RC paragliding):

- na zde mnou nevyužitý kanál 10 jsem si nastavil přes aux channnels jeden spínač a nazval si ho pojistka motoru, pro jistotu jsem zkontroloval, že nastavený rozsah výchylek je opravdu od -100 do +100%
- zapnul jsem si jeden lineární mix, jako master jsem vybral output kanál a v něm ten kanál 10
- jako slave jsem vybral plyn (CH3 THr)
- low side: -100%
- high side: -100%
- offset: -100%
- nezapomenout celý tento mix zaktivovat tlačítkem vlevo dole aby svítilo zelené kolečko
- na servomonitoru zkontrolovat že to fakt dělá co je třeba, příp. změnit aby spínač zapínal na opačnou stranu (v tom aux ch kde jsem si ten spínač osadil na kanál 10)

Je mi jasný že jsem to nastavení udělal složitě či přímo extrémně složitě, na druhou stranu se mi při žádným plynu motor neroztáčí! :wink: Proč dělat věci jednoduše když to jde složitě! :lol:
marlus1

#332 Příspěvek od marlus1 »

Vyzkousim a predem moc dekuji :)
marlus1

#333 Příspěvek od marlus1 »

Super konecne to funguje hura pred tim jsem mel vysilac kde to bylo jednoduche ale tady my to jaksi neslo ale hlavne ze uz to jde diky :D
Shorty

#334 Příspěvek od Shorty »

Já ti to říkal, že se tady někdo šikovnej najde. :D
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
automet

#335 Příspěvek od automet »

Mne minulú nedeľu o siedmej ráno chcela vrtuľa z maxiswifta v obývačke amputovať prsty a rozbiť obývací stôl :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ale zase hodiť a zabudnúť zapnúť prepínač a čudovať sa, prečo nejde motor tiež nie je bohviečo :lol:
Ináč parádny návod, resp. šablóna upraviteľná na viac funkcií.

Martin Z:

Vedel by si mi poradiť, ako u tejto vysielačky i10 nastavím diferenciáciu elevónov u samokrídla??
Je tam funkcia aileron, kde nastavuješ percentá pre aileron1 a aileron 2 "up" a "down". Skúšal som to meniť, ale robilo mi to takpovediac haluze. Pokusne som nastavil hore 100% a dole 5%, obidve rovnako, ale ak som dal plné ľavé, tak išli normálne 100% súmerne, a ak som dal plné pravé, išli obidve iba tých 5%.

Ďalej tam je funkcia "elevator" pre výškovku, ktorú som tiež skúšal upravovať, ale zistil som, že vôbec nastavené hodnoty nemajú vplyv na nič. Je to asi tým, že v konfigurácii "samokrídlo" nemám zaškrtnutú výškovku, ináč ti zmení "samokrídlo" na "lietadlo" s výškovkou.

Beriem to zatiaľ tak, že je to bug v softe. Ak budeš mať čas, prípadne máš nejaké samokrídlo napíš mi, ako to nastaviť. Ja môžem aj nafotiť obrazovky a popísať, čo to robí, prípadne screen zo servotesteru.
U vetroňa to podľa mňa pôjde, ale samokrídlo je obtiažnejšie.
Ak by som chcel obmedziť dráhu výškovky, dá sa to urobiť vo funkcii exponenciálne výchylky /je to zdvojená funkcia aj pre dráhu aj pre výchylky/, kde pri funkcii elevator znížiš hodnotu 100% na menej.
Ale zaujímalo by ma, či u samokrídla ide nastaviť tá diferenciácia, teda elevóny 60% hore a 40% dole, tak, aby sa to netýkalo výškovky.
Shorty

#336 Příspěvek od Shorty »

automet píše:Ale zase hodiť a zabudnúť zapnúť prepínač a čudovať sa, prečo nejde motor tiež nie je bohviečo :lol:

Nevím, jak startuješ, ale z tohoto strach nemám. Navykl jsem si těsně před vzletem ťuknout do plynu, že motor běží (tak, jako všechny ostatní funkce). Potom už nevypínám a startuju. Jedno jestli z ruky, katapultu nebo země.
Takto mi to přijde jistější, než když se motáš kolem éra při přípravě a brnkneš o plyn.
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
automet

#337 Příspěvek od automet »

Ja zamok plynu nepouzivam, tak mne sa to nestane :-)
Mervik

#338 Příspěvek od Mervik »

Tak mi tento vysílač přišel. Zatím to vypadá dobře, jen jsem se chtěl zeptat, jestli už někdo rozchodil ten update 1.0.8, nebo mám nechat 1.0.7, s kterým vysílač přišel.
automet

#339 Příspěvek od automet »

Hoď celý popis tvojej verzie, hlavne ten dátum, som zvedavý. Asi 3 mesiace späť som s tým laboroval, myslel som, že už je vhodný na kôš, ale nakoniec to zachránila verzia multicopter /tiež 1.0.7/... Mám tu aj screeny v tomto vlákne a popísanú celú strastiplnú cestu :lol:
Mervik

#340 Příspěvek od Mervik »

To sem právě čet a proto se ptám jestli je nějaký postup směrem k novému firmware. Jinak tam mám přesně to samé cos tam měl ty.
Mervik

#341 Příspěvek od Mervik »

Version 1.07-TGY
07-08-2015
Hardware 2.1
automet

#342 Příspěvek od automet »

Ak to raz updatneš, tak tento firmwér /tvoje vydanie/ už nikdy nezoženieš /komunikoval som priamo s podporou HK/.
Nechal by som to tak. Funguje korektne. Lietal som na ňom X hodín bez problémov.
Zase na druhej strane musím doplniť, že aj ten, ktorý mám teraz /verziu multicopter/ funguje taktiež korektne.
Je dosť zaujímavé stiahnuť rôzne fw /1.07, 1.07 multicopter, 1.08/ a porovnať ich veľkosť...
ps: lietam iba vetrone /ten multicopter mód je tam naviac/.
HLA
Kontaktovat uživatele:

#343 Příspěvek od HLA »

Verzi 1.07-TGY neměň ! :-)
Mervik

#344 Příspěvek od Mervik »

A ta verze 1.07 umí i ty nové čidla výšky? Ještě mi nedorazilo z HK, tak zatím nemám jak odzkoušet.
automet

#345 Příspěvek od automet »

Samozrejme, ja jedno už používam a 4 mám na ceste.
Zatiaľ neexistuje FW, ktorý by bol vydaný "po" výškomeroch...
- moja verzia je "VERSION 1.07 -TGY, 06-07-2015, HARDWARE 2.1".
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“