Spektrum DX8 zkušenosti a pod.

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
zelkar

Re: Spektrum DX8 zkusenosti sem

#826 Příspěvek od zelkar »

Jo, to je potřeba... Nesmíš si připouštět, že to má furt závady a moc to nechodí - máš přece za svý vydělaný prachy "brand", a to už něco mezi kluky znamená :lol: (i když je z Číny) Ale žádná "hnusná Čína" - je to ZNAČKA :roll:
FrSky / Dingo, F5J ...
czpredseda

#827 Příspěvek od czpredseda »

Nechcete se vrátit k tématu? Jestli jste si nevšimli, tak v tomto vláknu se řeší technické věci o DX8. Každopádně by ale stálo za to popsat, o jaké závady se jednalo. "Neustálé závady a reklamace" je dost obecný pojem.
Jardátor

#828 Příspěvek od Jardátor »

Už jsem to tady popsal několikrát,takže se budu opakovat:nová Dx 5-po 14 dnech nešla spárovat-reklamace uznána-provedena oprava u dovozce.Po asi měsíci lítání ztáta signálu-rozbité éro,reklamace uznána,vyměněn vf modul.Za velmi krátkou dobu opět ztráty signálu-dovozce rádio poslal na kontrolu do Německa,reklamace uznána-dostal jsem nové rádio.Ztráty signálu jsem však měl téměř při každém letu a navíc nestačily kanály.takže jsem koupil novou Dx6i.Šlapala dobře,bohužel jen asi měsíc-opět ztráty signálu a nakřáplá éra-reklamace uznána,vyměněn vf modul.Opět šlapal jako hodinky-dokonce více jak měsíc.pak mi při letu místo knipl výškovky místo přitáhnutí potlačil-éro na maděru.Reklamace u dovozce uznána,některé série dle technika měly vadné potenciometry.A zase to lítalo asi měsíc a já se trápil se ztrátami signálu.Opět návštěva u dovozce,žádná vada neshledána,mám prý špatně osazená éra.Tak jsem se zdravě nas....,koupil Taranise a se stejnými éry jsem ještě ztrátu signálu neměl.Stejné problémy má i kamarád-už má 3.rádio během záruční doby.Zní to jako neuvěřitelná pohádka,bohužel je to pravda.Co mi řekl o Spektrumu opravující technik sem raději ani dávat nebudu.Ale věřím,že je spoustu spokojených uživatelů těchto rádií,ja to štěstí neměl!!! :(
DXS

#829 Příspěvek od DXS »

Jardátor píše:Už jsem to tady popsal několikrát,takže se budu opakovat:nová Dx 5-po 14 dnech nešla spárovat-reklamace uznána-provedena oprava u dovozce.Po asi měsíci lítání ztáta signálu-rozbité éro,reklamace uznána,vyměněn vf modul.Za velmi krátkou dobu opět ztráty signálu-dovozce rádio poslal na kontrolu do Německa,reklamace uznána-dostal jsem nové rádio.Ztráty signálu jsem však měl téměř při každém letu a navíc nestačily kanály.takže jsem koupil novou Dx6i.Šlapala dobře,bohužel jen asi měsíc-opět ztráty signálu a nakřáplá éra-reklamace uznána,vyměněn vf modul.Opět šlapal jako hodinky-dokonce více jak měsíc.pak mi při letu místo knipl výškovky místo přitáhnutí potlačil-éro na maděru.Reklamace u dovozce uznána,některé série dle technika měly vadné potenciometry.A zase to lítalo asi měsíc a já se trápil se ztrátami signálu.Opět návštěva u dovozce,žádná vada neshledána,mám prý špatně osazená éra.Tak jsem se zdravě nas....,koupil Taranise a se stejnými éry jsem ještě ztrátu signálu neměl.Stejné problémy má i kamarád-už má 3.rádio během záruční doby.Zní to jako neuvěřitelná pohádka,bohužel je to pravda.Co mi řekl o Spektrumu opravující technik sem raději ani dávat nebudu.Ale věřím,že je spoustu spokojených uživatelů těchto rádií,ja to štěstí neměl!!! :(

K tomu mohu říci - necelý 2 roky DX5e bez problémů, DX6i teď třetím rokem bez problémů. Pětka byla do začátku, ale servis nepoznala, se šestkou létám hlavně akro a nemohu říct ani fňň na to jak šlape. Příští rok asi půjdu do osmičky a věřím, že taktéž nezklame. A taky se opakuju. Zastáncům Spektra se omlouvám za vstup do vlákna osmičkový řady, ale reagovat jsem tak nějak musel.
Grugh

#830 Příspěvek od Grugh »

Mám DX8 a táta DX6i. Tohle jsou závady / problémy na které jsme narazili:
1) Obří kauza s vadnými potenciometry u DX6i.
2) Prasklá hřídelka ovládacího válečku
3) Prasklý trim
4) Velmi nespolehlivá DSM2 komunikace (Dva modely mi spadly v zarušeném prostředí). DSMX je ale OK.
5) Při upgradu SW Airwave na 3.01 (z asi 3.0?) došlo ke zdvojnásobení významu nastavení odtokové hrany (camber presets) pro větroně. (Málem jsem si vylomil klapky)
6) Málo kanálů (mám dvoumotorový jet s měnitelným vektorem tahu a potřeboval bych asi 10+ kanálů).
Není to pouze věc peněz. Přemýšlím, že bych šel do Taranise (nebo Horuse) navzdory nutné výměně asi 10 přijímačů v našich modelech.
Stará DX8 byla celkem dobrá vysílačka, ale ani tou spolehlivostí bych se zde neoháněl.

Edit --------------
Mimochodem víte někdo proč skoro nikdo kromě Spektrum nepoužívá satelity? :mrgreen:
Zavedlo je Spektrum kvůli špatné spolehlivosti nebo kvůli tomu aby vydělali více peněz na více prodaných přijímačích?
zelkar

#831 Příspěvek od zelkar »

Moje problémy ve Spektrech:

Lámání páček trimů. Potupně jsem všechny zpevnil kapkou hustého CA. (Stačilo výlisek ve výrobě upravit jen pár miligramy plastu).

Zlomení osy kolečka. Osa je namáhaná při otáčení a hlavně při klikání. Přesto je plastová o průměru snad ani ne 1 mm (trochu zvrhlost..). Pro klikání je lepší tlačit nahoře (tam je mikrospínač), otáčet ale dole. Nutno uznat, že nové kolečko se spínačem Astra poslala obratem.
FrSky / Dingo, F5J ...
Vážka
Kontaktovat uživatele:

#832 Příspěvek od Vážka »

Já mám DX9 (možná je kvalitativní rozdíl mezi DX8 a 9, nevím), kterou teď shodou okolností nabízím na bazaru, ale musím říct, že je bez všech tady uváděných problémů.
Mám jen nový v záruce vyměněný VF modul, jinak všechno funguje skvěle a když se neprodá, tak si ji nechám a budu používat dál jako druhou vysílačku.
ASW-17, Sea Beaver, Piper PA-18 Super Cub
JETI DS-16
Jardátor

#833 Příspěvek od Jardátor »

Ty VF moduly odchází dost často,potkalo to mě i spoustu kamarádů.Nechci Spektrum pomlouvat,jak jsem uvedl spoustě uživatelům slouží roky bez problémů,ale jak mi sdělil technik u dovozce,procento reklamací je hodně vysoké.Asi hlavně kvůli spolehlivosti si hodně z nás pořídilo Taranis a nevím o nikom kdo to udělal opačně.Ale FrSky je tu zatím poměrně krátkou dobu takže "nechvalme dne před večerem"! :)
ecoone

#834 Příspěvek od ecoone »

Mam dve DX8, maly vysielac Spektrum MLP4 asi DSM2 pre micro modely
Vlastnil som aj viac kusov novych aj pouzivanych DX4, 2x DX5, 3x DX6, 2X DX7se
jednu vypouzivanu-obuchanu DX6 ktora stale bezproblemovo fungovala
a ani raz som nemal problem ktory niektory popisuju - asi som mal fakt stastie

Na DX8 mam iba ohnutu packu trojpolohoveho prepinaca co som si sposobil sam
na druhej DX8 este predosli majitel hned po kupeni dal v ramci zvolavacky vymenit packy aj ked im nic nebolo
ale spadala pod tie vyrobne cisla ktore mali narok na vymenu

na DX6 je moznost kupit na nete kovove rolovacie koliesko - takze to je banalita
pripadne aj podsvietenie sa da dorobit

pouzivam vyhradne Orange prijimace so stabilizaciou+hold s novym firmverom ED_10 s prijimacom DSM2
v ostatnych modeloch mam mix prijimacov spektrum a orange, hlavne tam kde stabilizacia nema zmysel .)

Spektrum satelity sa najviac pouzivaju vo vrtulnikoch, ja mam 2x

ani raz som nepadol na signal,
iba 2-3x kvoli napetovej spicke motora, vyriesene pridanim low-esr kondenzatora z GM-elektro .)

zo Spektrumom som velmi spokojny
T-rex 600 ESP, Mini Prôtos, Blade 230 V2, Spektrum DX8-G2, DX7-G2, DXe
ecoone

#835 Příspěvek od ecoone »

skor si myslim ze ludia stracaju signal pretoze maju antenu v zlej polohe na vysielaci
vzdy vidim na letisku ako vystrcia kolmo antenu na vysielacke (chudak dipol)
potom maju kadeako umiestnene prijimace v trupoch a nevyrovnane antenky
niekedy nepochopim preco ludia litaju nedaleko stoziaroch elektrickeho vedenia
je to dost vidiet na videach na youtube alebo lietaju oproti slnku a este to aj natacaju .)

napriklad fpvckary lietaju neskutocne daleko, oni skor riesia dosah prenosu videosignalu .)
a hlavne maju urbeny poriadok v kabelazi, a spravne rozmiestnene komponenty aby sa co najmenej ovplivnovali
ecoone

#837 Příspěvek od ecoone »

prave nabijam v DX8 2000mAh NiMh a uz ju nabija viac ako 24hodin,
je to v poriadku? ake mate skusenosti?
modra led pod logom spektrum stale svieti. v DX8 je najnovsi firmver
adapter je 500mAh, baterka je tepla
po 24h som ukončil nabijanie a zapol som vysielac, ukazuje 5,4V
pred nabijanim ukazovalo cca 4,2V

asi ju vyberiem a ju naformatujem v Equilibrium 3.5
petrfm

#838 Příspěvek od petrfm »

DX8 nema zadnou automatiku, ktera by ukoncila nabijeni. Je tam proste jenom odpor :-) NiMh ani zadne extra zachazeni nevyzaduji, to ze je nabijeni ukoncene poznas podle toho, ze se baterky zacnou vice ohrivat. Je to takove nic moc reseni, ale staci to. Samozrejme jednou za cas neni spatne, zkontrolovat stav baterky nejakou chytrejsi nabijeckou - cili procyklovat ji modelarskou nabijeckou.
DX8, DX6i || T-rex 600ESP, 500ESP FL, 450PRO, 450S || Algol, MaxiSwift
ecoone

#839 Příspěvek od ecoone »

fakt? ako potom moja druha DX8 nabija li-Ionku? lebo ta modra led vzdy zhasne ked ukonci nabijanie .)
Standa Stuchlý

#840 Příspěvek od Standa Stuchlý »

petrfm píše:DX8 nema zadnou automatiku, ktera by ukoncila nabijeni. Je tam proste jenom odpor :-) NiMh ani zadne extra zachazeni nevyzaduji, to ze je nabijeni ukoncene poznas podle toho, ze se baterky zacnou vice ohrivat. Je to takove nic moc reseni, ale staci to. Samozrejme jednou za cas neni spatne, zkontrolovat stav baterky nejakou chytrejsi nabijeckou - cili procyklovat ji modelarskou nabijeckou.

......"Vysílač Spektrum DX8 je prvním vysílačem, který má integrovaný nabíječ. Nabíjení vysílače už nemůže být jednodušší. Stačí zapojit libovolný 12 VDC zdroj (stabilizovaný zdroj, 12V autobaterie, atd …) standardním 4 mm konektorem do vysílače a integrovaný nabíječ vysílače sám nabije vysílačovou baterii. Pro napájení vysílače lze použít 4ks nabíjecích AA NiMH baterií o kapacitě 2000 mAh, můžete však použít LiPol akumulátor o kapacitě 4000 mAh, což Vám zaručí asi dvojnásobnou dobu provozu. Výhodou LiPol akumulátorů je oproti NiMH podstatně nižší samovybíjení. Nabíječ sám zvolí nabíjecí postup podle toho, zda je vysílač napájen z NiMH nebo LiPol akumulátorem.".....

Třeba má vadnou automatiku nabíjení. Je to Spektrum krám, samá porucha, Taranis je lepší :-). Nedalo mi to, musel jsem si rýpnout :-) .
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“