FrSky X12S Horus

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
graup15

Re: FrSky X12D Horus

#556 Příspěvek od graup15 »

Dolů to není problém....prostě to pustíš po kuli dolů. Když se testoval první ELS Viking tak jsem ho naložil ještě o 700g navíc (na 3,7kg) a pustil z 1km kolmo dolů. Dole jseš hned..Po pár sekundách měl model 300km/h...průlet kurevsky výživnej. :-)
Jen na tohle musí být model dost pevný.. :-)
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#557 Příspěvek od RCStudio »

Aby se to neslozilo zase do krabice :D
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
Vážka
Kontaktovat uživatele:

#558 Příspěvek od Vážka »

Tak to smekám, hoši.
ASW-17, Sea Beaver, Piper PA-18 Super Cub
JETI DS-16
graup15

#559 Příspěvek od graup15 »

RCStudio píše:Aby se to neslozilo zase do krabice :D

Hihi...možná nevíš o co se jedná,..., ale tohle

http://www.f3x.cz/viking2-e.html

Tak snadno v luftu nerozložíš. :-) :-)

Tady máš povídání o modelu...a tím i o mně.

http://www.pina.cz/2012/08/29/f3x-vikin ... v-termice/
http://www.pina.cz/2012/06/25/s-vikinge ... eiser-alm/
http://www.pina.cz/2011/08/08/f3x-vikin ... ti-kridla/
http://www.pina.cz/2011/01/02/f3x-vikin ... bni-video/

No a teď proč to souvisí s Horusem... nějaké praktické zkušenosti se zástavbou 2,4Ghz do celouhlíkových mašin bych i měl..

http://www.pina.cz/2013/02/16/elegantni ... hz-anteny/
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#560 Příspěvek od RCStudio »

Dobre vim o cem to je :D
S tou krabici to je jen vtipek na patek, uz jsem slozena kridla videl...
Nastesti ne u meho modelu....
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
graup15

#561 Příspěvek od graup15 »

Což o to,já už toho roztřískal hromadu :-) :-)
sparlinek

#562 Příspěvek od sparlinek »

Nemáte někdo Horuse i Taranise a chuť porovnat dosah?
Horus bez externí antény asi vyjde hůř. Zajímavé by bylo srovnání při stejných podmínkách, tzn. právě s tou externí anténou.....
F3F, F3B
graup15

#563 Příspěvek od graup15 »

Hmmm když může mít levná Futabka 8J dosah s interní anténou přez 4km (jinou než interní nemá)...tak může to samé mít i Horus.
(pokud se to exaktně ověří..protože skutečný dosah asi zatím nikdo neví) . Navíc na to má vliv hromada věcí.
Spíš než totálním dosahem..neb ten se dá pořešit boosterem...bych se zajímal o odolnost protokolu v zabordeleném prostředí a selektivitou přijímače .
A ohromný vliv pak má zástavba přijímače a jeho antének. To se hodně podceňuje.
montykh
Kontaktovat uživatele:

#564 Příspěvek od montykh »

graup15 píše:Hmmm když může mít levná Futabka 8J dosah s interní anténou přez 4km (jinou než interní nemá)...tak může to samé mít i Horus.
(pokud se to exaktně ověří..protože skutečný dosah asi zatím nikdo neví) . Navíc na to má vliv hromada věcí.
Spíš než totálním dosahem..neb ten se dá pořešit boosterem...bych se zajímal o odolnost protokolu v zabordeleném prostředí a selektivitou přijímače .

Nemusí, záleží na tom, kdy byla Futaba koupena a zda si hraje na povolený EU výkon...
LionE, 5" Mefisto, 3" Meffie, Taranis T9, X7
Vážka
Kontaktovat uživatele:

#565 Příspěvek od Vážka »

graup15 píše:Hmmm když může mít levná Futabka 8J dosah s interní anténou přez 4km (jinou než interní nemá)...tak může to samé mít i Horus.

Mohl bys, jestli jde v pár bodech popsat zásady zástavby přijímače do era, aby to mělo co nejlepší příjem?
Rád se něco přiučím.
Vím jen, že u karbonu fousy ven a jinak co nejdál od motoru, reglu a serv.
Naposledy upravil(a) Vážka dne sob 24.09.2016 12:18, celkem upraveno 1 x.
ASW-17, Sea Beaver, Piper PA-18 Super Cub
JETI DS-16
graup15

#566 Příspěvek od graup15 »

Ja to vnimam takto.....je mi naprosto jedno jak to futaba dela..ale lital jsem s ni i v Praze ...kde je fatalni mnozstvi wifin....a bez problemu. U nas na vesnici pak naprosto neomezene. Je mi fuk jestli protokol nebo vykon prekracuje eu vyplody . Podstatne je ze modylek za mnoho mesicnich platu moji zeny nezuchne z duvodu ze nema nebo nedokaze rozpoznat signal.
A toto ocekavam i od Horuse....pokud to nesplni. Pak prvni popelnice u baraku to jisti. :D
Snek
Kontaktovat uživatele:

#567 Příspěvek od Snek »

No jestli ten dosah Futaby 8J není vtom že má dvě interní antény a uloženy vzorově tak aby vykryly co největší prostor ...

Z ukázkového videa střev Horuse jsem nějak pochopil, že Horus má jen jednu anténu a není z videa jasné jak je orientována a jak vypadá.

Za nne je úplně fuk z hlediska výkonu antény zda jde o anténu externí a nebo interní pod krytem. V tom pendreku je taky "jen anténa ..." záleží pak jen na provedení.
graup15

#568 Příspěvek od graup15 »

Ted jsem doletel...poledni interval byl vyzivny...jedno stoupani...prez hodinu v luftu...max vyska lehce prez pul kilometru. A koukal jsem na ukazatel telemetrie futaby...obcas sel az na jednu carku. Takze bych s Horusem nepanikaril. V tydnu se stavim v rcstudiu na soupis chyb softu..a koupim jeden maly sbus prijimac.Corado ma kridlo prez sbus...a prohodim prijimace.Pak jen musim pockat az cinan upravi soft aby radio bylo pro mne pouzitelne...a porovnam chovani v Coradu.
montykh
Kontaktovat uživatele:

#569 Příspěvek od montykh »

graup15 píše:Ja to vnimam takto.....je mi naprosto jedno jak to futaba dela..ale lital jsem s ni i v Praze ...kde je fatalni mnozstvi wifin....a bez problemu. U nas na vesnici pak naprosto neomezene. Je mi fuk jestli protokol nebo vykon prekracuje eu vyplody . Podstatne je ze modylek za mnoho mesicnich platu moji zeny nezuchne z duvodu ze nema nebo nedokaze rozpoznat signal.
A toto ocekavam i od Horuse....pokud to nesplni. Pak prvni popelnice u baraku to jisti. :D

Ty to takto vnímáš, ale ČTÚ potom nemusí. Je na provozovateli, zda dodržuje nařízení. To že to EU vymáhá po výrobcích je proto, že je papežtější než papež. V národních nařízeních je povolený výkon na 2,4 GHz stejný, co se o to zajímám, tedy minimálně od roku 2003.
LionE, 5" Mefisto, 3" Meffie, Taranis T9, X7
Lark

#570 Příspěvek od Lark »

Přestaňte pořád řešit výkon, protože ten výrobci určitě dodržují všichni. Jde spíš o kvalitu provedení vstupních dílů přijímačů, jejich odolnost i odolnost jednotlivých systémů jak se dokážou vyrovnat s odrazy a rušením v konrétních podmínkách ve kterých se rádio provozuje.
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“