DJI - Phantom 3

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
TiroP3s

Re: DJI - Phantom 3

#1096 Příspěvek od TiroP3s »

[quote="gardenroute"]P3S moc nedoporučuji, příp. jen pro někoho, kdo s tím nemyslí moc vážně, to raději P3P nebo P3A, ty jsou celkem jiz za rozumne ceny...

Zdravím gardenroute,

jde o to, co myslíš pod tím "kdo s tím nemyslí moc vážně,". Ano, souhlas chybí tam ten LightBridge, nicméně se to dá trochu vylepšit. Ale pořád se nemohu zbavit dojmu, že se piloti koptér snaží létat co nejdále a nejvýše. Já jim to tedy nemám za zlý, je to asi přirozená touha člověka dosáhnout na ty nejvyšší mety. Ale dle stávající legislativy a podmínek pro létání (rekreačně sportovní) je P3st podle mě dostačující koptéra a vlastně šitá na naši legislativu. Jsem tedy nováček s P3st a musím říct, že na zábavu a začátky pro zvládnutí pilotáže ideální. Dnes jsem mu dal zase zahulit. Je u nás na Moravě ideální počasí - mírný větřík a slunečno. No dovolím si vyjádřit názor, že zřejmě nastala doba, že to není o technice ale o filosofii létání s koptérami a k čemu mu to tedy využít - k pomoci lidem v různých krizových situacích, k zábavě, k obživě, ke sportu? . Já vím, ke všemu ale něco si z toho člověk musí vybrat.
to mígl,
zdar, ten držák se dá doplňkem upravit aby podržel i "trablet" :lol: .

Zdravím Vás pánové
TiroP3s
gardenroute

#1097 Příspěvek od gardenroute »

TiroP3s píše:Zdravím gardenroute, jde o to, co myslíš pod tím "kdo s tím nemyslí moc vážně,". Ano, souhlas chybí tam ten LightBridge, nicméně se to dá trochu vylepšit. Ale pořád se nemohu zbavit dojmu, že se piloti koptér snaží létat co nejdále a nejvýše. Já jim to tedy nemám za zlý, je to asi přirozená touha člověka dosáhnout na ty nejvyšší mety. Ale dle stávající legislativy a podmínek pro létání (rekreačně sportovní) je P3st podle mě dostačující koptéra a vlastně šitá na naši legislativu. Jsem tedy nováček s P3st...k čemu mu to tedy využít - k pomoci lidem v různých krizových situacích, k zábavě, k obživě, ke sportu?...
To jsme si asi neporozumeli :D
Rada nas zde ma zkusenosti s letanim jiz od legendarniho Phantomu 1, a dobre vime, jak funguje analogove video na 5.8GHz, kdy jsme si tyto věci dodelavali vlastnorucne, experimentovali s ruznymi FPV vysilaci a prijimaci, anténami apod.... Rada z nas nataci video a foti, a to v nejruznejsich podmínkách (byt nekdy velice extrémních), a vi jaky problem je vypadavajici videolink kvůli ruznym terennim prekazkam apod. Rada z nas take zazila jiz mnoho kritických situaci při ruseni, at jiz na 2.4 ci 5.8 GHz, at jak klasicke RC, tak FPV video. Vůbec nejde o to delat nejake rekordy v dalce letu ci jeho vysce, doporucuji Ti si procist zdejsi vlakna o Phantomech, pocinaje P1 (mozna nejhodnotnejsi, kde se ještě opravdu diskutovalo o vsem), aby jsi o tom nepochyboval.
Dobře vim, proc bych se dnes osobne jiz LightBridge nevzdal (precti si o nem něco vice, kdysi jsem zde o nem zakladal samostatne vlakno), je to obrovsky pokrok jak ve spolehlivosti, tak zejména v kvalite (720p) zive prenaseneho videa. Byt se ti to subjektivne nekde z Y.T. muze zdat jako jen "létat co nejdále a nejvýše"...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
salamander

#1098 Příspěvek od salamander »

Súhlasím s Gardenroutom, začínali sme s P1 je to viac ako 3 roky . S P2 som lietal 2 roky a filmoval našu dedinu a lazy ktorých je 90 .
Môj projekt som dokončil a stroj predal , teraz trochu stagnujem , čakám čo ma nakopne .
Lietanie bolo skôr o diaľke nie o výške , dávam link na moje filmovanie s Phantoma 2, lepšie ráz vidieť ako 100 ráz čítať .

https://www.youtube.com/channel/UC058tD ... shelf_id=0

Obálku som mal nastavenú 1,5 km dialka a 300m výška , tam ma to zastavilo .
TiroP3s

#1099 Příspěvek od TiroP3s »

Zdravím pánové,
ale ne, já vůbec nezpochybňuji Vaše obrovské teoretické a praktické znalosti a zkušenosti které jste získali časem a vývojem techniky na poli koptér. Naopak, nebýt Vás tak o tom vím prd. Vaše fotografie a videa jsou ohromné a je radost se na to dívat. Nechtěl jsem se v příspěvku zaměřit pouze na LightBridge, šlo pouze o úvahu pro začínajícího pilota Phantomů. Takže se omlouvám asi jsme si opravdu nerozuměli.
Zdraví TiroP3s.
Letajici cestmir

#1100 Příspěvek od Letajici cestmir »

Zdravím ve spolek. Zajímalo by mě v jakým programu stříháte video? Já v Corel video studio pro x8 a do nákupu phantoma jsem neměl problém. Full HD s 60 snímky mě pc přehraje v pohodě, ale když jdu stříhat tak náhled v programu se neskutečně trhá i když je jen 720 HD. Mám 6 jader o taktu 3,5GHz, 8 GB ramky a grafiku radeon HD 6800. V čem je problém? Málo ramky? Jiné je program na střih?

Díky za rady klidně do sz.
Mavic pro, Funtic 2, Venus 3d pro, Funcub 1400, Flite test mini Arrow, Eachine Fury Wing, ASW 28.
gardenroute

#1101 Příspěvek od gardenroute »

TiroP3s píše:...Nechtěl jsem se v příspěvku zaměřit pouze na LightBridge, šlo pouze o úvahu pro začínajícího pilota [i]Phantomů. Takže se omlouvám asi jsme si opravdu nerozuměli. Zdraví TiroP3s.[/i]
Nic se vůbec neděje, je to tady diskuzní fórum, a o to je obvykle určené k výměně názorů. Myslím, že se v ničem nerozcházíme :D , Tvé i mé argumenty se nijak navzájem nekříží, jen jsme každý asi měli na mysli něco jiného. Také jsem někde výše uvedl, že se stále jedná o nejlépe dostupný RTF systém pod 500 USD...
Letajici cestmir píše:Zdravím ve spolek. Zajímalo by mě v jakým programu stříháte video? Já v Corel video studio pro x8 a do nákupu phantoma jsem neměl problém. Full HD s 60 snímky mě pc přehraje v pohodě, ale když jdu stříhat tak náhled v programu se neskutečně trhá i když je jen 720 HD. Mám 6 jader o taktu 3,5GHz, 8 GB ramky a grafiku radeon HD 6800. V čem je problém? Málo ramky? Jiné je program na střih? Díky za rady klidně do sz.
Máme zde k tomuto účelu samostatné vlákno "Jak na letecké video - vše kolem jeho zpracování". Přesuň dotaz do něj, určitě se někdo vyjádří, tady to nech na čistě technickou diskuzi o P3kách.. Myslím, že někdo v Corelu dělá, ale nemusí létat zrovna s P3...
Letajici cestmir

#1102 Příspěvek od Letajici cestmir »

Taky jsem řešil jestli phantom 3 S,A nebo P.
Můj první lítající stroj. Viděl jsem desítky videií na youtube. Profi jsem zavrhnul, vysoká cena a video 4K nevyužiju. A u standartu mě odradil ten slabý dosah. I když naše legislativa je jaká je, při nočním letu mám drona stále na dohled i na 1200m. Díky pozičním světlům je i na tu vzdálenost vidět kam je dron natočen a lze řídit i bez obrazu(to ale nedoporučuju :-)). Ten standart je spíš na to, když chce člověk zjistit jestli nemá zanešený okapy na svým baráku. Ale vyhrát se dá i se standartem. Problém je že nákupem modelu to nekončí :D . Jedna baterie=málo. 2 baterie=pořád málo. 6 palcovej telefon stačí chvíli, ale teď jsem koupil 10.1 tablet 8O . Přepravní obal, nabíječka do auta, nabíječka více baterii naráz,......
Mavic pro, Funtic 2, Venus 3d pro, Funcub 1400, Flite test mini Arrow, Eachine Fury Wing, ASW 28.
salamander

#1103 Příspěvek od salamander »

Ono sa to stále nabaluje a nabaluje . Mne sa suma pri P2 zastavila na cca 2 tis.Eur, nakoniec som ho horko-ťažko predal za 700 Eur, stále sa čosi dokupovalo. Je to neustáli kolotoč či máš P2 alebo P4 to vrážanie peňazí stále pokračuje ...
gardenroute

Trocha nostalgie

#1104 Příspěvek od gardenroute »

Každý , kdo s tím začíná, by si měl uvědomit, to co píše výše "@Letajici cestmir", a to, že do toho obvykle naskládá mnoho a mnoho dalších peněz, než zpočátku připouštěl u vlastní pořiz. ceny holé koptéry... A příp. na to připravit i své blízké :D

Když už to zmiňujete, tak asi takový propad cen již nezažijete, jako tomu bylo u P1, což tu mnozí z nás absolvovali...

Svou P1 jsem kupoval někdy v 3/2013 do podzimu jsem do ní vč. pův. pořizovací ceny naskládal cca 85 kKč (mj. Zenmuse gimbal, Tiger Antigravity motory, DJI iOSD MarkII - úplně první instalace do Phantomu! v Česku, modifik. základní deska, USB výstupy pro NAZA i pro iOSD, GoPro B3, FPV 5.8 na obou stranách, špičkové antény, vodotěsný a prachotěsný Pelican kufr, více a větší baterie, haldy vrtulí, karbon. skládací podvozek atd. atd), vč. spousty práce s modifikacemi a výzkumy řešení, které tu do té doby nikdo nedělal, a nakonec jsem Ptaaka po 2 letech prodal na Slovač v přepočtu za nějakých 30 kKč vč. Dominatorů. Takže "velmi slušná" investice 8O

[album]4324[/album]
TiroP3s

Re: Trocha nostalgie

#1105 Příspěvek od TiroP3s »

gardenroute píše :
....a nakonec jsem Ptaaka po 2 letech prodal na Slovač v přepočtu za nějakých 30 kKč vč. Dominatorů. Takže "velmi slušná" investice 8O

[album]4324[/album][/quote]

Zdar gardenroute,
to jsi mě teda zklamal. :( Takovýho vypiplanýho ptáka by mě museli dát v klimatizované vitríně místo náhrobku a ještě mu pravidelně dobíjet zdroj. :lol:
gardenroute

#1106 Příspěvek od gardenroute »

TiroP3s píše:Zdar gardenroute, to jsi mě teda zklamal. :( Takovýho vypiplanýho ptáka by mě museli dát v klimatizované vitríně místo náhrobku a ještě mu pravidelně dobíjet zdroj. :lol:
To máš pravdu, v okamžiku, kdy jsem ho odeslal na Slovensko mě to už mrzelo :( Jen Dominatory (prodaval jsem samostatne) a GoPro by me dalo mozna pulku z te konecne castky, a za tech 15 kKc (to byla cena je původní koptery bez niceho) se to vůbec nevyplatilo. Ale on to tak moc chtěl, tak jsem se nechal v podstate premluvit...
Rad bych se na nej koukal nekde doma na zdi nebo v te vitrine :D Chtel jsem obratem jit do P3P "evoluce", a potřeboval na to nejaky zaklad, ale nakonec me P3P v leccems nechytilo, mozna i zklamalo, a tak jsem dal cekal na P4 "revoluci"...
DominikVF

#1107 Příspěvek od DominikVF »

K investíciám do lietajúcich mašín by som mohol aj ja rozprávať... :) 2x P2 = 2x havarované a opravované z vlastného vrecka (gimbal zenmuse 1x H3-3D, 1x H4-3D, 1X GP3SE, 1xGP4BE, ručný gimbal) + okolo toho kopu vecí.. kufor, batoh a pod... a aby som využil kameru so 4K tak ďalšia investícia do PC zostavy aby som to vedel prehrať, strihať .. je to drahé hobby... (táto zábavka ma už stála niečo cez 10 000 eur ) Teraz mi jeden opravený P2 leží v skrini v kufri zabalený s troma batériami... a tak si tam "hnije" lebo mi je ho ľúto predať za tie drobné...

Čakám na pondelok 19.9.2016 (GoPro predstaví Karmu a GP5) či zainvestujem do karmy alebo počkám na príchod ďalšej P5...
graup15

#1108 Příspěvek od graup15 »

Re Gardenroute

Hihi Petře už chápu proč jsi prodával tu chaloupku na kuří nožce :-) :-) :-)
Našel jsem tvoji fotku v ranném stádiu FPV létání :mrgreen: :mrgreen:
Přílohy
maxresdefault.jpg
Mígl

#1109 Příspěvek od Mígl »

Díky za rady, nakonec jsem tedy objednal Advanced, v pondělí by měl dorazit.. Doufam že ho hned někde nerozsekam :)

Akorát ted chci objednat tablet jelikož muj telefon je windowsphon a tam neni DJIgo :evil: myslíte že postačí nějaký obyčejný tablet např. lenovo s 1gb ram za cca 2000kč
gardenroute

#1110 Příspěvek od gardenroute »

graup15 píše:Našel jsem tvoji fotku v ranném stádiu FPV létání :mrgreen: :mrgreen:
:mrgreen: řeknu to Dalibore Alimu, že si tady z něho děláš prdču :!: Ale já ho docela žeru...
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“