Zdravím, pořídil jsem pro Funcuba tenhle motor a nějak mi nedošlo, že má přední montáž. Na netu jsem našel několik návodů na změnu montáže, ale vždy šlo o úpravu zadní na přední, ale já potřebuji opak.
Předpokládám, že ale není problém odstranit segrovku, povolit dva červíky u hřídele a pak ji opatrně proklepat na druhou stranu. Opět zajistit červíky a snad by to mělo fungovat. Segrovku bych tam snad nemusel už vracet. Nějak nevim, jak bych ji u té rotační části zajistil.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__18229__Turnigy_D3536_9_910KV_Brushless_Outrunner_Motor.html
Turnigy D3536/9 změna montáže pro Funcub
Re: Turnigy D3536/9 změna montáže pro Funcub
Zdravím, vcelku jsi sám odpověděl. Někdo vyřeší nový zářez v místě mezi vrtulí a motorem pro segrovku a tím zeslabí hřídelku,pak se může v tomto místě zlomit. Já říkám zářez a segrovku NE. Jen přidej kroužek jako podložku mezi ložisko motoru a unašečem vrtule tak, aby byla co nejmenší vůle mezi nimi. Na FunCubu to mám taky tak a OK.
povolis vyklepnes naklepnes opatrneji hlidat kolmost ze zacatku at nestrhnes plosku v diře a je vhodne trosku nabrousit ploskuj na cervika
segrovka ci kroužek je naprosto zbytecne nema to kam jit.....
neni spatne dat tam hridel z axika je odost kvalitnejsi nez todle bláto.....
segrovka ci kroužek je naprosto zbytecne nema to kam jit.....
neni spatne dat tam hridel z axika je odost kvalitnejsi nez todle bláto.....
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Osobně bych místo klepání doporučil spíše vytlačení ve svěráku. Ideálně přes dřevěné špalíky s dírou. Pokud je přesah malý, tak lze i stojanová vrtačka, tam se kolmost zaručuje dobře.
Mezi unašeč vrtule a přední ložisko bych po montáži dal kroužek. Vymezí se tím vůle, ale cca 0,5mm bych tam nechal.
Na závodních motorech to dělám při výměně rotoru tak, že si dám rotor do motoru bez vymezení. Roztočím motor pomocí regulátoru. Rotor a stator si magneticky sednou. Polohu si poznačím a podle toho soustružím vymezovací podložky. Asi to není nutné, ale snažím se udělat všechno na maximum.
Mezi unašeč vrtule a přední ložisko bych po montáži dal kroužek. Vymezí se tím vůle, ale cca 0,5mm bych tam nechal.
Na závodních motorech to dělám při výměně rotoru tak, že si dám rotor do motoru bez vymezení. Roztočím motor pomocí regulátoru. Rotor a stator si magneticky sednou. Polohu si poznačím a podle toho soustružím vymezovací podložky. Asi to není nutné, ale snažím se udělat všechno na maximum.
Díky za tipy. Předpokládám, že tohle je ten pojistný kroužek :
http://www.peckamodel.cz/produkt/rc-modely-a-prislusenstvi/prislusenstvi/staveci-krouzky/602812-staveci-krouzek-dural-5mm
http://www.peckamodel.cz/produkt/rc-modely-a-prislusenstvi/prislusenstvi/staveci-krouzky/602812-staveci-krouzek-dural-5mm
jo to je ono
ten sverak a nejaka podlozka je lepsi
jen to chce nejaky presny sverak
moc nafestto to tam neni
ten sverak a nejaka podlozka je lepsi
moc nafestto to tam neni