graup15 píše:Mam prosbičku.. V jakém rozlišení musí být obrázek (a formátu) aby šel přiřadit k modelu na hl.obrazovce. No a musí být na kartě,nebo v interní paměti?
Ted z halvy nevim velikost, ale je to na interni pameti images, tam jsou vzorove tak kouknout na velikost.
Já na to nemám zatím moc času. Corado zůstane na Futabu. FRsky ztím nedělá tak ideálně malé přijímače (min7k) s normálníma anténama (né ty ocásky jako od bobra). Mám s ním jiné plány. Večer ho kuchnu a potřebuji středící plyn. Pak se musí vyrobit nějaká hezká destička a na ní pújde Immersion modul a Blasksheeps modul. Takže zatím je Horus primárně na hraní a pak na kopterku.
Sranda začne až se zhmotní skořepina Blaníka od Veky (teda až mi ji připraví)
Ještě než přišli bouřky jsem stihnul první test dosahu Horuse. Na interní anténu spolehlivé řízení na 2,3km. Telemetrie též běžela. Rssi okolo 35 až 38db. Je to můj klasiký test. Přijímač byl na trojnožce 1,5m nad zemí, ale tak abych na něj ze vzdálenosti 2,3km přímou čarou viděl. Odjel jsem na vyvýšený terén za druhou vesnicí a tam se kroutil s rádiem. Přes mobil mi mamina hlásila jestli se serva plynule hýbají.
V reálu bude dosah ještě větší neb málokdo poletí 1,5m nad zemí tak daleko. Na externí anténu to bude ještě výrazně lepší. Za mne dobrý výsledek ,víc od toho nepožaduji. Na druhém obrázku...přijímač byl až na konci druhé vesnice na horizontu.
Docela by mi zajímalo co se rozumí tou externí anténou. Předpokládám ,že to je funkční až se tam strčí (do šachty) další modul od Frsky. Nebo se pletu? (to je dotaz na RcStudio)
Pak se nabízí otázka...mohou jet oba zároveň na jeden přijímač? Včera jsem to zkoušel přepnout a i při stejném nastavení na interní přijímač reagoval, na externí ne.
PS..sorry už jsem to pochopil..dementní dostaz nebraz v potaz (to je to když se nečtou návody )
Tak to asi bude chtít nějaký updatek fw... a) k letovým režimům u větroně neexistuje přiřaditelná hláška (např Landing)...jde přiřadit (Play value) což je samozřejmně hovadina b)Zvolím větroně s V tail....pak v input masce nechám jen J1 až J3 ..(základní kniply) kdy motor mám na J2. V output dám na kanál 3 motor...a ejhle motor kanál 3 vůbec nefunguje a to nikde ..i když dám na všechny zbylé kanály tzn 29 kanálů jako výstup motor...nic se nehýbe.
Zjednodušeně..když chci přeházet vstupní zdroje a podle uvážení výstupy tak to dělá hovadiny,nebo nic. Reverzovat HW taky nejde...i když přepínači SG dám v HW setingu REV...tak kurňa pořád sveřepě je ke mně down a dolů up. Když dám Normal, tak je to stejně...žádná odezva.
Tak buď je to rádio extra chytré, nebo já úplně blbej.