Ilja 59 píše:...Není to žádná cívka.Podle mě neznáte ani osazení desky a součastkama.
Tak to těžko radit. Obávám se že ten kdo neví nejsme my.
Tímto opouštím téma.
Ilja 59 píše:...Není to žádná cívka.Podle mě neznáte ani osazení desky a součastkama.
Ilja 59 píše:Konečně rozumná odpověd...
Ilja 59 píše:Trochu jsem do toho šprtal,tak cívka tam je.Jen ty dráty s ní jsem nikde nenašel.Přijímač byl používán rok a pul v elektro blaníku a byl přilepen jen na sucháču. Někde jsem zde na foru četl že přijímače 2.4GHz již není potřeba balit do molitanu jak to bylo u starých MHZ.Ale po této zkušenosti se alespon já k tomu vrátím a balit je budu.
Lark píše:Na to balení si ale tak dej pozor. Některé přijímače se dost hřejou, takže pokud ho kompletně zabalíš, moh by se taky přehřát.
aviatik666 píše:
Mohu se zeptat které přijímače se konkrétně hřejou...
díky tomu, že tam jsou tak malinké a lehoučké součástky, které váží nula nula prd, jsou tam takřka nulové setrvačné síli při vibracích, tak jsou odolné vibracím.
Lark píše:Tak jsem se díval na spotřebu přijímačů Gr. a je kolem 70mA, což je při 5V nějakých 350mW. Nesmíte zapomínat na to, že dnešní přijímače 2,4GHz taky vysílají, takže proto ta větší vlastní spotřeba. No a 350mW v tepelně zaizolovaném prostoru už holt trochu topí.Jakou spotřebu mají jiné značky ale zkoumat nehodlám. To ať si zjistí každý majitel.
Takže za mě je balení přijímače nevhodné a odtlumení proti vibracím a rázům naopak žádoucí.