DJI - Phantom 3

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
gardenroute

Re: DJI - Phantom 3

#1066 Příspěvek od gardenroute »

TiroP3s píše:Zdravím gardenroute, děkuji a koukal jsem na tvá videa z cest a no a to je teda bomba. Tiro
Ha TiroP3s :D Díky moc za pění chvály :mrgreen: Teď jsem začal zkoušet z P4 i fotit, což s GoPro kamerou moc nešlo, ale RAW u P4 už nabízí trochu více muziky, tady jsou nějaké pokusy
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
MarkAurel
Kontaktovat uživatele:

#1067 Příspěvek od MarkAurel »

chcem sa opytat nabijate si niekto baterie konkretne pre P3 klasickou rc nabijackou? ide mi o to ze ju viem pouzit aj na letisku z autobaterie a samozrejme rychlejsie nabijanie len neviem kolko Voltov a Amperov navolit. Dakujem za postrehy.
DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro
gardenroute

#1068 Příspěvek od gardenroute »

MarkAurel píše:chcem sa opytat nabijate si niekto baterie konkretne pre P3 klasickou rc nabijackou? ide mi o to ze ju viem pouzit aj na letisku z autobaterie a samozrejme rychlejsie nabijanie len neviem kolko Voltov a Amperov navolit. Dakujem za postrehy.
Baterky od P2 jsou "smart", tzn. ze to není jen pouha LiPo baterie, ale ma vestavenou nabíječku plus další elektroniku pro inteligentni spravu baterie.

Obecne to znamena, ze zvenci pripojit "pouhy" kvalitni a dostatečně tvrdý zdroj, nemusi (ci dokonce nesmí) to byt nejaka sofistikovana nabijecka s vlastní spravou nabijeni a balancovanim jednotlivých clanku, to si DJI baterie dela sama.

Staci se podivat na zdroje k jednotlivym edicim P3 ci P4, pro P3P dává originální zdroj 17.4 V/100W.
MarkAurel
Kontaktovat uživatele:

#1069 Příspěvek od MarkAurel »

Dodavana nabijacka teda to trafo k P3 ma na bateriu len plus a minus na konektore cize nijak nekontroluje balancovanie cize ak moju nabijacku viem nastavit na hodnoty dodavanej nabijacky tak by nemal bit problem na yt som neake videa pozeral pouzivaju rezim na pb baterie, ide mi hlavne o nudzove nabijanie na letisku
gardenroute

#1070 Příspěvek od gardenroute »

MarkAurel píše:Dodavana nabijacka teda to trafo k P3 ma na bateriu len plus a minus na konektore cize nijak nekontroluje balancovanie cize ak moju nabijacku viem nastavit na hodnoty dodavanej nabijacky tak by nemal bit problem na yt som neake videa pozeral pouzivaju rezim na pb baterie, ide mi hlavne o nudzove nabijanie na letisku
To co se dodává k P3/P4 není "nabíječka", je to jen zdroj. V tom je zásadní rozdíl.
To co máš ty, nemůžeš použít jako "nabíječku", jak jsem psal již výše, nabíječka je v každé chytré baterii, ta si nabíjení zcela sama řídí. Musíš to použít jako jen "hloupý tvrdý zdroj" s nastavením napětí, žádné balancovaní.
TiroP3s

#1071 Příspěvek od TiroP3s »

gardenroute píše:Ha TiroP3s :D Díky moc za pění chvály :mrgreen: Teď jsem začal zkoušet z P4 i fotit, což s GoPro kamerou moc nešlo, ale RAW u P4 už nabízí trochu více muziky, tady jsou nějaké pokusy

Zdar gardenroute,
komu čest, tomu čest. Je to špičková záležitost. Není taky divu co jsem tak vysledoval používáš špičkový "hardwáre a softwáre". Ale to je správné když už to člověk může koupit tak co by ne. Bohužel jsem se toho dočkal až na důchod a tak se budu bavit s tím na co dosáhnu. Taky ti snad někdy něco ukážu. Mimochodem použil jsi už někdy ten lokátor "Marco Polo"?. Mě totiž včera ulítl model Syma x5cs, byla s ním perfekt zábava. Tak jsem uvažoval, že bych něco namontoval na to P3st. Pro mě je to přece jenom dražší kousek.
Karel
gardenroute

#1072 Příspěvek od gardenroute »

TiroP3s píše:Zdar gardenroute, komu čest, tomu čest. Je to špičková záležitost...Mimochodem použil jsi už někdy ten lokátor "Marco Polo"?. Mě totiž včera ulítl model Syma x5cs, byla s ním perfekt zábava. Tak jsem uvažoval, že bych něco namontoval na to P3st. Pro mě je to přece jenom dražší kousek. Karel
Ahoj, MarcoPolo lokátor zatím (naštěstí) se vždy jen předváděl na různých našich komunitních akcích (několikrát na PPPPPP.., sletu Phantomů v Praze), tzn. jak funguje a vyhledává, a snad to nebudu muset nikdy využít "na tvrdo", to asi nikdo. Ale mám ho na předstartovním checklistu, takže je používané v pasivním modu, kdy nic nevysílá (to by měl vydržet řadu týdnů!), a jen v režimu příjmu číhá na možnou vzdálenou aktivaci.
Malý testík MarcoPolo majáku, či spíše takový souhrn info o něm jsem před časem dával do mého zdejšího blogu, to kdyby Tě zajímaly nějaké další info k němu.
TiroP3s

#1073 Příspěvek od TiroP3s »

Ahoj,
OK, díky už je to jasný. Mrknu na to.
MarkAurel
Kontaktovat uživatele:

#1074 Příspěvek od MarkAurel »

bateria pre Adv a Pro je ina? kedze Pro ma 100w trafo?
Keryx

#1075 Příspěvek od Keryx »

ano aku je pro oba modely stejny. Proto je to Pro aby to melo aspon nejaky vyhody oproti Adv mimo to ze P3p ma 4K.
romko1

#1076 Příspěvek od romko1 »

Baterie su pre Adv a Pro identicke a podla dostupnych informacii rozdiel je len v rychlosti nabijania (100W oproti 57W).
H8mini+TX06,Leader160HM,Leader130HM,Leader125HM,ThunderTigerXXT,HydrotekF1+SKY-HD01,Taranis X9D+
MarkAurel
Kontaktovat uživatele:

#1077 Příspěvek od MarkAurel »

Ak su rovnake preco sa maju pre pro nabijat rychlejsie? Staci teda kupit 100w trafo z Pro verzie. Skusal som rc nabijac v rezime PB no vypise ze bateria ma nizke napatie a nezacne ju nabijat
gardenroute

#1078 Příspěvek od gardenroute »

MarkAurel píše:Ak su rovnake preco sa maju pre pro nabijat rychlejsie? Staci teda kupit 100w trafo z Pro verzie....
Ano, staci si koupit vykonnejsi zdroj - však Ti někdo vyse psal, ze je to jeden z rozdilu, kdy verze PRO ma vykonnejsi (drazsi) zdroj pro nabijeni. Vykonnejsi (tvrdsi) zdroj znamena samozrejme rychlejsi nabijeni.
Není to ale pouze jediny rozdil mezi PRO a ADV verzemi...
milann

#1079 Příspěvek od milann »

Ahoj, tak po dvou letech tréninku s obyč. kvadrokoptérou jsem se stal majitelem phantomu 3 standart. Já i syn jsme z modelu nadšeni. Stabilita letu, ovládání, fotky a video super. Doneslo se mi něco o vylepšení vysílače a tak se na Vás obracím, jestli s tímto: http://www.ebay.com/itm/ARGtek-DJI-Phan ... SwawpXwBMs nemáte někdo zkušenost a co to vlastně umí.
JosefSvejk

#1080 Příspěvek od JosefSvejk »

milann píše:Ahoj, tak po dvou letech tréninku s obyč. kvadrokoptérou jsem se stal majitelem phantomu 3 standart. Já i syn jsme z modelu nadšeni. Stabilita letu, ovládání, fotky a video super. Doneslo se mi něco o vylepšení vysílače a tak se na Vás obracím, jestli s tímto: http://www.ebay.com/itm/ARGtek-DJI-Phan ... SwawpXwBMs nemáte někdo zkušenost a co to vlastně umí.

A ty máš problémy s dosahem vysílače?
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“