Prosba o radu

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
Lubosh
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Lubosh »

Také jsem začínal na spalováku, protože tenkrát ani žádné elektry ještě nebyly:-). Pořídil jsem detonační motor 2ccm, postavil jsem větroně a naučil se létat (dvoukanál). Pak MVVS 3,5 ccm, 7ccm, 35 ccm a konečně 62 ccm (Titan). Od té doby se vlastně stále učím létat:-)
Luboš
www.3dprintedtanks.com
pilotek
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od pilotek »

http://www.rcbazar.cz/prodam-rc-model/l ... 2cm3-i941/

mozno s tym by si sa naucil lietat.tiez je to spalovak ale je z balzy.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od DAF »

diesel3 píše:Takže radši nic než spalovák

Když si vzpomeneš na své začátky v pohybu po té naší kuličce, tak nejdřív jsi lezl, teprve pak jsi začal chodit, všechno má svůj vývoj. Kluci ti radí dobře, na začátek nějaká elektra z "kuliček". Prodávají se komplet sety a s tím začni, hlavně pokud jsi sám. Až tohle zvládneš, přejdi na něco většího, třeba i spalovacího. Mimochodem seřídit spalovák není zas tak jednoduché. Pokud jsi to nikdy nedělal, dřív ho zničíš. Do spalováku, jako první éro, bys mohl jít jedině tehdy, když budeš mít s sebou někoho zkušenějšího, který tě naučí (kabel učitel - žák). SIM není až tak úplně špatný, naučí tě základy ovládání, nebudeš si plést strany, zbytek je na tobě až budeš ve vzduchu.
Hitec Aurora 9X
arda1
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od arda1 »

To radim: tomto případě by naprd byl. Naučil by se lítat třeba na FMS(tam to zvládnei cvičená opice) no a pak by nastartoval spalovák( no já vím, ale dejme tomu) rozjel se a nebo hodil--co myslíš že by následovallo? :wink: :lol: :lol: :lol:
ICQ 638556901
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Marek71 »

Mňa skor "znepokujuje" toto konštatovanie. Tento koníček je dosť fin. náročný a pokiaľ takto premýšľaš, je možno rozumnejšie nejaký čas ešte počkať.

diesel3 píše:tohle je spíš otázka penez když si koupim elektro což se mi moc nechce tak než zase ušetřim na spalovák tak to potrvá 100let :lol:
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
F104
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od F104 »

Ahoj, neboj se toho a skoč do spalováka. Jak už Ti tady někdo radil, ideální by byly rady na letišti od zkušenějších kolegů. Buď na to máš vlohy a budeš s ním létat, nebo na to budeš levý a nebudeš létat ani s elektrou.
Po velikém váhání jsem prodal akrobata s ASP 30ccm absolutnímu začátečníkovi, nevěděl vůbec, ale vůbec nic, a první let zběsilost, ale dostal to na zem. Druhý let lepší, třetí už věděl o čem to je. Ale je pravda, že měl na simulátoru nalétáno docela dost hodin. No a dnes s tím modelem létá úplně v pohodě. Nehledě na to, že elektru by sis koupil nějakého Easy Stara, což je sice super éro, ale žádný adrenalin. Nebo si koupíš nějakou metrovou Katanu a ta je daleko horší na ovládání než třeba spalovák 1800mm rozpětí....
Takže: neboj se ničeho! (ale první let asi s nějakým kolegou......)
diesel3

#22 Příspěvek od diesel3 »

a ještě sem se chtěl zeptat co všechno potřebuju aby mi šlapal spalovák
F104
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od F104 »

Potřebuješ pumpu na palivo, asi ruční, a žhavení. Toť vše. A dávku štěstí..... Také záleží co to je za motor, kubatura a značka.
rakos
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od rakos »

Promiň, ale už z té otázky jde mráz po zádech. Potřebuješ ZKUŠENOSTI a když nemáš svoje, tak pro začátek rozhodně alespoň někoho k začátkům startování. ( a letu)
A stejně příští den bude zase potřeba něco poštelovat, aby to šlapalo, takže je opravdu nutné vědět co kde jak a kdy. Takže zase ten pomocník znalý.
To se z knížek nenaučíš.
Taky neškodí si chvíli hrát s motorem " na prkýnku " ....a neptej se, co je prkýnko :D ... ( pomocný startovací stojan)

Copak pumpu...tu nahradí plastová lahev s hadičkou...ale ty zkušenosti se musí pracně posbírat :?
F104
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od F104 »

Pokud si důkladně pročteš www.kolmanl.info, asi o spalovácích pochopíš hodně......máš tam rady co a jak.......
F104
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od F104 »

Nikdo nezačínal se ZKUŠENOSTMI. Každý je musel získat! Já jsem si koupil spalováka a také jsem věděl prd. A naučil jsem se to i bez "zkušenějšího kolegy". Vše jsem vyčetl z internetu a zkoušel zkoušel zkoušel..... Nenech se odradit, nakonec uvidíš že na tom vůbec nic není.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od arda1 »

Pumpa není třeba- stačí velká injekční stříkačka. :wink:
ICQ 638556901
Bedřich
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Bedřich »

Mno já moje ASP ladit skoro nemusím ... stačí 1 a už do toho nemusím hrbat . :wink: ale to je motor od motoru že ...

To Diesel3 : hele ten Větron bude lítat i bez motoru :wink: kup to a máš vyhráno . Ten motor prostě nastartuješ někde na stránkách najdeš návod na ladění aspon dobrý znát teorii . a pak nastartuješ a deš do vzduchu kdiž to chcípne přistaneš a nastavíš znova a jak tě začne štvát že to chcípe tak to poladíš a zjistíš co to dělá a tak :wink: jen bych doporučoval radši koupit sratér ... vím pro začátek s motorem upe nevhodné ale kdiž už tě bude bolet ruka tak to nahodíš startérem :wink:

A i kdiž na začátek je dobrá elektrika ... ale spalovák je spalovák ten zvuk prostě .. co si budem povídat jdi do toho větroně . :wink:
diesel3

#29 Příspěvek od diesel3 »

pro začáek se spokojim z timhle http://www.youtube.com/watch?v=mutb7KgA9NM
arda1
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od arda1 »

No super- na začátek si kup raději z bazaru nějakou Bellancu nebo toho WH -ušetříš si nervy a peníze.Věř mi-vlastní zkušenost-obzvláště pokud nemáš poblíž nějakýho zkušenýho modeláře co ti třeba ze začátku pomůže s motorem a nebo nastavením letadla. :wink: Vyplň si prosím bydliště- třeba se někdo ochotný ozve. :)
ICQ 638556901
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“