DJI - Phantom 3

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
romko1

Re: DJI - Phantom 3

#1051 Příspěvek od romko1 »

A dalsia vec co ma trapi: Mam novu origo bateriu (len 7 nabiti) a vsimol som si, ze original nabijacka mi ju nenabije na 100% ale na 98%. Nevybijam ju pod 13-14% kapacity baterie, taktiez ju necham po lete "odstat".
Kde robim chybu?

Postrehol som tiez, ked bola bateria nova Dji go hlasilo kapacitu 4592mAh :D a teraz mi hlasi od 4350 - 4460mAh
Co mi prosim poradite? Je mi jasne, ze pouzivanim baterie degraduju...ale tak rychlo? A hlavne ked nestoja prave najmenej :(.
H8mini+TX06,Leader160HM,Leader130HM,Leader125HM,ThunderTigerXXT,HydrotekF1+SKY-HD01,Taranis X9D+
gardenroute

#1052 Příspěvek od gardenroute »

texmur píše:Dotaz co mohlo způsobit následující havárii:
zhruba ve 150m výšce se stroj začal náhle točit kolem vlastní osy a nedalo se to nijak vyrovnat směrovkou, stal se neovladatelným ale nepadal. Aktivován RTH točení ustalo a začal klesat. ...
Vyřešeno...pravděpodobně :D
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Letajici cestmir

#1053 Příspěvek od Letajici cestmir »

Používáte někdo jinou než origo nabíječku? Nabíjení jednu po druhé je dost nepraktický a nabíjecí stanice na 4 baterky za 10K je dost peněz. Narazil jsem na tuto:
http://www.kabelmanie.cz/smatree-tri-ka ... phantom-3/
Ale jak tak čtu o li-pol bateriích, tak se raději zeptám. Díky.
Mavic pro, Funtic 2, Venus 3d pro, Funcub 1400, Flite test mini Arrow, Eachine Fury Wing, ASW 28.
TiroP3s

#1054 Příspěvek od TiroP3s »

Zdravím všechny zkušené,
na starý kolena jsem si pořídil DJI P3S. Mnoho přečetl, mnoho videií shlédl. Přesto problém - dnešní let -první - nedopadl zrovna nejlépe ale havarie byla mírná takže škody minimální, odřené vrtule atd. Ale k problému, mohl by někdo z Vás zkušených uživatelů poradit, jak to že když mám nastavený mód 2 (zvykl jsem si na to při tréningu na Syma X5sc) mě při přidání plynu model klesá a při ubrání plynu (páčka směrem dolů) model stoupá? Je to pro mne záhada a navíc ještě pravá páka je jakási přecitlivělá a zdá se mi, že reaguje taky jak chce.
Pokud je můj první příspěvek zde na špatném místě, tak se admin a ostatním omlouvám. Ale pokud by se někdo našel někdo kdo by poradil, byl bych velmi vděčen.
Dík.
rzboril

#1055 Příspěvek od rzboril »

Letajici cestmir píše:Používáte někdo jinou než origo nabíječku? Nabíjení jednu po druhé je dost nepraktický a nabíjecí stanice na 4 baterky za 10K je dost peněz. Narazil jsem na tuto:
http://www.kabelmanie.cz/smatree-tri-ka ... phantom-3/
Ale jak tak čtu o li-pol bateriích, tak se raději zeptám. Díky.

Používám neorigo z číny v autě a v poho. Je to vlastně jen zdroj. O nabíjení se stará pc v baterce.
P3A s inovovanou deskou, novými motory a vylepšeným chlazením.+ NVIDIA SHIELD
rzboril

#1056 Příspěvek od rzboril »

TiroP3s píše:Zdravím všechny zkušené,
na starý kolena jsem si pořídil DJI P3S. Mnoho přečetl, mnoho videií shlédl. Přesto problém - dnešní let -první - nedopadl zrovna nejlépe ale havarie byla ..
Dík.

Mod 2 je tam myslím od výroby takže není třeba nic měnit. Chová s to tak blbě i při kalibraci? mělo by to ukazovat ve správném směru. a ještě si myslím že žádný mód neotočí plyn. Možná se ale pletu.
TiroP3s

#1057 Příspěvek od TiroP3s »

rzboril
zdravím,
no kalibrace proběhla v pořádku, pokud mluvíme o kalibraci modelu. Budu dál bádat.
Dík
Bandolik

#1058 Příspěvek od Bandolik »

TiroP3s píše:rzboril
zdravím,
no kalibrace proběhla v pořádku, pokud mluvíme o kalibraci modelu. Budu dál bádat.
Dík

od kud jsi že by se na to někdo kouknul, to co popisuješ se stane běžně když si klasické vysílačce nastavíš reverz ale u Phantoma jsem si této možnosti nevšiml ale neříkám že tam není ale bylo by to dost zbytečné.
Napiš kde bydlíš a jistě se najde někdo z okolí kdo se na to koukne.
rzboril

#1059 Příspěvek od rzboril »

TiroP3s píše:rzboril
zdravím,
Dík

Mluvím o kalibraci vysílačky. Tím myslím jak se to zobrazuje na displeji. Tam jak si to zkoušíš při přehazování MODE 1,2 atd.
A nebo při spuštěném přehrávání letu-záznamu jde zapnout aby se zobrazovali páčky. Tak tam bych se taky podíval a porovnal to s nějakým vid. na YT.
TiroP3s

#1060 Příspěvek od TiroP3s »

rzboril
zdravím,
ano, je to o kalibraci vysílače. Včera jsem ještě shlédl nějaké videa. Provedl jsem kalibraci - křížové ovladače. No nicméně tady ještě zůstává problém. Tento model by měl být jestli se nemýlím tzv. "head free". Ale já když jsem ho natočil předkem k sobě tak ovladače se začali chovat obráceně. Ale to já na to přijdu kde je chyba. No z největší pravděpodobností ta osoba za ovladačem :lol: .
Díky za rady
Tiro
TiroP3s

#1061 Příspěvek od TiroP3s »

to Bandolik
zdravím,
jsem z Brna, vím tady o pilotech ale snažím se nejprve sám, teprve když vyčerpám všechny možnosti žádám o pomoc.
Dík za reakci.
Tiro
gardenroute

#1062 Příspěvek od gardenroute »

TiroP3s píše:...No nicméně tady ještě zůstává problém. Tento model by měl být jestli se nemýlím tzv. "head free". Ale já když jsem ho natočil předkem k sobě tak ovladače se začali chovat obráceně....
Nevím co máš přesně na mysli tou funkcí "head free" byť ji asi chápu, nicméně každému Phantomovi (řekl bych i jiné koptéry na DJI a pod. letových kontrolérech) se po otočení předkem k pilotovi samozřejmě otočí smysl bočení a klopení, plyn a rotace zůstává samozřejmě stejně :D
Možná jsem to úplně nepochopil, ale pokud Ti chodí i plyn zcela obráceně, zkontroluj si "Mode" ve kterém to máš nastavené, default je Mode 2.
TiroP3s

#1063 Příspěvek od TiroP3s »

Zdravím gardenroute,
ano, asi se špatně vyjadřuji. Chtěl jsem tím naznačit, že jsem se domníval, že když kopteru obrátím předkem k sobě zůstane funkce křížových ovladačů zachována, resp. když dám knipl dopředu tak koptera poletí ode mě a obráceně. Což jsem asi vymyslel blbost. No nicméně jsem už pořádně všechno zkalibroval a poctivě dělám "checklist" a zvykám si na ten "obrácený smysl bočení a klopení" jak jsi to popsal. Dnes jsem lítal poblíž Brna, dokonce jsem si troufl na vzdálenost 300 m a výšku 60 m.
Zkoušel jsem především RTH a ono to fakt funguje jak z praku. Na 11 satelitů se koptéra vrátila s odchylkou 2m od startu. Teda na starý kolena mě to vzalo a je to adrenalinový koníček. Bohužel musím za létáním jezdit mimo Brno, protože pokud jsem dobře četl dodatek X., tak v podstatě v Brně ani ťuk. Zahrádku mám - 3,2 km věž Tuřany, oblast Kr. Pole kde bydlím zase letiště Medlánky.
Omlouvám se za to vypindávání a děkuji za reakci.
Tiro
gardenroute

#1064 Příspěvek od gardenroute »

TiroP3s píše:Zdravím gardenroute...je to adrenalinový koníček...musím za létáním jezdit mimo Brno...děkuji za reakci.Tiro
No vítej v klubu :D
TiroP3s

#1065 Příspěvek od TiroP3s »

Zdravím gardenroute,
děkuji a koukal jsem na tvá videa z cest a no a to je teda bomba.
Tiro
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“