Multiwii - zkušenosti, dotazy
- jaroslav.falcon
Re: Multiwii - zkušenosti, dotazy
Dej hned pod 42 nižší hodnotu myslím ze je to 25
jaroslav.falcon píše:Dej hned pod 42 nižší hodnotu myslím ze je to 25
No dobrá, ale pak to už vážně vyhodím
Díky za tip.
- jaroslav.falcon
Nemusí s to házet ono to spadne samo 
jaroslav.falcon píše:Nemusí s to házet ono to spadne samo [emoji38]
Nespadlo, ale zadny radikalni rozdil se taky nekonal. Objednal jsem Naze 32 s antivibracnim mountem, uvidime. Taky mě napadlo, ze je ta deska po dost brutalni havarii. Treba to "neco" odneslo...
Stuclik píše:Nespadlo, ale zadny radikalni rozdil se taky nekonal. Objednal jsem Naze 32 s antivibracnim mountem, uvidime. Taky mě napadlo, ze je ta deska po dost brutalni havarii. Treba to "neco" odneslo...
Dost ti napoví připojení desky ke GUI. Z průběhu grafů z akcelerometru, gyra a kompasu se dá odvodit jejich případné poškození.
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV
TGY 9X, OSD, FPV
Ahoj,
tak je vyřešeno. Dlužím info o rozuzlení a omluvu MultiWii
Koupil jsem SP Racing F3 desku, k ní antivibrační podložku. Chování stále stejné.
Až pomocí Black box logů jsem zjistil příčinu. Vypadá to, že poměrně měkká ramena z F450 (Diatone White sheep) ráda rezonují na frekvenci kolem 80Hz. Při visu, kdy jsou PIDy poměrně v klidu to není problém, jakmile se však dá do pohybu a je potřeba nějaká složitější regulace, začnou se dít divy. P a D krásně oscilují na cca 80Hz a občas se jim povede potkat ve stejné fázi a sečtou se. To jsou ty zákmity.
Proto pomohlo až použití LPF jak gyra, tak ještě softwarového v Cleanflight nastavené na 20Hz a k tomu ještě i LPF pro D. Průběh gyra je teď pěkně vyhlazený a PIDy se mezi sebou neperou.
Takže po cca 70ti startech se s tím dá konečně normálně létat. Krám jeden čínskej
Díky všem za tipy.
R.
tak je vyřešeno. Dlužím info o rozuzlení a omluvu MultiWii
Koupil jsem SP Racing F3 desku, k ní antivibrační podložku. Chování stále stejné.
Až pomocí Black box logů jsem zjistil příčinu. Vypadá to, že poměrně měkká ramena z F450 (Diatone White sheep) ráda rezonují na frekvenci kolem 80Hz. Při visu, kdy jsou PIDy poměrně v klidu to není problém, jakmile se však dá do pohybu a je potřeba nějaká složitější regulace, začnou se dít divy. P a D krásně oscilují na cca 80Hz a občas se jim povede potkat ve stejné fázi a sečtou se. To jsou ty zákmity.
Proto pomohlo až použití LPF jak gyra, tak ještě softwarového v Cleanflight nastavené na 20Hz a k tomu ještě i LPF pro D. Průběh gyra je teď pěkně vyhlazený a PIDy se mezi sebou neperou.
Takže po cca 70ti startech se s tím dá konečně normálně létat. Krám jeden čínskej
Díky všem za tipy.
R.