Výběr modelářského nabíječe

Nabíječky, zdroje, přístroje
Odpovědět
Zpráva
Autor
Bořík

Re: Výběr nabíječky

#586 Příspěvek od Bořík »

Slabší Reaktory jsou do 18V, silnější do 28V - takže zdroj vybrat podle toho napájení.
Jen jsem se nikde nedočetl, jestli Reaktor umí LiHV ... předpokládám že ne, jinak by se tím pochlubili.
Zdroje jsou za slušné ceny třeba zde: http://www.aspa.cz/prumyslove-zdroje-k23770
( vybírat mezi 15V a 24V - podle nabíječky ).
Pokud chceš pro začátek něco levnějšího, rozhodně bych bral tu SkyRC S60. Za ty peníze je to výborný a moderní stroječek, co umí všechno a pokud hned nepůjdeš do velkého elektrovrtulníku, bude dlouho stačit.
Wormsnake

#587 Příspěvek od Wormsnake »

Nevim na jake napeti se nabiji LiHV tusim ze na napeti 4.35V (ale nechci kecat) v nastaveni nabijecu reactor se da nastavit pro LIPO clanky napeni 4.1-4.3V na clanek, takze castecne LIHV teotericky podporuje, ale nema nabijeci profil LIHV jen LIPO LIFE LIIO takze pri nabijeni LIPO si pak musi clovek dat bacha jake konecne napeti v setupu nastavil.
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#588 Příspěvek od jyrry »

Napajeni do 18V ma jen Reaktor 250W (iCharge 106B+); prumyslove zdroje se daji poridit treba na ebay za podstatne nizsi cenu. Jsou ale vetsinou bez aktivniho chlazeni, pocitaji s cirkulaci vzduchu v rozvadeci, na to trochu pozor...
Absence volby pro LiHV vubec nemusi vadit kdyz se LiHV neporidi...
Pomyslna zastaralost softu vsech iCharge i Reaktoru spociva prave v te absenci LiHV.
jyrry.webnode.cz
Liborson

#589 Příspěvek od Liborson »

Bořík píše:Slabší Reaktory jsou do 18V, silnější do 28V - takže zdroj vybrat podle toho napájení.
Jen jsem se nikde nedočetl, jestli Reaktor umí LiHV ... předpokládám že ne, jinak by se tím pochlubili.
Zdroje jsou za slušné ceny třeba zde: http://www.aspa.cz/prumyslove-zdroje-k23770
( vybírat mezi 15V a 24V - podle nabíječky ).
Pokud chceš pro začátek něco levnějšího, rozhodně bych bral tu SkyRC S60. Za ty peníze je to výborný a moderní stroječek, co umí všechno a pokud hned nepůjdeš do velkého elektrovrtulníku, bude dlouho stačit.

Na ty zdroje uz jsem se dival, vypadaji dobre, akorat by potrebovali jeste do nejake krabice. Pokud jsem dobre videl, tak maji pristupnou zivou cast.

Ale nejspis to skonci tou S60. DC me na zacatek chybet nebude, ze umi jenom 4clankove Li-xx me taky limitovat nebude. Do tech treneru stejne vetsi neprijde. Tak to nakonec bude asi prijemne mala krabicka co umi co potrebuju (a budu umet nastavit a vyuzit).

Jak je to jeste se servisnimi konektory/redukcemi. Pokud vidim, k nabijecce nejsou, nebo se to proste strka "zprava" podle poctu clanku viz obr? Nebo lepsi poridit adapter? Na baterkach jsou standardne stejne konektory, ci kazdy pes jina ves?

@Jyrry Speciality typu LiHV asi pro zacatek vynecham. Pokud doba dozraje, tak se podle toho poridi vybaveni a prebytecne se bud proda, nebo necha pro strycka prihodu

S60.gif
Naposledy upravil(a) Liborson dne pon 01.08.2016 8:09, celkem upraveno 1 x.
Wormsnake

#590 Příspěvek od Wormsnake »

jyrry píše:Napajeni do 18V ma jen Reaktor 250W (iCharge 106B+); prumyslove zdroje se daji poridit treba na ebay za podstatne nizsi cenu. Jsou ale vetsinou bez aktivniho chlazeni, pocitaji s cirkulaci vzduchu v rozvadeci, na to trochu pozor...
Absence volby pro LiHV vubec nemusi vadit kdyz se LiHV neporidi...
Pomyslna zastaralost softu vsech iCharge i Reaktoru spociva prave v te absenci LiHV.

Divim se ze neexistuje nejaky upraveny nebo alternativni FW pro tyhle iCharge klony (TGY Reator) ktery by podporu LIHV a treba jine veci pridal.
HB-D8T Brushless
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#591 Příspěvek od jyrry »

Liborson píše:... se to proste strka "zprava" podle poctu clanku viz obr?

Ju, pro lepsi zastrceni mam odriznuty jeden aretacni vystupek na konektoru. Balancni desticky jsou mi proti srsti, je to potencialni zdroj problemu a prusvihu.
jyrry.webnode.cz
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#592 Příspěvek od jyrry »

Wormsnake píše:... a treba jine veci pridal.

Co by to mohlo byt?
LiHV jsem uz okomentoval :)
jyrry.webnode.cz
Liborson

#593 Příspěvek od Liborson »

jyrry píše:Ju, pro lepsi zastrceni mam odriznuty jeden aretacni vystupek na konektoru. Balancni desticky jsou mi proti srsti, je to potencialni zdroj problemu a prusvihu.

Rikal jsem si, ze tam bude nejaka aretace proti zastrceni vzhuru nohama.

Takze asi to bude S60, dekuji za fundovane komentare a rady.
Ted se pomalu presunu do jineho vlakna a zacnu resit baterky, vysilac, do nej baterky, ero a pak asi radsi nekoho, kdo mi to pomuze dostat a udrzet v luftu.

Proste to mate pisek, vapno, cement, cihly, tvarnice, preklady, krovy, late, tasky, odpad, hrebiky, pruty, srouby, draty, dvojlinky, trojlinky, okapy, plechy, zemnici drat, elektromer, pojistky, hromosvod, krabice od vypinace, krabice odbocne
Wormsnake

#594 Příspěvek od Wormsnake »

jyrry píše:Co by to mohlo byt?
LiHV jsem uz okomentoval :)

No treba neco jako laboratorni zdroj co by umel nastavit napeti a proud, tohle nektere nabijec maji...

Ale vetsinou de nastavit U a I kde pri prekroceni I "zdroj vypne", coz je dobre i prakticke.
Ale libil by se me mod kdy nastavim U a I ale pri prekroceni I "zdroj" nevypne ale jen omezi napeti.
HB-D8T Brushless
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#595 Příspěvek od jyrry »

Wormsnake píše:... nastavit napeti a proud, tohle nektere nabijec maji....

iChargery to mají ve dvou módech - napájení elektromotoru a nebo žhavení řezacího drátu.
Reaktory předpokládám také (totožný soft).
To omezení nevím na 100% ale myslím že omezuje, nevypíná.
jyrry.webnode.cz
Wormsnake

#596 Příspěvek od Wormsnake »

Reaktory maji take oba mody - napajeni DC motoru i zhaveni dratu musim jen nastudovat chovani v techto modech jestli si vzopmenu dam vedet...
HB-D8T Brushless
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#597 Příspěvek od jyrry »

Oba módy omezují proud. Nastaveno na 2A a napětí na 10V v obou případech; najíždí pomalu s napětím a na proudovém omezení se zastaví:
moto.jpg

foam.jpg
jyrry.webnode.cz
Liborson

#598 Příspěvek od Liborson »

Panove,

dovolim si dalsi otazku.
Jenom na uvod, vice mene jsem planoval jit cestou nejmensiho odporu a vzit S60, mala skatule co splni na zacatku me pozadavky, nezabere moc mista a pripadne muze fungovat jako druha nabijecka do budoucna. Pak jsem zacal rozmyslet, jestli by nebylo lepsi vzit rovnou D100 (dokonce se objevila akorat na bazaru, nakonec to neklaplo), takze jsem se na ni namotal. No kazdopadne D100 momentalne neni v obchodech k dispozici. Tak jsem zacal premyslet, jestli tedy prece jenom vzit tu S60 a nebo v duchu "kupredu, zpatky ni krok" neposkocit dale a nepostavit to rovnou jako combo DC charger a zdroj. Co se tyce nabijecky, tam asi neni moc resit, chvala se peje na Reaktor a ten bude vic nez vyhovovat. Otazka je co zdroj.
- Stabilizovanych, laboratornich je bambilion ruznych vykonu, cen a "spolehlivosti". Na HK jsem nevidel nic v evropskem skladu a nechci se handrkovat s celnikama, nehlede na dobu dodani.
- Jit cestou prumysloveho zdroje je dobry napad, ale jak jsem psal uz driv, nelibi se mi nezakryta ziva cast tedy nutnost to do neceho zabudovavat. Zkousel uz nekdo?
- Zbyva prebastleni serveroveho ci PC zdroje. Momentalne me nenapada zadny kamarad, kteremu se na firme vali vyrazene zdroje, na aukru a podobnych jich par je, ale jak to je s funkcnosti to je otazka. No a jelikoz bych nabijel nikoliv nekde v dilne ci garazi, ale doma, tak bych taky preferoval trosku uhlazenejsi vzhled (pravda ziva cast tam primo pristupna neni, ale i ta DC cast by stala za to zakrytovat).

Predpokladam, ze nejsem prvni, tak at znovu nevymyslim kolo, jak jste se s tim kdo popral? Jak jsem uvadel drive, nebudu nabijet zadny elektrarny, ted mi tu lezi 3ks 2200mAh 3s lipolky do EPP SkySurfera a predpokladam, ze u toho dlouho zustanu. S Reaktorem bych mel byt schopen nabijet 2 zaraz (v serii, kdyz si dam pozor aby me neshorely uz pri zapojovani, i kdyz pravda, co jsem vycetl, mely by byt podobne vybite, takze s touhle vyssi divci mozna jeste pockam). Ale porad mi chybi ta posledni cast, ci prvni? :?

Diky,
Libor
kope
Kontaktovat uživatele:

#599 Příspěvek od kope »

K tomu zdroji: Koupil jsem k ichargeru (reaktor je v podstatě jeho klon) jsem koupil 250 W zdroj EQ power, který prodává Pelikán. Na baterky, které s ním hodláš nabíjet naprosto dostačující. Kupoval jsem ho na základě recenze v RC modely 6/2014, která ho chválí a jsem s ním naprosto spokojený.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
Liborson

#600 Příspěvek od Liborson »

kope píše:K tomu zdroji: Koupil jsem k ichargeru (reaktor je v podstatě jeho klon) jsem koupil 250 W zdroj EQ power, který prodává Pelikán. Na baterky, které s ním hodláš nabíjet naprosto dostačující. Kupoval jsem ho na základě recenze v RC modely 6/2014, která ho chválí a jsem s ním naprosto spokojený.

Myslis tento: http://www.rcmodely.cz/archiv/2014/6/9/
Tak ten se zda, ze se uz neprodava, nebo jak jsem to tak rychle probehl, vsude pisi: "neni skladem".

Pri hledani Tebou uvedeneho mi padl do oka nasledujici: http://www.pelikan-rcmodely.cz/index.php?uri=/raytronic-p25-stabilizovany-zdroj-15v25a-p33608 od Raytronicu. Co jsem procital, nabijece by Raytronic mel umet. Tak by to snad mohlo platit i pro zdroje. Snazil jsem se tu dohledat, ale nevim, jak tu na foru prinutit vyhledavac akteptovat 3 pismenne slovo pro vyhledani.

Edit1:
Ono to tu navic asi diskutovano zatim neni https://www.google.cz/search?hl=en&q=raytronic+P25+site:rcmania.cz&gws_rd=cr,ssl&ei=jGWoV8DBFeOSgAajv5jACg#hl=en&q=P25+site:rcmania.cz

Edi2:
Jestli to nebude tim, ze jsem si domotal jmena nabijecek a nejak se mi z jednoho stala druha.

Libor
Odpovědět

Zpět na „Pozemní elektronika“