DJI - Phantom 3

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
snoop69

Re: DJI - Phantom 3

#1006 Příspěvek od snoop69 »

aktualizace baterie
https://www.youtube.com/watch?v=V6m_Jp4GBpM

Ti co zde mají neoriginální baterii z Banggood jak se vám chová po nabytí ? Originální zhasne , ale u neoriginální bliká jedna dioda.
Letajici cestmir

#1007 Příspěvek od Letajici cestmir »

Zdravím pánové. Nevíte jestli je nějakej fígl při sundaváni krytky závitu na kameře abych mohl nasadit 1/8 ND filtr na P3A?
Zatím jsem zkusil i větší tlak při otáčení a nejde mi to povolit. Není tam nějaká fixace?
Díky.
Mavic pro, Funtic 2, Venus 3d pro, Funcub 1400, Flite test mini Arrow, Eachine Fury Wing, ASW 28.
LeonP

#1008 Příspěvek od LeonP »

Letajici cestmir píše:.... Nevíte jestli je nějakej fígl při sundaváni krytky závitu na kameře ...
Zatím jsem zkusil i větší tlak při otáčení a nejde mi to povolit. Není tam nějaká fixace?
Díky.

Fixace tam není, ale pryžový "O" kroužek a jak je dotáhnuto od výroby více, tak jde špatně povolit. Já jsem to povoloval ve dvou. Kamarád držel těleso kamery, já jsem povoloval. Kamarád říkal, že ještě kousek větší síla a už by kameru neudržel.
kdysi:Picolo,Leticia,Taxi,QuickFly,Faraon,Curare,Dalotel,heliSaber,P3A nyní:DJI P2+4,Graup MC16Hott
Letajici cestmir

#1009 Příspěvek od Letajici cestmir »

Díky za radu. Pořád mi to nejde. Udělám si na to nějaký přípravek jako je klíč na motorek pro sundání vrtulí.

Ještě otázku, používáte ňekdo aplikaci Litchi? Používáte to někdo do cardboar brýlí? Je to slušná náhrada za FPV, nebo nemá smysl utrácet 700 za aplikaci?
Mavic pro, Funtic 2, Venus 3d pro, Funcub 1400, Flite test mini Arrow, Eachine Fury Wing, ASW 28.
romko1

#1010 Příspěvek od romko1 »

Ide dat dole ten povodny kryt objektivu, pretoze ten original je nanic a treba si dokupit kompletnu sadu, teda ak chcete mat fotky ci video troska seriozne....

Ja pouzivam apl. Litchi v.3.6.5 uz nejaky ten piatok a zakupil som si ju oficialne a nelutujem toho...Nechcem hanit v ziadnom pripade DJI Go (tiez ma co-to do seba), ale napr. planovanie misii je v Litchi 100%-ne, nemusim najskor preletiet a ukladat body zaujmu, ale presne naopak... Tiez je v aplikacii zaujimavy mod Track - zvlastne je to sice prelozene ze "sledovani"... (pozri si na youtube videa, treba vsak na to velmi vykonny tablet/mobil), inak cela aplikacia je v cestine. Napr. mozem si naprogramovat dolne prave a lave tlacidla vysielaca - dlhy stisk, kratky stisk pre rozne letove mody....

Mam a pouzivam VR mod a teraz v poslednej aktualizacii ho vylepsili tak, ze ak otocim hlavou doprava, ci dolava otoci sa mi model (bohuzial DJI Phantom 3 nema moznost natacania kamery do strany), samozrejmost je funkcny vertikalny pohyb kamery - zdvihnem hlavu, kamera sa zdvihne. A ako som pisal vyssie, cez naprogramovane tlacidla si zapinam/vypinam otacanie modelu ak otocim hlavou.

Velmi dobra vec je, ze aplikacia mi oznamuje hlasom kolko mi zostava % baterie...samozrejme si mozem ine veci nastavit na oznamenie a tiez v akych intervaloch.

Napr. kruzenie okolo bodu zaujmu je super...len kliknem na mapu nastavim polomer a model to vykona...samozrejme troska treba rozmyslat, aby som mal spravnu vysku, ci nenarazil, pretoze nema aplikacia take striktne pravidla ako v DJI Go.

Ja som napr. mod course lock skombinoval s modom - tvorba missi a nikto nedokaze tak rovnomerne a plynulo natacat kameru ci cely model, ak to ma prednastavene.... samozrejme vysledne video ma uz uroven a nie ako niektore videa na youtube ci v TV, prepac za vulgarnost ale ako keby mal dotycny prave epilepticky zachvat...nic v zlom.
H8mini+TX06,Leader160HM,Leader130HM,Leader125HM,ThunderTigerXXT,HydrotekF1+SKY-HD01,Taranis X9D+
Letajici cestmir

#1011 Příspěvek od Letajici cestmir »

Ahoj, díky za rozsáhlou odpověď. Videa na yt jsem viděl a dnes dopoledne už i lichi zakoupil a přesně jak píšeš. Program fakt dobrej. Používám k letu telefon Huawei mate 7. Má 8 jader a nepadá na něm ani dji go ani litchi. Aji těch 6 palců docela stačí. Hlavně bych už větší telefon nedostal do vr brýlí. Ta kvalita přenosu při 3d není úplně ideální, ale jde to.
Zatím jen objevuju taje té aplikace, ale už mám i panorama snímek složený z 26 fotek a vypadá úžasně.
texmur

#1012 Příspěvek od texmur »

může někdo kdo má zkušenosti mě objasnit jaký je rozdíl v chování za následující situace v Litchi a DJIGO:
1. Budu létat orbit např o průměru 250m a ztratím signál - co se stane?
2. A nebo stejná situace a bude nízké napětí (1, výstraha) aktivuje se RTH u obou?
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
romko1

#1013 Příspěvek od romko1 »

Az v poslednych aktualizaciach Litchi prisla moznost nastavit si 3 moznosti pri strate signalu v menu
aplikacie: Navrat domov, vznasanie, pristatie. Takze cisto teoreticky by sa mal zachovat tak ako mas nastavene.
Co sa tyka druhej otazky, tak vacsinou pouzivam Litchi a nikde som nezachytil, ci nenasiel ako nastavit to co pises - tzn. 1.vystraha a automaticky RTH - navrat domov. V DJI Go som nastavil 1.vystrahu na 18% a druhu na 14%, tzn. po dosiahnuti druhej vystrahy mi ide automaticky Phantom dole ziadne RTH, ale landing. Nepaci sa mi to, a ako pises malo by ma to pri prvej vystrahe aspon upozornit (nemusi hned RTH) vzhladom na miesto Take Off a momentalneho miesta Phantoma, ze nastava kriticky cas pre bezpecny navrat domov, resp. cas potrebny na prilet na miesto vzletu. Vsak letovych udajov ma Phantom dost a je najmenej aby to porovnal a vyhodnotil...mozno v najblizsej aktualizacii sa nieco take objavi :) .
H8mini+TX06,Leader160HM,Leader130HM,Leader125HM,ThunderTigerXXT,HydrotekF1+SKY-HD01,Taranis X9D+
Letajici cestmir

#1014 Příspěvek od Letajici cestmir »

Mám litchi jen chvíli, ale co nastavíte v dji go, to se ukáže i v litchi. A dji go mít musíte nainstalovanou. Třeba kalibraci IMU senzorů přes litchi neuděláte a jde to jen v dji go.Chápu to tak že dji go být nainstalován musí a litchi je placené vylepšení.
texmur

#1015 Příspěvek od texmur »

Včera jsem v Litchi dal orbit a kroužil kolem sebe v kruhu 100. Pak jsem vypnul vysílačku. Rth se nekonalo a pak kroužil dál. Trochu se toho bojím protože při nějaké poruše vysílačky se mi stroj nevrátí
LeonP

#1016 Příspěvek od LeonP »

LeonP píše:Už delší dobu mi ve vysílači P3A něco chrastilo.....Byly zcela rozpadnuté všecny čtyři plastové konzoly na kotvení stahovacích šrobů ve výlisku vysílače.....
Obrázek

Reklamace vysílače u Digiboss/Profisys byla vyřízená do 20 dnů. Reklamaci vyřizovali DJI Niederlauer v Německu, vyměnili vysílač, spárovali, nahráli aktuální FW, provedli testovací let 300m. Testovací let u mě doma vše OK.
kdysi:Picolo,Leticia,Taxi,QuickFly,Faraon,Curare,Dalotel,heliSaber,P3A nyní:DJI P2+4,Graup MC16Hott
Letajici cestmir

#1017 Příspěvek od Letajici cestmir »

texmur píše:Včera jsem v Litchi dal orbit a kroužil kolem sebe v kruhu 100. Pak jsem vypnul vysílačku. Rth se nekonalo a pak kroužil dál. Trochu se toho bojím protože při nějaké poruše vysílačky se mi stroj nevrátí

Abys kroužil tak máš přepnutej vysílač na "F" a to se ti při ztrátě signálu vracet nezačne ( můžu se plést), aby se ti vrátil v "F" tak buďto dochází baterie a máš nasteven návrat, nebo zmáčknout na ovladači knoflík pro návrat. Mám pocit že při ztrátě signálu se vrací pouze v režimu "P". V tom "F" by to bylo na škodu. Dáš kroužit kolem něčeho velkého a daleko a jak by ztratil signál za objektem, tak by se ti začal vracet a ty bys měl po záběru. Ale jak jsem psal v závorce, nevím to na stopro. Tolik testů jsem zatim nedělal. Jen jsem si podrobně přečetl návod.
texmur

#1018 Příspěvek od texmur »

nene kroužím v "P" režimu
tomas1987

#1019 Příspěvek od tomas1987 »

Dotaz kluci. Mam tu od sefa phantoma 3 4k ( netusim co to je za verzi na krabici je jen tohle) a mam iphone 5. No ale ejhle, kabel na propojeni kvuli aktualizaci fw asi neni v baleni co? Na vysilaci je pouze microcusb

Sent from my iPhone and I will remove the signature
Taranis 9D, x210 race, TBS disco clone, H 450 FPV, durango desc210R
Letajici cestmir

#1020 Příspěvek od Letajici cestmir »

texmur píše:nene kroužím v "P" režimu

To je zajímavý, mě Litchi napíše abych se přepnul do "F" když chcu třeba kroužit.
A máš v dji go nastaven návrat, nebo nedělat nic když ztratí signál?
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“