Vrtul. kužel s kleštinou + rychlejší a silnější pohon
Vrtul. kužel s kleštinou + rychlejší a silnější pohon
Teď v sobotu se mi stala na Optimě III taková věc, za letu mi upadl celý kužel (už jsem se tady zmínil). Byl asi tak 3-5x sundaný. Zjistil jsem, že to nedělá jen mě a že u takových pohonů to není ojedinělé. Tak jsem založil téma a opravdu jsem zvědav, jak jste na tom vy a jak tyto problémy řešíte.
Jo to je Pohoda ne? Pokud má utahování zepředu tak mám ten samý, ale vrtuli jen 8x6 a plánuju 9X7 výkon do 200W což bude asi důvod proč mi to drží.
U klasických unašečů MPJET mi několikrát taky uletěla vrtule. Pomohlo mi zdrsnění hřídele jemným smirkem a odmaštění + pořádné utažení. Jen pozor ať hřídel moc neobrousíš.
U klasických unašečů MPJET mi několikrát taky uletěla vrtule. Pomohlo mi zdrsnění hřídele jemným smirkem a odmaštění + pořádné utažení. Jen pozor ať hřídel moc neobrousíš.
- mpx
- Bydliště: Praha 6 Řepy Letiště: Vypich, LMK Kladno Velká Dobrá, kanál č.88 na 40MHz
Na Arianě mám kužel s červíkama z boku dotaženej na krev a pečlivě kontroluju ( v budoucnu asi udělám plošku na hřídeli ).
Na Ionovi jsem měl kužel Pohodalet s kleštinou a taky mi ulétl - tak jsem použil takovou seciální kapalinku od známého na povolování ohlodanejch šroubů ( je to taková vodička v který jsou drobný piliny kovu). To jsem na hřídel opatrně nanesl a kužel nasadil - po dotažení se do sebe kužel a hřídel jakoby zakously. Od té doby nespadl a šel i sundat.
Na Ionovi jsem měl kužel Pohodalet s kleštinou a taky mi ulétl - tak jsem použil takovou seciální kapalinku od známého na povolování ohlodanejch šroubů ( je to taková vodička v který jsou drobný piliny kovu). To jsem na hřídel opatrně nanesl a kužel nasadil - po dotažení se do sebe kužel a hřídel jakoby zakously. Od té doby nespadl a šel i sundat.
Moje modely:
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=69
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=69
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Pri nejakejch 400W neni co resit, lital jsem s klestinovym turbokuzelem MPJet asi 1.5 roku a zcela bezproblemu. Dokonce i na Optime (550W) neni s klestinovym Pohodalet zadny problem. A u 1kW Trinity zatim (tuktuktuk) taky ne... ale tam casem uvazuji o "prekroucenem" (udela z 12" stoupani 14") a "vykloubenem" (listy ve sklopenem stavu mnohem lepe prilehaji k trupu) a ten bude uz urcite cervikovy.
A co pouziti toho Locktite, co si o tom myslite? (modra vodicka na zajistovani sroubu, rozebiratelna verze).
A co pouziti toho Locktite, co si o tom myslite? (modra vodicka na zajistovani sroubu, rozebiratelna verze).
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Modrym Loctitem L243 (stredopevnostni) sem zalepil pouzdro v oku ojnice, a drzi to az moc. Abych ho dostal ven musel bych ho vylisovat. Stredopevnostni znamena ze na povoleni sroubu M10 je treba sila 20Nm.
Osobne bych to radeji zakapnul L222kou (nizkopevnostni 6Nm) at to pak nemusite pacit dolu stahovakem
Nak
Osobne bych to radeji zakapnul L222kou (nizkopevnostni 6Nm) at to pak nemusite pacit dolu stahovakem
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Mam neco jako 222, koupeno u Vanoucha, modry, pry "pro vrtulnikare". Pojistil jsem tim treba prevodovku na 1kW Feigau a povolit to slo s vynalozenim primereneho nasili.
Spis me zajimalo jestli to nekdo na tu klestinu pouziva v praxi, jestli tam neni skryta nejaka zrada (treba v kombinaci ocel-hlinik nebo tak neco, precejen nejsem strojar).
Spis me zajimalo jestli to nekdo na tu klestinu pouziva v praxi, jestli tam neni skryta nejaka zrada (treba v kombinaci ocel-hlinik nebo tak neco, precejen nejsem strojar).
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz