DJI - Phantom 3
Re: DJI - Phantom 3
Tak co ty neorigo baterky. Jedou? Jinak ani nemusí být počasí, protože i v místnosti se projeví neoriginál. Motory se roztočí a zase zastaví.
P3A s inovovanou deskou, novými motory a vylepšeným chlazením.+ NVIDIA SHIELD
- gardenroute
Neoriginální baterie - už jsem na to tady chtěl upozornit dříve, aby jste každý byl velmi obezřetný v případě pořizování klonů chytrých DJI baterií. Již dříve u P2 byly s těmito bateriemi velké, velké problémy, řada z místních pilotů by o tom mohla poreferovat...
Správná funkce celého letadla s takovou potencionálně "nespolupracující", nebo ne zcela spolupracující baterie je velmi ohrožena, a rovnou se tak i zbavujete jakékoliv záruky na koptéru
Taková úspora peněz se vůbec nevyplatí, při řadě upgradů firmware se upgraduje i FW řídící desky baterie, a to u neoriginálních klonů často znamená konec použitelnosti s novým FW
Správná funkce celého letadla s takovou potencionálně "nespolupracující", nebo ne zcela spolupracující baterie je velmi ohrožena, a rovnou se tak i zbavujete jakékoliv záruky na koptéru
Taková úspora peněz se vůbec nevyplatí, při řadě upgradů firmware se upgraduje i FW řídící desky baterie, a to u neoriginálních klonů často znamená konec použitelnosti s novým FW
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Nazdar.
Určite neodporúčam kupovať neoriginálnu batériu (vlastná skúsenosť). Neorigo batérie nepodporuje novší firmware na dji go. Ja som urobil downgrade dji go na nejakú staršiu verziu a potom som mohol lietať. No akonáhle urobíte upgrade dji go - tak s takou baterkou už nepoletíte. Ja som síce s ňou odlietal min. 50 x bez problémov (ale so zastaraným dji go - mne osobne to nevadilo, aj keď nefungovala funkcia "follow me").
Takže záver - už by som neoriginálnu batériu nekupoval, radšej si zaplatím za originál, a nebudem tŕpnuť, či sa niečo stane.
Určite neodporúčam kupovať neoriginálnu batériu (vlastná skúsenosť). Neorigo batérie nepodporuje novší firmware na dji go. Ja som urobil downgrade dji go na nejakú staršiu verziu a potom som mohol lietať. No akonáhle urobíte upgrade dji go - tak s takou baterkou už nepoletíte. Ja som síce s ňou odlietal min. 50 x bez problémov (ale so zastaraným dji go - mne osobne to nevadilo, aj keď nefungovala funkcia "follow me").
Takže záver - už by som neoriginálnu batériu nekupoval, radšej si zaplatím za originál, a nebudem tŕpnuť, či sa niečo stane.
DJI P3A + Nvidia SHIELD
No po prvním nabytí jsem byl zklamán. Jedna baterie po prvním nabití ukazovala celkovou kapacitu 3373mAh a tu si držela i po 15min nastartovaný coptéry a druhá 3815mAh a u tý se mi vypnulo nabíjení při 97% a procenta šli dolů na 92% během chvilky při vypnutý coptéře. Teď už ukazují stejně jako originál a mám v coptéře poslední firmware. Už mám za sebou i první bouračku , ale po nárazu baterka vypadla tak nemám celý záznam
Kdo mi najde coptéru ? malá nápověda je na stromě

Kdo mi najde coptéru ? malá nápověda je na stromě

- gardenroute
Jen bych upřesnil, aby nedocházelo k nějakým nesrovnalostem - jak jsem již výše psal, FW baterie si nemusí rozumět s FW koptéry, ne s "...fw dji go...".romanki píše:...Neorigo batérie nepodporuje novší firmware na dji go....
DJI GO je aplikace, ta žádný FW nemá, je to ovládací SW, běžící na smartphone/tabletu (Android či iOS), tak ať to někoho nepoplete...
Aplikace si potom nemusí rozumět s FW letadla. A samozřejmě aplikace si nemusí na 100% rozumět s hostitelským smartphone/tabletem, proto dávat pozor na kompatibilitu.
To jen, aby to nebylo úplně jednoduché
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Jasné, ja som to trocha poplietol - urobil som downgrade koptéry na úplne starú verziu, aby som mohol lietať na neorigo baterke. 
DJI P3A + Nvidia SHIELD
To snoop69:
Pekne si ju tam zaparkoval. Už som ju našiel. Ja som zatiaľ ešte nemal také šťastie takto pekne zaparkovať.
Ale ako sa hovorí - "Kto aspoň raz nebúra nie je pravý motorkár, no a v našom prípade nie si pravý ....modelár?"
Pekne si ju tam zaparkoval. Už som ju našiel. Ja som zatiaľ ešte nemal také šťastie takto pekne zaparkovať.
Ale ako sa hovorí - "Kto aspoň raz nebúra nie je pravý motorkár, no a v našom prípade nie si pravý ....modelár?"
DJI P3A + Nvidia SHIELD
Vcera som na tuto temu - parkovanie na stromoch a pod. pozeral niekolko desiatok videi na nete. Nielen o copterach, ale aj o nadhernych RC lietadlach s rozpatim kridel 2 a viac metrov.
Pri niektorych zabroch - havariach mi bolo az do placu, ze take krasne plne funkcne lietadielko ci kopterku takto znicil....
Z tych videi mozem skonstatovat, ze 95-99% havarii je sposobenych chybou pilota. Zvysne percenta havarii su sposobene technickou zavadou, alebo nepriaznivymi poveternostnymi podmienkami.
Nikto nie je dokonaly a ludskym chybam sa neda vyhnut, ale treba trenovat reakciu, zachovanie pokoja a zachovat si rozvaznost v kritickej situacii a aj z tohto dovodu som si kupil malicku H8 mini copterku a trenujem reakciu v danej situacii. A priznam sa, ze s nou skor padam ako pristavam, ale nevzdavam to...
A samozrejme este jednu dolezitu vec treba mat na pamati pri lietani s RC modelom a to je inteligencia a zodpovednost. Pretoze aj vdaka zopar individuam - a'la modelarom co sa spravali ako s prepacenim hlupaci su letecke zakony v SR od minuleho roka velmi striktne.
Pri niektorych zabroch - havariach mi bolo az do placu, ze take krasne plne funkcne lietadielko ci kopterku takto znicil....
Z tych videi mozem skonstatovat, ze 95-99% havarii je sposobenych chybou pilota. Zvysne percenta havarii su sposobene technickou zavadou, alebo nepriaznivymi poveternostnymi podmienkami.
Nikto nie je dokonaly a ludskym chybam sa neda vyhnut, ale treba trenovat reakciu, zachovanie pokoja a zachovat si rozvaznost v kritickej situacii a aj z tohto dovodu som si kupil malicku H8 mini copterku a trenujem reakciu v danej situacii. A priznam sa, ze s nou skor padam ako pristavam, ale nevzdavam to...
A samozrejme este jednu dolezitu vec treba mat na pamati pri lietani s RC modelom a to je inteligencia a zodpovednost. Pretoze aj vdaka zopar individuam - a'la modelarom co sa spravali ako s prepacenim hlupaci su letecke zakony v SR od minuleho roka velmi striktne.
H8mini+TX06,Leader160HM,Leader130HM,Leader125HM,ThunderTigerXXT,HydrotekF1+SKY-HD01,Taranis X9D+
Tiez som nad takym niecom uvazoval, ale akurat by bola pri pristavani koptera menej stabilna a len zvysujem hmotnost koptery.
Dal som si urobit na 3D tlaciarni priecnik:
Napr. tento je celkom dobry:
http://www.thingiverse.com/thing:902009
Zosilnuje to podvozok a chrani gimbal kamery a tiez trocha chrani pred travou.
Dal som si urobit na 3D tlaciarni priecnik:
Napr. tento je celkom dobry:
http://www.thingiverse.com/thing:902009
Zosilnuje to podvozok a chrani gimbal kamery a tiez trocha chrani pred travou.
H8mini+TX06,Leader160HM,Leader130HM,Leader125HM,ThunderTigerXXT,HydrotekF1+SKY-HD01,Taranis X9D+
snoop69 píše:Používá někdo toto ? Lítám na louce a moc se mi nelíbí kamera v trávě![]()
http://goo.gl/qj5J2P
Toto se mi líbí víc: https://press.polarprofilters.com/djiph ... cessories/ Na konci stránky
Ale ručky na kolo udělají stejnou službu za setinovou cenu.
P3A s inovovanou deskou, novými motory a vylepšeným chlazením.+ NVIDIA SHIELD
Zdravim,
dneska jsem si privez zanovni P3P. Jeste jsem s tim nelital, ale jsem z toho nadsenej jak malej kluk
K veci, upgradoval jsem firmware v coptere (na 1.9.60), nicmene DJI Go aplikace mi updatovala firmware v RC pouze na 1.6. Je to tak v poradku? Nebo mam pro jistotu udelat update radia z ty samy karty co jsem updatoval copteru?
dneska jsem si privez zanovni P3P. Jeste jsem s tim nelital, ale jsem z toho nadsenej jak malej kluk
shrap píše:Zdravim,
...Nebo mam pro jistotu udelat update radia z ty samy karty co jsem updatoval copteru?
Vysílač se updatuje přes WiFi náhledového zařízení online.
kdysi:Picolo,Leticia,Taxi,QuickFly,Faraon,Curare,Dalotel,heliSaber,P3A nyní:DJI P2+4,Graup MC16Hott
Ano. Jedna z možností je přes aplikaci. Další (starší) možnost je přes flashku (neboli kartu v usb čtečce). Ptám se na ty verze, ne na způsob aktualizace.
Ahoj, dnes si jdu pro novou baterii do P3A a jen mam takovou technickou otazku, jak poznam že vni je aktualni FW ? popř kdyby nebyl tak to musim nainstalovat asi přes kopteru že ?
HITEC, TRAXXAS, ALIGN, RC FACTORY