DJI - Phantom 3

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
rzboril

Re: DJI - Phantom 3

#991 Příspěvek od rzboril »

Tak co ty neorigo baterky. Jedou? Jinak ani nemusí být počasí, protože i v místnosti se projeví neoriginál. Motory se roztočí a zase zastaví.
P3A s inovovanou deskou, novými motory a vylepšeným chlazením.+ NVIDIA SHIELD
gardenroute

#992 Příspěvek od gardenroute »

Neoriginální baterie - už jsem na to tady chtěl upozornit dříve, aby jste každý byl velmi obezřetný v případě pořizování klonů chytrých DJI baterií. Již dříve u P2 byly s těmito bateriemi velké, velké problémy, řada z místních pilotů by o tom mohla poreferovat... :(

Správná funkce celého letadla s takovou potencionálně "nespolupracující", nebo ne zcela spolupracující baterie je velmi ohrožena, a rovnou se tak i zbavujete jakékoliv záruky na koptéru :!:

Taková úspora peněz se vůbec nevyplatí, při řadě upgradů firmware se upgraduje i FW řídící desky baterie, a to u neoriginálních klonů často znamená konec použitelnosti s novým FW :?
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
romanki

#993 Příspěvek od romanki »

Nazdar.
Určite neodporúčam kupovať neoriginálnu batériu (vlastná skúsenosť). Neorigo batérie nepodporuje novší firmware na dji go. Ja som urobil downgrade dji go na nejakú staršiu verziu a potom som mohol lietať. No akonáhle urobíte upgrade dji go - tak s takou baterkou už nepoletíte. Ja som síce s ňou odlietal min. 50 x bez problémov (ale so zastaraným dji go - mne osobne to nevadilo, aj keď nefungovala funkcia "follow me").
Takže záver - už by som neoriginálnu batériu nekupoval, radšej si zaplatím za originál, a nebudem tŕpnuť, či sa niečo stane.:-)
DJI P3A + Nvidia SHIELD
snoop69

#994 Příspěvek od snoop69 »

No po prvním nabytí jsem byl zklamán. Jedna baterie po prvním nabití ukazovala celkovou kapacitu 3373mAh a tu si držela i po 15min nastartovaný coptéry a druhá 3815mAh a u tý se mi vypnulo nabíjení při 97% a procenta šli dolů na 92% během chvilky při vypnutý coptéře. Teď už ukazují stejně jako originál a mám v coptéře poslední firmware. Už mám za sebou i první bouračku , ale po nárazu baterka vypadla tak nemám celý záznam :?

Kdo mi najde coptéru ? malá nápověda je na stromě :lol:
Obrázek
gardenroute

#995 Příspěvek od gardenroute »

romanki píše:...Neorigo batérie nepodporuje novší firmware na dji go....
Jen bych upřesnil, aby nedocházelo k nějakým nesrovnalostem - jak jsem již výše psal, FW baterie si nemusí rozumět s FW koptéry, ne s "...fw dji go...".
DJI GO je aplikace, ta žádný FW nemá, je to ovládací SW, běžící na smartphone/tabletu (Android či iOS), tak ať to někoho nepoplete...
Aplikace si potom nemusí rozumět s FW letadla. A samozřejmě aplikace si nemusí na 100% rozumět s hostitelským smartphone/tabletem, proto dávat pozor na kompatibilitu.
To jen, aby to nebylo úplně jednoduché :D
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
romanki

#996 Příspěvek od romanki »

Jasné, ja som to trocha poplietol - urobil som downgrade koptéry na úplne starú verziu, aby som mohol lietať na neorigo baterke. :-)
DJI P3A + Nvidia SHIELD
romanki

#997 Příspěvek od romanki »

To snoop69:

Pekne si ju tam zaparkoval. Už som ju našiel. Ja som zatiaľ ešte nemal také šťastie takto pekne zaparkovať.:-)
Ale ako sa hovorí - "Kto aspoň raz nebúra nie je pravý motorkár, no a v našom prípade nie si pravý ....modelár?" :-)
DJI P3A + Nvidia SHIELD
romko1

#998 Příspěvek od romko1 »

Vcera som na tuto temu - parkovanie na stromoch a pod. pozeral niekolko desiatok videi na nete. Nielen o copterach, ale aj o nadhernych RC lietadlach s rozpatim kridel 2 a viac metrov.
Pri niektorych zabroch - havariach mi bolo az do placu, ze take krasne plne funkcne lietadielko ci kopterku takto znicil....
Z tych videi mozem skonstatovat, ze 95-99% havarii je sposobenych chybou pilota. Zvysne percenta havarii su sposobene technickou zavadou, alebo nepriaznivymi poveternostnymi podmienkami.
Nikto nie je dokonaly a ludskym chybam sa neda vyhnut, ale treba trenovat reakciu, zachovanie pokoja a zachovat si rozvaznost v kritickej situacii a aj z tohto dovodu som si kupil malicku H8 mini copterku a trenujem reakciu v danej situacii. A priznam sa, ze s nou skor padam ako pristavam, ale nevzdavam to...

A samozrejme este jednu dolezitu vec treba mat na pamati pri lietani s RC modelom a to je inteligencia a zodpovednost. Pretoze aj vdaka zopar individuam - a'la modelarom co sa spravali ako s prepacenim hlupaci su letecke zakony v SR od minuleho roka velmi striktne.
H8mini+TX06,Leader160HM,Leader130HM,Leader125HM,ThunderTigerXXT,HydrotekF1+SKY-HD01,Taranis X9D+
snoop69

#999 Příspěvek od snoop69 »

Používá někdo toto ? Lítám na louce a moc se mi nelíbí kamera v trávě :roll:
http://goo.gl/qj5J2P
romko1

#1000 Příspěvek od romko1 »

Tiez som nad takym niecom uvazoval, ale akurat by bola pri pristavani koptera menej stabilna a len zvysujem hmotnost koptery.
Dal som si urobit na 3D tlaciarni priecnik:
Napr. tento je celkom dobry:
http://www.thingiverse.com/thing:902009

Zosilnuje to podvozok a chrani gimbal kamery a tiez trocha chrani pred travou.
H8mini+TX06,Leader160HM,Leader130HM,Leader125HM,ThunderTigerXXT,HydrotekF1+SKY-HD01,Taranis X9D+
rzboril

#1001 Příspěvek od rzboril »

snoop69 píše:Používá někdo toto ? Lítám na louce a moc se mi nelíbí kamera v trávě :roll:
http://goo.gl/qj5J2P

Toto se mi líbí víc: https://press.polarprofilters.com/djiph ... cessories/ Na konci stránky
Ale ručky na kolo udělají stejnou službu za setinovou cenu.
P3A s inovovanou deskou, novými motory a vylepšeným chlazením.+ NVIDIA SHIELD
shrap

#1002 Příspěvek od shrap »

Zdravim,
dneska jsem si privez zanovni P3P. Jeste jsem s tim nelital, ale jsem z toho nadsenej jak malej kluk :) K veci, upgradoval jsem firmware v coptere (na 1.9.60), nicmene DJI Go aplikace mi updatovala firmware v RC pouze na 1.6. Je to tak v poradku? Nebo mam pro jistotu udelat update radia z ty samy karty co jsem updatoval copteru?
LeonP

#1003 Příspěvek od LeonP »

shrap píše:Zdravim,
...Nebo mam pro jistotu udelat update radia z ty samy karty co jsem updatoval copteru?

Vysílač se updatuje přes WiFi náhledového zařízení online.
kdysi:Picolo,Leticia,Taxi,QuickFly,Faraon,Curare,Dalotel,heliSaber,P3A nyní:DJI P2+4,Graup MC16Hott
shrap

#1004 Příspěvek od shrap »

Ano. Jedna z možností je přes aplikaci. Další (starší) možnost je přes flashku (neboli kartu v usb čtečce). Ptám se na ty verze, ne na způsob aktualizace.
midiborec

#1005 Příspěvek od midiborec »

Ahoj, dnes si jdu pro novou baterii do P3A a jen mam takovou technickou otazku, jak poznam že vni je aktualni FW ? popř kdyby nebyl tak to musim nainstalovat asi přes kopteru že ?
HITEC, TRAXXAS, ALIGN, RC FACTORY
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“