jaké mam zvolit listy pro 1. přemet ?

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
PanChalan

jaké mam zvolit listy pro 1. přemet ?

#1 Příspěvek od PanChalan »

Poraďťe jaké listy budou lepší pro 1. přemet, popř. v čem se lyší... ?

Lítám t-rexe 450 v2, k dispozici mám:

listy Torsion Blades 315 mm
[url]http://www.rchelischool.com/eshop/index.php?p=productsMore&iProduct=229&sName=%8Api%E8kov%E9-listy-torsion-blades-315-mm[/url

a listy ze stavebnice, taky karbon, ale 325mm
http://www.hobbyeshop.cz/inshop/rc-modely-vrtulniku/rc-vrtulniky-nahradni-dily/nd-t-rex-450/nd-rotorove-listy/id-HS1231T+rotorove-listy-uhlik-325.html

předem díky
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Mad_Box »

Je to úplně jedno. S oběma se dá zalítat téměř cokoliv. Spíš vyber ty kterých ti bude méně líto.
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
zdzd

#3 Příspěvek od zdzd »

Mad_Box píše:Spíš vyber ty kterých ti bude méně líto.

Souhlas!
diver
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od diver »

tak tohle byla rada zkušených - bez ironie - :lol: mě to čeká taky a vim, že máte ptavdu - takže se zatim mějte - já si du udělat nějaký levný listy a drahý ruce!!!
Diver (Sniper, Ricco, T-rex 600ESP, Rotorshape, Y-ufo, MaxirSE, 2Cool, EasyGlider, Toro 900, LongShot)
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Mad_Box »

Pozor zas na nějaké extra levné plastové. Mohlo by dojít k jejich prohnutí a seknutí trubky. Pokud to jsou listy hodně měké tak ve spojení s nízkými otáčkami a určitým zmatkem by to nemuselo dopadnout dobře. Ale vpodstatě jakýmkoliv souměrným laminátem nic nezkazíš.
S dřívím to jde taky, ale u začátečníka je to větší risk.
Raptor E700 (MSH Brain)
diver
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od diver »

nevim, osobně jsem přemet ještě nedal a asi bych měl držet zobák, ale schopnost to zaletět jde z hlavy - teda pokud máš alespoň základní předpoklady to zaletět - takže za sebe - listy tam mam Saby, mam volítaný ty svoje osmičky, ale chybí mi ten malinkej kousek odvahy, jestli i rukou vám povim až se do toho pustim :twisted: ...resp. až se toho dopustím..
Diver (Sniper, Ricco, T-rex 600ESP, Rotorshape, Y-ufo, MaxirSE, 2Cool, EasyGlider, Toro 900, LongShot)
zdzd

#7 Příspěvek od zdzd »

Přemet není nijak zvlášť složitý a dá se zaletět na i IDLE1. Hlavní záludnost je v tom, že se vrtulník poprvé dostane do polohy, na kterou nejsi zvyklý a nesmíš se vyděsit.

Osobně mi mnohem komplikovanější připadá výkrut. Pokud ho máš zaletět jakžtakž rovně, ve stejné výšce a bez ztráty rychlosti, tak je to problém. Aspoň pro mě ano.

Když u přemetu nebudeš zarytě trvat na úplně přesné kružnici ukončené ve stejné výšce rovným letem, tak to není žádný extra výkon.

Při přemetu jsem helinu nikdy nerozfláknul. Jen jednou mě stál podvozkovou nohu, když letiště bylo málo hluboké a líznul jsem zem. Že je uražená jsem zjistil až při přistání...
diver
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od diver »

zdzd píše:Přemet není nijak zvlášť složitý a dá se zaletět na i IDLE1. Hlavní záludnost je v tom, že se vrtulník poprvé dostane do polohy, na kterou nejsi zvyklý a nesmíš se vyděsit.

Osobně mi mnohem komplikovanější připadá výkrut. Pokud ho máš zaletět jakžtakž rovně, ve stejné výšce a bez ztráty rychlosti, tak je to problém. Aspoň pro mě ano.

Když u přemetu nebudeš zarytě trvat na úplně přesné kružnici ukončené ve stejné výšce rovným letem, tak to není žádný extra výkon.

Při přemetu jsem helinu nikdy nerozfláknul. Jen jednou mě stál podvozkovou nohu, když letiště bylo málo hluboké a líznul jsem zem. Že je uražená jsem zjistil až při přistání...

:D ....s kterou helinou jsi dal první přemet? s Maxirem? já teď nejvíc létal se Sniperem, s tím jsem poprvé odletěl "od sebe", ale létám i s "prckama" - T-rex a Maxir - a baví mě to čim dál víc, jediný problém je Maxir a vítr, ale jinak je fajn vrtulníček
HonzaS

#9 Příspěvek od HonzaS »

Hele, já dal první přemet asi před dvěma měsícema, možná před třema. (teda, s helinou). A můžu potvrdit, tej ráně to bude jedno, co tam je za listí. Tak držim palce! (i když to tej ráně bude taky jedno...)
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
diver
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od diver »

HonzaS píše:Hele, já dal první přemet asi před dvěma měsícema, možná před třema. (teda, s helinou). A můžu potvrdit, tej ráně to bude jedno, co tam je za listí. Tak držim palce! (i když to tej ráně bude taky jedno...)

no - tvuj první přemet byl - jak tě znam - v kombinaci s piruetkou a výkrutem v letu pozadu a skončil v invertu s autorotací a přistáním na brzdícím kotoučku :D :D :D
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Mad_Box »

To si piš, protože zazmatkoval tak tam narval vrtulku, nějak se to přetočilo, a někam to uhlo. Tak už nevěděl co tak tam cvakl autorotaci. a skončilo to na zádech tak to jen dosadil a sedl na klobouček (kterej u MT chybí) :D :D

PS: Sorry HonzaS nedalo mi to......
Raptor E700 (MSH Brain)
diver
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od diver »

jo, jo, jo, je to tu, profíci - nesmějte se mi :D ale dal jsem svuj první přemet - sobota 7.15, klepu se eště teď!!!! ale byl tam a bylo to super... jo a bylo to s T-rexem, Maxir mi přišel být moc malý a Sniper moc velký :D
sodik

#13 Příspěvek od sodik »

Na premet se teprve chystam. Ale mam z toho stejneho lufta. Jak se znam tak pritom hrabnu do vrtulky a mam vydelano.

Sodik (Na)
PanChalan

přemet

#14 Příspěvek od PanChalan »

tak sem ho udělal, dokonce jsem hnedka po 2. přemetu zavisel chvíli na zádech, a přežil sem to :) ten simulátor je super věcička :D
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“