DJI - Phantom 3

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
gardenroute

Re: DJI - Phantom 3

#961 Příspěvek od gardenroute »

snoop69 píše:Stále nejde zakázat nabíjení tabletu z rádia nebo špatně hledám ? Pokud ne seženu nějaký kratší kabel a přeruším napájecí kontakty.
Existuji USB kabely jen s funkcnim datovym prenosem, to dobijeni me ale nijak zvlaste nevadi, vzhledem ke kapacite baterie kontroleru...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
yardax

#962 Příspěvek od yardax »

romko1 píše:A prezradis to aj ostatnym? Dakujem.

Zrušit ukládání videa do tel/tab:
V app DjiGo
General Setting - vpravo nahoře
úplně poslední položka "..."
Video Cache
Cache Locally When Recording - vypnout.
romko1

#963 Příspěvek od romko1 »

Prechod z P3 na P4 by bol mozno menej bolestivejsi co sa tyka penazi, keby bolo mozne zakupit samotny model P4 a vyuzit (sparovat) povodny RC z P3. Nie je taka moznost?
H8mini+TX06,Leader160HM,Leader130HM,Leader125HM,ThunderTigerXXT,HydrotekF1+SKY-HD01,Taranis X9D+
gardenroute

#964 Příspěvek od gardenroute »

P4 cestou servisu jistě půjde pořídit samostatně, ale jistě ne zásadně výhodněji.

Spárovat s P3 lze určitě dokonalejší RC kontroler pro Inspire 1 (mj. má vestavěnou GPS a HDMI výstup v LB modulu).

P4 používá inovovanou verzi LightBridge 1 (používá o něco vyšší výkony v FCC i CE režimu), tak nevím, jak dobře by si rozuměl se starší verzí v P3P/A kontroleru... Ale asi to spárovat půjde.

Ale jsou to vše otázky pro servis, napiš si Karlu Dillovi, DJI Schondra (support.europe@dji.com) v Německu, určitě obratem odpoví možné varianty...
yardax

#965 Příspěvek od yardax »

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=a2LTKfW48fs[/youtube]
Opravdu nádherný pocit z létání...
Jestli někdo budete kupovat nový stroj, vyzkoušejte si ho na prodejně.
Nebo se vám taky může stát, že si domů, stejně jako já, donesete vadný kus.
Řešení? Všechny možné i nemožné návody na fix problému jsem vyzkoušel... Bohužel.
Technik v servisu - pošlete na reklamaci....
yardax

#966 Příspěvek od yardax »

Tak co jsem všechno zkusil:
Downgrade rádia
Downgrade app DJI GO všechny dostupné verze
Vypnout wifi na tabletu, telefonu
Lety s SD kartou i bez
Vyzkoušeno na dvou různých tabletech a 3 telefonech
Změna rozlišení na tabletu
Výměna kabelu USB - 3 kusy
Veškeré možné kalibrace a párování
Určitě jsem na něco zapoměl, dodatečně dopíšu. Už jsem uvažoval i o upgrade HW svižným mrsknutím o zem.... No....klídek...
gardenroute

#967 Příspěvek od gardenroute »

Všechno, co jsi dělal, bylo možná zbytečné, v první řadě si měl vyzkoušet, jak dobře je spojena - spárována "vysílačka" (dále kontrolér) s vlastním letadlem.

Bohužel jsi již nenapsal (nekoukal jsem na celé video v tom hrozném rozlišeni, kde nelze skoro nic rozeznat), zda-li při tom výpadku signálu indikovaném na aplikaci, dále fungovalo fundamentální řízení pouze kontrolérem, tzn. zda-li šly odarmovat motory a vzlétnout. Asi to tak bylo, protože šlo asi aktivovat GoHome, když ti za letu opět vypadl obraz. V opačném případě bych zkusil znovu spárovat RC kontrolér s letadlem běžným postupem.
Ale asi to vypadá na problém v LB, neboť pokud je funkční řídící/ovládací kanál, a nechodí telemetrie a obraz zpět, tipoval bych na LightBridge. To je jasné na servis, a nebo výměnu, pokud je to koupeno nějak čerstvě...

"...Technik v servisu - pošlete na reklamaci....", ty jsi byl v DJI Schondra (tam je totiž "technik v servisu") a oni tě poslali ještě někam jinam (v kontinentální Evropě mimochodem není kam jinam) :?: Ale asi jsi měl na mysli spíše nějakého českého prodejce, kde označení "Technik v servisu", bez ohledu na jejich znalosti je velmi eufemistické. V Česku o žádném DJI "technikovi" ani o "záručním servisu" nevím... :?
yardax

#968 Příspěvek od yardax »

Díky za info. Video jde přehrát v kvalitě 480p, jdou v poho přečíst i úplně ty nejmenší písmenka :)
Před prvním startem jsem provedl všechny doporučené procedury. Nejde jen video, řízení je plně funkční. Pokud zapnu nahrávání, video se na kartu ukládá bez ohledu na výpadky signálu. Dokonce chodí zpět i telemetrie a plně funkční se zobrazuje na displeji. Hláška "NO SIGNAL", HD plnej, vějška, vzdálenost přibejvá/ubejvá, nejde skutečně jen ten obraz.
S technikem - no ok :) Prodejce mi řekl, zkuste se zeptat toho a toho pána, je to odborník.... To jsem napsal blbě :)
yardax

#969 Příspěvek od yardax »

Ještě poznámka - obraz jde někdy nahodit přepnutím foto/video režimu, vypnutím nahrávání, změnou poměru stran obrazu nebo zpět na úvodní obrazovku DJI GO a klik na "CAMERA". Probíral jsem se logama v app a byly tam nějaké chyby kodeku....
codec error, release and re-init dji
Jinak v logu ještě toto:
e: getVersion TRANSFORM_G
e: getDeviceInfo TIMEOUT
e: isConnectMC=false getDroneType=P3S
e: disconnect
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#970 Příspěvek od Ancistrus01 »

Zvolil jsi v aplikaci DJI GO model Phantom 3 Advanced?
Dle logu : "GetDroneType P3S" to vypadá, že si aplikace myslí, že jede s 3kou Standard. To by odpovídalo výpadkům.
yardax

#971 Příspěvek od yardax »

App si sama zvolí typ stroje - P3A. Pokud se znažím ručně zvolit jinej, není nápis CAMERA sytej a už se potom nepřipojím ani na P3A. Až po restartu app. Ale je mi jasný, že v tom logu to nesedí. Jinak co je zajímavé, pokud po připojení rádia k tabletu zruším autorun a app spustím ručně, je signál nejstabilnější - jako nejméně výpadků s hláškou NO SIGNAL.
yardax

#972 Příspěvek od yardax »

Úvodní obrazovka - tam už je vidět, že něco není v pořádku a v general setting - HD - prostě nic...
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=rvaJCTQo-k4[/youtube]
romko1

#973 Příspěvek od romko1 »

to yardax: skusal si aplikaciu Litchi?

Uz sa to tu preberalo, ale neda mi znovu to tu neotvorit: Vcera pri stiahnuti log suboru som si vsimol Battery Life na 93%-tach. Nevsimol som si to pocas letu (pouzivania) pretoze som vcera pouzival Litchi a ta nezobrazuje prislusnu informaciu na rozdiel od app. DJI Go. Bateria nema ani 3 mesiace, bola iba 28 krat nabita a staram sa o nu max. zodpovedne (ziadne vykyvy teplot ci vlhkosti, ci nebodaj havaria).
Nabijana len origo nabijackou dodanou k P3A. Nikdy nevybita do 0% ci pod kriticku uroven napatia clanku - ved ani elektronika baterie to nedovoli.
Tak som napisal predajcovi so ziadostou o reklamaciu. Som zvedavy ako zareaguje.
Je mi jasne, ze baterie nevydrzia vecne, ale tak skoro a po par nabitiach som to necakal. Keby aspon cena za novu bola v rozumnejsej cenovej hladine ani to tu neriesim, ale 149,-e ci cca. 4000,-Kc je dost.
H8mini+TX06,Leader160HM,Leader130HM,Leader125HM,ThunderTigerXXT,HydrotekF1+SKY-HD01,Taranis X9D+
LeonP

#974 Příspěvek od LeonP »

romko1 píše:...Vcera pri stiahnuti log suboru som si vsimol Battery Life na 93%-tach. Nevsimol som si to pocas letu (pouzivania) pretoze som vcera pouzival Litchi a ta nezobrazuje prislusnu informaciu na rozdiel od app. DJI Go. Bateria nema ani 3 mesiace, bola iba 28 krat nabita a staram sa o nu max. zodpovedne (ziadne vykyvy teplot ci vlhkosti, ci nebodaj havaria).
Nabijana len origo nabijackou dodanou k P3A. Nikdy nevybita do 0% ci pod kriticku uroven napatia clanku - ved ani elektronika baterie to nedovoli.
Tak som napisal predajcovi so ziadostou o reklamaciu. Som zvedavy ako zareaguje....

To bych byl v klidu. Na jedné baterce mám asi 40 cyklů, na druhé mám asi 70 cyklů(obě originálky). Do 30 cyklů mi obě baterky při plném nabití stále indikovaly 100% life. Kolem 40 cyklu se to zlomilo a jak jedna tak druhá baterka občas ukáže že je kolem 92-97%, při dalším cyklu ukážou obě dvě např. 100% life. Jinak si myslím, že na baterii se záruka nevstahuje-respektive po 30 nabíjecích cyklech asi nemáš způsob jak dokázat, že se stala chyba na straně výrobce. Dle návodu baterie vydrží 200 cyklů, tak pokud máš odlítáno 30 cyklů jsi vlasně na 85% cyklů, a tam už je pokles 7% z původní kapacity myslím v pohodě. Ale dlouhodobé zkušensti s bat. nemám!
kdysi:Picolo,Leticia,Taxi,QuickFly,Faraon,Curare,Dalotel,heliSaber,P3A nyní:DJI P2+4,Graup MC16Hott
sumik
Kontaktovat uživatele:

#975 Příspěvek od sumik »

Zdravím všechny uživatele Phantom 3.

Prosím naléhavě o pomoc s tímto problémem.

Před startem po inicializaci aku se stroj ( Phantom 3 ADVANCED ) zapíná, protočí se kamera na gimbalu všemi směry jako vždy, ale asi po 10 sekundách gimbal sebou škubne asi o 10 stupňů doprava i s kamerou a po dalších 5 sekundách kamera se sklopí vlastní vahou dolu a uz se nehýbe.
Nelze ji ani ovládat, ani tlačítkem 90 st. Pod sebe, zkratka nic. Obraz se nevysílá ani do tabletu a celkový status gimablu je : Gimbal status = Gimbal disconnected.
Stroj přitom bliká správně - vzadu 2x zelená. Zkusil jsem vzlétnout a letět asi 50 metru tam a zpět naslepo a přistát. To vše je OK.
Přitom včera jsem jeste létal se vším vpohodě, včetně záznamu. Je pravda, ze mi vcera po asi 2 minutách letu zničeno nic spadnul Sw DJI GO v iPadu a neviděl jsem nic. Po nastartování sw vše OK a pokračoval jsem dál.
Firmware mám ve všem poslední verzi 1.9.60. Zkusil jsem vyměnit i jiný aku a také nic.
Při kalibraci stroje je Gimbal mrtvý kamera se nenatáčí o 90 st.
Zběžně jsem kontroloval i zapojeni dvou konektorů a stav šedých kablíků od gimablu. Vše se ale ale zdá OK.
Kalibraci samotného gimablu z menu - automaticky - jsem také zkusil a také nic nepomohlo....
Nevím co se mohlo stát , protože stroj neustále chráním a nosím v originál kufru.

Mám nahrát znovu firmwaru ?
Nebo mám nahrát předchozí verzi firmwaru 1.8 ? ... Tedy jestli to stroj vezme.
Servis by mě jinak čekal bohužel až po dovolené.... :cry:

Celá situace je pro mě po velmi nepříjemná, protože mi začala dovolená a já měl v plán točit mnoho míst ...

Děkuji za názory, rady a podněty předem.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“