kope píše:Chtěl jsem na nově postaveném modelu použít perlinku jako imitaci šití. Měl to být můj první pokus o něco takového. Takže jsem koupil samolepicí "perlinku":
http://www.europack.cz/katalog/prisluse ... adrokarton
s tím, že využiju toho, že je samolepicí a taky mi přišla tenčí, než perlinka, která se dává do plochy lepidla. Ale ouha-práce s tím byla snad největší pakárna, kterou jsem zažil-při snaze o vyříznutí "žebříčku" se to okamžitě začalo kroutit, rozpadat na jednotlivá vlákna... Musím se přiznat, že jsem to po několika pokusech vzdal. Takže se chci zeptat, než koupím třeba metr "klasické" perlinky - chová se taky tak nebo to v pohodě drží pohromadě? A pokud se chová stejně, jako to, co jsem koupil (tj. rozpadá se a pod), je nějaký trik, jak si ulehčit práci?
...ještě, že jsem nevěděl, že to nejde...
dělal jsem " šití " na Anděla minulý týden z naprosto stejnýho materiálu - perlinka s lepidlem. Protože mám měřítko 1:4, strefil jsem se "přesně" do správné rozteče šití
Postup:
Perlinku v délce cca 25 cm si nalepím na sklo a pak ji řežu skalpelem ( stačila mi přesně polovina šířky očka, takže žádné zbytky ( šířka cca 4 mm )
Poté jsem cca tři příčky podebral skalpelem, celé odtrhl od skla a přiložil na správné místo. A teď to přijde - samozřejmě se to zkroutí, ale postupným přihlazováním od přilepených prvních tří příček a při umožnění, aby se to mohlo otáčet, to potom jde velmi snadno a rychle...popis je složitější než skutečné provedení...
Dá se to i jednoduše vyrovnat do strany, nesmí a nemusí se to zvedat...
Toť vše.
Porty z natrhaného Solartexu o chlup širší.
Zatím jsem to jednodušejc nedělal...