Kšeftaři v Nesvačilech

Byli jste na nějaké akci a chcete ji zhodnotit nebo se podělit o dojmy? Tady můžete.
Zpráva
Autor
Čop
Kontaktovat uživatele:

Kšeftaři v Nesvačilech

#1 Příspěvek od Čop »

Dnes jsem se na "Předveď a prodej" docela divil. Měli tam stánek nějací lidé a prodávali to, co jsem si chtěl objednat z Hobbycity. 3S1P800mAh značky Loong max. Na rozbití do samokřídla je to dobrý až až. Tak se ptám na cenu, a maník vystřelil 590,-Kč. Otevřel jsem pusu a asi vypadal jako dement. Pak jsem beze slova odešel. Tahle baterka od číňanů stojí 9,88$. Názor si udělejte sami, já nemám slov... :?:
Spíš lítač než stavěč...
arda1
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od arda1 »

No měli na to živnost?Pakliže ano, tak paragon, záruka(ičo) a vše okolo je samozřejmostí-pakliže ne ,pak by to měla být ale starost pořadatelů,pokud tam někdo takto "obchoduje" ve velkém a bez patřičných náležitostí ho vypoklonkovat.
ICQ 638556901
jaroash
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od jaroash »

prečo si odyšiel bez slova takým špinám treba dať vedieť čo sú za vredy.
FC16,FF9,Piper,Grunau baby,Slingsby,DH60 moth.MU13d3 1:4.Wilga.Slingsby t31 1:3.
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Vigo »

Jo pánové to je klasika a je zbytečné se rozčilovat. Je jasné, že homologace, návod +DPH a clo něco stojí. Řekněme tedy 10USD + 23%DPH a clo + 30% marže 15,3 USD což je při průměrném kursu 250Kč. To je cena kterou bych považoval za přijatelnou. Zkuste si to dosadit na jakékoli zboží co se dá koupit v Číně a vše je v ČR ale i v Evropě o dalších 100% dražší. Ona stím časem konkurence zahýbe, ale bude to trvat a tak levné jako v Číně to samozřejmě nikdy nebude.

Ani bych se nedivil kdyby ten frajer co to tam prodával nedal ani paragon a český návod s upozorněním. Takové bych hnal bičem přes celé letiště :D
radis
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od radis »

Možná, že s tím konkurence zahýbe tak, že se na zboží budeme chodit dívat jen na vebové stránky, jelikož ty kamenné obchody obchodníci zavřou. Pak si pro kousek balsy, nebo pár lišt budeme psát do číny a soudruzi nám to nasolí. Taková tvrzení, že na vebu, nebo v číně to stojí X a náš obchodník za to chce víc a tak je to ....., může vyřknout jen úplný ....., který nikdy nepodnikal a neví co vše musí podnikatel zaplatit aby vůbec mohl svou živnost provozovat. Samozřejmě se najdou i vykukové, kteří si na zboží narážejí nekřesťanské marže, ale spíše se rekrutují z řad lidí, kteří za levno bez cla a daně nakoupí a pak se na tom snaží vydělat. Podívejte se jak pomalu končí jedna mod. firma za druhou, nebude to náhodou tím, že je to prostě neuživí. Možná jsou tyto řádky zbytečné, ale za čas se uvidí.
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Vigo »

2Radis: Nevím zda to myslíš jako reakci na můj příspěvek, ale myslím že 30%marže je naprosto normální. Mít na něčem 130-150% mi přijde nemorální a co si budem povídat marže je taková jakou unese trh. Krachují ti co prodávají v malém. Pokud prodám dvě baterky za měsíc a snažím se na tom zbohatnout je chyba asi ve mně. Objednat to z Číny a prodávat bez návodu a homologace se 100% přirážkou umí každej lojzík (Aloisům se omlouvám)

Po nikom nechci aby prodával bez cla a DPH a bez zisku. Spoustu věcí kupuji v ČR, ale dražší věci objednávám v Číně. I s platbou DPH a cla se to vyplatí mnohonásobně.

Jo a krachu obchodů bych se zatím nebál. Firmy ve kterých v ČR nakupuji zatím expandují.
Čop
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Čop »

radis píše:Možná, že s tím konkurence zahýbe tak, že se na zboží budeme chodit dívat jen na vebové stránky, jelikož ty kamenné obchody obchodníci zavřou. Pak si pro kousek balsy, nebo pár lišt budeme psát do číny a soudruzi nám to nasolí. Taková tvrzení, že na vebu, nebo v číně to stojí X a náš obchodník za to chce víc a tak je to ....., může vyřknout jen úplný ....., který nikdy nepodnikal a neví co vše musí podnikatel zaplatit aby vůbec mohl svou živnost provozovat. Samozřejmě se najdou i vykukové, kteří si na zboží narážejí nekřesťanské marže, ale spíše se rekrutují z řad lidí, kteří za levno bez cla a daně nakoupí a pak se na tom snaží vydělat. Podívejte se jak pomalu končí jedna mod. firma za druhou, nebude to náhodou tím, že je to prostě neuživí. Možná jsou tyto řádky zbytečné, ale za čas se uvidí.

Podnikal jsem šest let a vím přesně co to obnáší. Tady jde o to, že oni prodávali na normálním regulérním stánku běžný zboží jako ostatní okolo. E-Tech, JETI, motory různých značek... A mezi tím ležely tyhle čínský baterky. Jasně že bez homologace, jasně že bez návodu, a pravděpodobně taky bez cla. Je to přesně jak píše Vigo. Kdyby si řekl o 350,-Kč, je to pořád lichva jako prase, ale já bych mu je klidně dal. Za spotřební baterku by to byla slušná cena, a on by měl svojí velmi pěknou marži doma. Takhle si tam lidi akorát ťukali na čelo...
Spíš lítač než stavěč...
wroum

#8 Příspěvek od wroum »

tak se nad tim nerozciluj, nekupuj to a kup si to z Ciny. Levne, pockej si a sam si vyrid papiry a dojdi na postu...

... fakt nechapu o co vam jde. nechci tak nekupuju.
Dříve nadšenec do EPP, teď hlavně větroně F5J.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od arda1 »

O co? Ale já už to nemíním jaxi vysvětlovat-a o naše obchodníky se nebojím -zatím žádný netrpí hladem a nežije pod životní úrovní-to jen na oko plačou jaký že je to špatný a ta konkurence... :lol: :lol: :lol:
ICQ 638556901
arda1
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od arda1 »

Pokud má normál stánek a tváří se jako obchodník- a zatím to střílí bez záruky a tedy neproclený a nezdaněný a tedy černota jako prase a ještě za to chce takovýto hříšný love-tomu patří nacpat ty dreky do zadnice a ten stánek podpálit. Za první si nehorázně předraženým zbožím mastí kapsu a za druhý kazí jméno slušným obchodníkům.:wink:
ICQ 638556901
arda1
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od arda1 »

Jinak nemusíme srovnávat jen s čínou-koukněte sem:
http://www.heliservis.eu/shop/484/detai ... 21E/29|30|
http://vasilko.sk/modely/product_info.p ... ts_id=3480
Leda že by těch 2,5k stály ta tři mikroserva.:wink:
ICQ 638556901
avionic
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od avionic »

Dnes jsem byl také v Nesvačilech a nešlo si nevšimnout u některých jedinců téměř celého sortimentu co má UH. Naštěstí jsem byl zde od jiných modelářů z dřívější diskuse poučen že je to úplně normální, prodávat něco co stojí 3,99 dolaru za 450,- kč. Asi začnu taky, jenom škoda že na UH nemají skoro nic skladem, asi jsem zaspal……. :(
Specimen

#13 Příspěvek od Specimen »

Řekněme tedy 10USD + 23%DPH a clo + 30% marže 15,3 USD což je při průměrném kursu 250Kč. To je cena kterou bych považoval za přijatelnou. Zkuste si to dosadit na jakékoli zboží co se dá koupit v Číně a vše je v ČR ale i v Evropě o dalších 100% dražší.

No ... ehm ... hledám pro tebe chlapče vhodný výraz. Totální pako bude asi poměrně slabé označení.
Jestli máš pocit, že s 30% marží by mohl seríózní obchodník něco vozit z Číny (nebo to tam "vyrábět" jako OEM), tak zasloužíš jedině politování - rozčilovat se tiotiž zřejmě nemá smysl.
Možná bys mohl zkusit takový obchod dělat sám - je to podle tvé reakce asi velmi výhodné.
Když opominu, že jsi nějak pozapomněl na dopravu, tak bys možná brzy žasnul nad spoustou "drobnějších" dodatečných nákladů, které se najednou objeví. Možná by ti najednou zbylo třeba mizerných 10% těch baterek na skladě, přičemž bys potřeboval objednávat nové, protože některé typy bys rychle vyprodal. A najednou jsi v mínusu ...
Asi bys musel rychle hledat silného sponzora, který by ten tvůj obchod ufinancoval. Tento sponzor by tě pak musel okamžitě vyrazit, předělat cenovou kalkulaci a zkusit ten obchod zachránit. Ale to by musel být trošku šílenec, aby do toho vůbec šel.

Nechci tím říct, že cena 590,- při nákupu 10USD je zrovna lidová, ale věř tomu že na seriózní a dlouhodobý obchod bys to je skoro blízko reality(pokud by to měla být MOC pro seriózní a systematický prodej)

Nějaký ten rok už OEM výrobu v Číně včetně dalšího managementu celé jedné značky řídím (úplně mimo modelařinu) a trávím tam 1,5 měsíce ročně. Proto si myslím, že o cenotvorbě čínských produktů mám určité ponětí.

Jestli ten obchodník byl jen nějaký koumák, který si to nechal poslat jednorázově balíčkem a vydělat na tom pár korun, tak by asi měla být cena někde jinde. Ovšem těch tvých 250,- je pořád nesmysl.
Podobným kovbojům je třeba naznačit že obchod není totéž jako kšeft a na místě jim udělat aspoň pořádnou ostudu ...
honzajs
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od honzajs »

Tyhle diskuze se motají furt do kola. Pořád se tu mluví o číně, ale třeba INWOODMODELS je normální kšeft i kamennej někde v Anglii a prodává s podstatně lepšíma cenama než u nás....
na hobbycity koukám taky, některý věci....řekněme spotřební materiál kupuji tam, něco tady u nás v obchodech...

Přece když jdu do supermarketu a mají tam něco, o čem vím, že to jinde mají lacinší, tak to tam nekoupím. Toť vše.......
Teď jsme na vrcholu ekonomickéh¨periody, takže prodáte i díry do ponožek :lol: , bude hůř !
MENTOR, PROXIMA II, Sprinter
wroum

#15 Příspěvek od wroum »

honzajs píše:Přece když jdu do supermarketu a mají tam něco, o čem vím, že to jinde mají lacinší, tak to tam nekoupím. Toť vše.......

je to tak a evidentne nekteri jedinci maj tohle problem pochopit a musej to porad dokola resit, divit se a pro jistotu i nadavat.
Dříve nadšenec do EPP, teď hlavně větroně F5J.
Odpovědět

Zpět na „Minulé“