Turnigy TGY-i10

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
automet

Re: Turnigy TGY-i10

#256 Příspěvek od automet »

Potom neviem, prečo na rcgroup každý upozorňuje, že firmware nie sú kompatibilné.
S tým rembrandovaním máš pravdu, aj inštalačný súbor turnigy má v properties označenú firma:fly sky
Ale trošku sa líšia aj v prepínačoch.
Snek
Kontaktovat uživatele:

#257 Příspěvek od Snek »

Mám dvě flysky vysílačky 9x a i6 a firmware je fuk jaký tam nahraji jestli TG nebo FS.
Pokud je tomu jinak u i10 pak se omlouvám za nerozvážnost.
Ger1

#258 Příspěvek od Ger1 »

prepac ale pri vysielacke budem az v piatok pozrem to a myslim ze ten fw najdem v desktope.
FrSKY HORUS X12S,Beta 1400,Slick 55",Carbon Cub Z,Cessna 182,RC Factory Yak55,Durafly Tundra
automet

#259 Příspěvek od automet »

Ja vydržím hlavne na to nezabudni.
Teraz mi poslali z HK nejakú verziu z mája, tak zajtra ju skusim.
automet

#260 Příspěvek od automet »

Takže verzi, ktorú mi včera večer poslali je klasická verzia o ktorej píšem hore, teda pre naše "akciové stroje" nekorektná.
Mám za to, že tie akciovky sú chybne vyrobená séria vysielačov, kde radšej upravili softvér ako keby mali fyzicky celú sériu prerábať. Preto ho ani neuvoľnili von.
martin z

#261 Příspěvek od martin z »

To zní jako vážná konspirační teorie... 8O
automet

#262 Příspěvek od automet »

Máš pravdu, ale som na PN, tak makám na tom už druhý deň od rána na plný úväzok...
Aj podpora na HK je promptná, ale asi nevie, kde je sever, alebo moje hatlaniny prekladajú s problémami.
Dnes som im písal, na včerajšiu verziu že ja potrebujem firmware zo 7-8-2015, a priložil som aj fotku a napísal som, že budem musieť ju poslať k nim na reklamáciu. Tak mi zase napísal z podpory, že 1.0.7 majú k dispozícii iba 2 finálne verzie. Jedna je z mája 2015 a jedna z jún/júl označená ako "multikopter". Obidve poslal, skúšal som ich, ale ani jedna nefunguje korektne. S tým multikopter fw nejdú spárovať prijímače označené ako "parkfly" a tá druhá robí hovadiny. Ešte som tú druhú chcel skúsiť na konkrétnom modeli, že ako sa bude správať, ale nemal som už nervy.
Zajtra chcem ešte napísať na podporu, a odfotiť aj štítok krabice, nech to skúsia preveriť, ale s angličtinou je to trochu problém popísať...
Základné chyby sú také, že ak zadám mód 1, všetko ide opačne, aj plyn.
Ak zadám mód 2, plyn ide normálne, ale neviem, ako budem mať rozložené kanály pre ostatné modely.
Vysielač ide zapnúť aj so zapnutými prepínačmi /čo prv vôbec nešlo/, a ak je nastavený mód 1, tak nejde zapnúť, chce dať plyn do nulovej polohy, teda hore...
Fakt sa mi zdá, že je tam napájkované niečo naopak alebo ako /nie som elektrikár/, a jednoduchšie bolo urobiť zásah do FW a aplikovať to hromadne napr. na 1000 vysielačov, ako opravovať v každom jednom túto chybu čisto mechanicky....
Ak by mi pomohol niekto preložiť zopár viet, kde by som narovinu napísal, že to bolo kúpené v tej akcii v EU sklade a že je tam taký firmwér a aktualizácia na túto sériu nefunguje z oficiálnych žiadna, že ak mi nepošlú tú, ktorá tam bola originál, že budem nútený tovar reklamovať, bol by som vďačný.
Základnú komunikáciu zvládam aj bez translatora, síce kostrbato, ale nejaký popis, vysvetlenie, dlhšie vety to už je problém.
Ale ešte raz napíšem, kto máte tú verziu, ktorú som dal na fotke, netreba aktualizovať, lebo výsledok môže byť úvaha o druhom vysielači, v mojom prípade môj OPTIC6 v krabici. Problém je tých 10+ prijímačov a čidiel k tomuto.
Ger1

#263 Příspěvek od Ger1 »

vies co ale vraj ma vela ludi problem s tym novym update aj zevraj su dako zblbnute kanale atd
FrSKY HORUS X12S,Beta 1400,Slick 55",Carbon Cub Z,Cessna 182,RC Factory Yak55,Durafly Tundra
automet

#264 Příspěvek od automet »

To, že osmička 1.0.8.0 robí problémy skoro všetkým je len dobre, ale moc ma to neupokojuje.
Zachvíľu predpokladám, že sa objaví niečo vyladené, čo bude robiť problémy iba našej sérii.
Skôr ma štve, že aj zabehaná a vyladená 1.0.7.0 nefunguje na mojom vysielači korektne. Myslím, že s vyladenou osmičkou to bude rovnaké, lebo ten vysielač si žiada nejaký upravený FW...
automet

#265 Příspěvek od automet »

Ger1 - tak máš nejaký ten fw doma?
automet

#266 Příspěvek od automet »

Update, tak som dosť pokročil.
Nahral som ešte raz verziu multicopter zo 17.7.2015, vo vysielači mi to ukazuje VERSION 1.07 -TGY, 06-07-2015, HARDWARE 2.1
Musím povedať, že táto verzia sa mi zdá "od stola" najkorektnejšia. Mode 1 je skutočne mode 1, keď som dal importovať model, tak mi ho korektne naimportovalo, dokonca aj letové režimy, aj subtrimy a aj trimy v letových režimoch okrem 1. režimu "normal", takisto čidlá na displeji. Takisto na servo monitore vidím, že stredy sú tam, kde majú byť /tá verzia z 13.5.2015 mala jeden kanál posunutý, čo sa dá ale riešiť vo faktory móde/.
Prišiel som aj na to, že tá moja verzia mala tiež minimálne 1 bug. Pri nastavení tora 900 som musel reverzovať 1 kanál. Tu ten reverz musím zrušiť, pretože ak je raz nastavená delta, tak vysielač vie, ktoré kanály majú ako chodiť.
Najviac ma potešilo, že som dokázal spárovať všetky prijímače čo mám /tie v modeloch som ešte neskúšal, ale dúfam že pôjdu, aj keď mi ich tá predošlá verzia zaktualizovala/.
Takže chodia mi všetky prijímače:
Flysky FS-R6B
FS-iA6B
FS-iA6
TGY-iA6
Akurát mi trošku vadí, že prijímače FS-iA6 a TGY-iA6 idú bez spätnej komunikácie, teda neukazujú napätie, ani "error rate", čo by podľa mňa mali. Ale spárované sú korektne, aj po vypnutí sa automaticky napárujú.
Ak si niekto dodrbete i10-ku so stock fw 07-08-2015, treba nahrať verziu multicopter /hoci koptéry nelietam/.
Ak by sa ale náhodou našla tá 07-08-2015, prehral by som ju, nakoľko túto si môžem nahrať znova hocikedy.
eidt: Takže aj prijímač TGY-iA10, ktorý bol už lietaný a v ktorom bol aktualizovaný fw funguje korektne, obojsmerne, presne rovnako ako FS-iA6B.
Dnes asi konečne zaspím :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ger1

#267 Příspěvek od Ger1 »

ahoj

nasiel som dake 1.0.7 ale neviem presne ktore to su . mam ich upnut ? Turnigy TGY-i10 firmware 1.0.7.0 a Update firmware Multicopter I10 , Turnigy TGY-i10 firmware update 24-3-2015
Ger1

#268 Příspěvek od Ger1 »

ako nabindujem vypnutie a zapnutie osvetlenia na tgy i10? ja ho mam zapojene v prijmaci a blika nezavisle od funkcie vysielaca.

dalsia vec dal som update firmware flysky fs ia6B a uz mi len pipa regulator v lietadle neraguje na vysielac. neviete dakto co s tym?
automet

#269 Příspěvek od automet »

To budú tie verzie, ktoré sa dajú nájsť na nete.
Osvetlenie neviem aké máš, ale predpokladám, že z prijímača to bude brať iba napätie z hociktorého voľného kanála, alebo mohlo by sa to hodiť na nejaký prepínač a voľný kanál.
Po update fw myslím že to chcelo znova spárovať. Takže ak si updatnul prijímač /musel byť spárovaný/ tak ho znovu spáruj. Teda jumper + napájanie.
Malo by to fachčiť.
Ger1

#270 Příspěvek od Ger1 »

ano ja mam nainstalovanu tu verziu 1.0.7 uz dlhsie a funguje v poriadku

k tomu prijmacu - to som uz skusal no nefunguje . sice sa sparuje ale dalej len pipa regulator tak nvm

osvetlenie - akym sposobom si to nastavujes ? daval som si to cez aux kanal do ktoreho to mam zapojene na tlacitko ale neraguje to podla toho.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“