DJI NAZA pokračování 2

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
equilibrium

Re: DJI NAZA pokračování 2

#496 Příspěvek od equilibrium »

Rychlost určitě stačí ale nevyužije se tím celý potenciál stroje....
Pulec
Kontaktovat uživatele:

#497 Příspěvek od Pulec »

Pulec píše:Zdravím . Mám tento problém.Mám nazu na tarot rámu ironman.Vše fungovalo jak má.Potom jsem chtěl udělat zlepšení a elektriku jsem natahal dutýmy trubkami ramen a vše přepájel.Po sestavení jsem vše znova zkalibroval jak v pc tak taneček kompas atd.Mám dx9 spektrum pro kterou vydaly v únoru nový firmware který jsem si nahrál do vysílačky.Proto jsem znova spároval přijímač vysílač.Koptéra krásně vysí je stabilní drží si polohu ale najednou zhruba po 40s jako když ji nakopne.Hodí záda nebo bok prostě zablbne a je neřiditelná.Nestalo se někomu?Dělá to ve všech modech gps atti a i manuál.

Tak oprava dělá mi to jen v atti a gps,v manuálu ne.Neví někdo co stim.Mám naza Mlite v2 nahranou.
Trex 500+BeastX-V3, Quadrocopter dj Naza M Lite konfig.X,SU 47 Berkut, Mentor MPX.Dx9i mod 2
xcaleb

#498 Příspěvek od xcaleb »

Prosím o radu.
Naza m v2, poslední fw.
Stalo se mi, že ve výšce 143 metrů a vzdálenosti 60 metrů, kdy koptera f550 visela, se sama otočila o 360° kolem svislé osy a pak se zastavily motory. Aniž by se šáhlo do řízení. Provedl jsem startovací sekvenci (odhadem), naložil plný plyn, coptera se cca 10 m nad zemí chytla, roztočily se motory, srovnala se, ale nestihla ubrzdit volný pád z takové výšky. Naštěstí jak byla srovnaná, tak dopadlo na podvozek a ten prasknul, jinak nic.
Problém je že nevím co se stalo. Teď vše funguje správně.
xcaleb

#499 Příspěvek od xcaleb »

xcaleb píše:Prosím o radu.
Naza m v2, poslední fw.
Stalo se mi, že ve výšce 143 metrů a vzdálenosti 60 metrů, kdy koptera f550 visela, se sama otočila o 360° kolem svislé osy a pak se zastavily motory. Aniž by se šáhlo do řízení. Provedl jsem startovací sekvenci (odhadem), naložil plný plyn, coptera se cca 10 m nad zemí chytla, roztočily se motory, srovnala se, ale nestihla ubrzdit volný pád z takové výšky. Naštěstí jak byla srovnaná, tak dopadlo na podvozek a ten prasknul, jinak nic.

Všimnul jsem si při připojení PC, že jednotka se restartovala do továrního nastavení. Tak jsem jí nastavil, kalibroval. Dal baterky a visel cca 1 metr nad zemí dokud jsem nevylítal baterky. Vše OK. Dám druhou baterku, opět jen visím kousek nad zemí a najednou cca po 6 minutách se vypnuly všechny motory. Naštěstí z takto malé výšky jen zapružil podvozek. Připojím PC a jednotka opět restartovaná do továrního nastavení.

Takže to vypadá, že se v průběhu letu jednotka restartuje a naběhne do továrního nastavení.
ananas

#500 Příspěvek od ananas »

Tak reklamace nazy :-)
equilibrium

#501 Příspěvek od equilibrium »

xcaleb píše:Prosím o radu.
Naza m v2, poslední fw.

A je to originál V2? Jinak dobré vědět že se něco takového může stát
jio

#502 Příspěvek od jio »

Zdravím.
Po delší době jsem spustil Naza assistent a nabízí se update New firmware v4.04 available!

Please upgrade to the latest firmware v4.04 with assistant software v2.40.
Please download the latest software from http://www.dji.com/product/naza-m-v2/download

New firmware features:
1:Added Max Angular Rate settings for various propulsion systems.

Pro 450 se doporučuje nastavení Max angular rate = 300. K čemu to je? Co se dá pod tím čekat?
Torm

#503 Příspěvek od Torm »

Ocituju Sannyho z německého Kopterforum:
"Eigentlich ist das totaler Mist.
Scheinbar kann niemand was genaues dazu sagen.
Da kommt etwas neues in der FW und keiner weiß was es ist. Lächerlich."

Tuhle aktualizaci radši vynechám. Co jsem o tom načetl, mělo by to mít souvislost s rychlostí aktualizace výpočtu opravných působků od os gyroskopu.
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV
jio

#504 Příspěvek od jio »

Díky. Já jsem viděl video, kde ukazuje vliv tohoto parametru na akrobatické prvky. Ty ale u mne nehrozí, a tak raději taky zabrzdím.
Gándhí

#505 Příspěvek od Gándhí »

Mám otázku k failsafe - při automatické aktivaci naza podrží chvíli koptéru na místě a pak dle obrázku v návodu vystoupá 20m nad domácí pozici (HP) a pak teprve mete domů. To je OK, ale cokdyž se domácí pozice nachází před kopcem vyšším než 20m a koptéra nad kopcem (tj. výš než 20m nad HP). To pak bude chtít KLESNOUT do výšky 20m nad HP? Nebo poletí domů z aktuální výšky? Je mi jasné, že o kopci pod ní neví...
Bandolik

#506 Příspěvek od Bandolik »

Je li výš jak 20 metru tak už výšku nemění, nahoru vyletí jen když je níže jak 20 metrů nad HP.
Gándhí

#507 Příspěvek od Gándhí »

Bandolik píše:Je li výš jak 20 metru tak už výšku nemění, nahoru vyletí jen když je níže jak 20 metrů nad HP.

OK, dík, často lítám nad kopcem a nerad bych, aby mi místo návratu domů na něm přistála...
Bandolik

#508 Příspěvek od Bandolik »

neměl by přistát na kopci, takto je to popsáno v návodu a zatím se nestalo aby klesal dříve jak nad místem přistání
Gándhí

#509 Příspěvek od Gándhí »

Ještě jsem se chtěl zeptat, na jaké hodnoty mám naladit zisky Nazy Lite, když mám rám Totem 380, motory Multistar 2216-800KV, vrtule 10x5.5 a váhu stroje cca 1,4 kg. V návodu k Naze jsou sice nějaké příklady ale žádné s takovými vrtulemi.. Kdyby měl někdo stroj s podobnými parametry, byl by to jednodušší... Předem dík.
xcaleb

#510 Příspěvek od xcaleb »

equilibrium píše:
A je to originál V2? Jinak dobré vědět že se něco takového může stát

JJ, je to originál. Ze servisu DJI přišla nová řídící jednotka, GPS a bec
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“