DJI NAZA pokračování 2

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
Gándhí

Re: DJI NAZA pokračování 2

#481 Příspěvek od Gándhí »

martin z píše:Do kalibrace kompasu se dostávám kmitáním páčky mezi gps a manuál. Taky se mi nezdá to, že požaduješ aby to svítilo trvale, mě to podle zvolenýho módu příslušnou barvou bliká. Mám nazu lite předělanou na v2.

Přepínáním mezi GPS a Atti jsem to zkoušel víckrát bez úspěchu, pak jsem i přenastavil na vysílači místo GPS manuál, ale ani přepínáním z manuálu do Atti jsem se do kalibrace kompasu nedostal.
Jo, asi máš pravdu, ledka asi při gps režimu během letu bliká zeleně, nesvítí stabilně, při Atti pak oranžově..
Ale bez kalibrace kompasu si do vzduchu asi netroufnu..
martin z

#482 Příspěvek od martin z »

A není problém vyvolání kalibrace v tom, že nepřepínáš mezi manuál a gps? Popisuješ jako vyzkoušené jen ostatní kombinace prostředního režimu s prvním nebo posledním...
Gándhí

#483 Příspěvek od Gándhí »

martin z píše:A není problém vyvolání kalibrace v tom, že nepřepínáš mezi manuál a gps? Popisuješ jako vyzkoušené jen ostatní kombinace prostředního režimu s prvním nebo posledním...

Tak ještě zkusím, jak píšeš, nastavit na přepínači zároveň manuál a gps a přepínat mezi nimi. Pak už nevím..
ananas

#484 Příspěvek od ananas »

do kalibrace stačí přepínat mezi atti a gps-atti a je jedno v kterém režimu skončíš.. jen to musí jít rychle po sobě.. fakt kvrdlat aspoň 15x.. jinak v assistantovi máš výchylky správně aby byl letový režim modrý a nejlépe ve středu ukazatele?..
Oldass

#485 Příspěvek od Oldass »

Určitě je stav či popisuješ ok. Naza bliká pouze zeleně, pokud je dost satelitů a GPS režim.
Gándhí

#486 Příspěvek od Gándhí »

Tak už se povedlo, jak psal martin z - musel jsem změnit režimy letu na manual - gps - atti a pak zuřivým přepínáním
všech třech možných variant se Naza dostala do kalibrace kompasu (asi zrovna když jsem přepínal z manualu do gps). S přepínáním na původně navolených režimech gps - atti - FS se to nepovedlo. Jak jsem psal, u Nazi V2 mi to jde v pohodě na první pokus.. Takže díky všem .
Pulec
Kontaktovat uživatele:

#487 Příspěvek od Pulec »

Myslím že většina to má nastaveno takhle.Z leva čteno v dj naza asistant GPS-ATTI-Manual
Naposledy upravil(a) Pulec dne sob 04.06.2016 11:17, celkem upraveno 1 x.
Trex 500+BeastX-V3, Quadrocopter dj Naza M Lite konfig.X,SU 47 Berkut, Mentor MPX.Dx9i mod 2
Pulec
Kontaktovat uživatele:

#488 Příspěvek od Pulec »

Zdravím . Mám tento problém.Mám nazu na tarot rámu ironman.Vše fungovalo jak má.Potom jsem chtěl udělat zlepšení a elektriku jsem natahal dutýmy trubkami ramen a vše přepájel.Po sestavení jsem vše znova zkalibroval jak v pc tak taneček kompas atd.Mám dx9 spektrum pro kterou vydaly v únoru nový firmware který jsem si nahrál do vysílačky.Proto jsem znova spároval přijímač vysílač.Koptéra krásně vysí je stabilní drží si polohu ale najednou zhruba po 40s jako když ji nakopne.Hodí záda nebo bok prostě zablbne a je neřiditelná.Nestalo se někomu?Dělá to ve všech modech gps atti a i manuál.
Trex 500+BeastX-V3, Quadrocopter dj Naza M Lite konfig.X,SU 47 Berkut, Mentor MPX.Dx9i mod 2
Gándhí

#489 Příspěvek od Gándhí »

Pulec píše:Myslím že většina to má nastaveno takhle.Z leva čteno v dj naza asistant GPS-ATTI-Manual

No, nevím, já bych manuál nevyužil a F/S se může někdy hodit, taková poslední záchrana..
equilibrium

#490 Příspěvek od equilibrium »

Zdravím, měl bych dotaz provedl jsem upgrade z naza m lite na v2 a od té doby se mi výrazně zmenšily náklony a tím pádem koptérka letá velmi pomalu, je nějaká možnost jak změnit maximální možnost náklonu? například přes ground station nebo změnit fw? doufám že už to tu nezaznělo nikde jsem to nenašel. Děkuji
Torm

#491 Příspěvek od Torm »

Přímo mezní náklony nastavit nejdou. Na tvém místě bych zkusit nastavit větší zisky v pro Pitch a Roll v záložce Gain základních nastavení a pověsil je závisle na jeden volný vstup (X1 nebo X2). Na rádiu si pak přiřaď příslušnému kanálu volný potenciometr a můžeš (opatrně) ladit za letu.
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV
equilibrium

#492 Příspěvek od equilibrium »

Torm píše:Přímo mezní náklony nastavit nejdou. Na tvém místě bych zkusit nastavit větší zisky v pro Pitch a Roll v záložce Gain základních nastavení a pověsil je závisle na jeden volný vstup (X1 nebo X2). Na rádiu si pak přiřaď příslušnému kanálu volný potenciometr a můžeš (opatrně) ladit za letu.

Dobrá vyzkouším to, jen jsem netušil že zisky souvisí s možností náklonu... Dneska se mi zdál zajímavý sen :D zdálo se mi že jsem koptéru zkalibroval v nakloněné poloze a že to vyřešilo můj problém, tak jsem to teď zkoušel a asi to opravdu trochu pomohlo ale pouze v atti modu... :D měl jsem strach že hned po startu se koptérka vydá prudce dozadu ale nebylo to tak hrozné a dopředná rychlost se zvýšila o 5m/s
equilibrium

#493 Příspěvek od equilibrium »

Tak jsem zjistil že to asi omezuje ta aplikace pro ipad ground station, zkoušel jsem na koptéru dát gps měřič rychlosti a pouze na ovladač to létá tak jak ecalch říká ale pokud je připojen ground station tak se to zasekne na 15 m/s i když by to mělo letět 25m/s nevíte někdo v čem může být problém? dá se pro nazu m lite flashnutou na v2 využít i jiný program? Díky
Pulec
Kontaktovat uživatele:

#494 Příspěvek od Pulec »

Gándhí píše:
No, nevím, já bych manuál nevyužil a F/S se může někdy hodit, taková poslední záchrana..

F/S a curslock je na dalších pákach
martin z

#495 Příspěvek od martin z »

Taky to mám jinak, na jednom třípolohovém přepínači mám Man-Atti-Gps a na jiném dvojpolohovém mám FS.

Co se týká pomalého letu koptéry u naza lite předělané na V2, tak mám tu samou jednotku předělanou na V2, ale problém s rychlostí rozhodně ne, mě rychlost 50 km/hod stačí.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“