DJI Phantom 4

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
texmur

Re: DJI Phantom 4

#241 Příspěvek od texmur »

Ja v teto fps vubec netocim takze nevim ale mohu vyzkouset
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
gardenroute

#242 Příspěvek od gardenroute »

Tomas to trochu napovedel. Proc vlastne tocite bezne zabery krajinek v tak extremne vysokem FPS?
Asi by jste měli znat všechny aspekty pouziti tak vysoke snimkove frekvence pro bezne video, coz mj. muze prinaset problémy při nejakym rychlych pohybech a svencich, zejména pri horsich svetelnych podmínkách. Osobne vysoka FPS pouzivam zejména pokud pocitam se SlowMotion nekde v postprodukci. Takto vysoke snimkove rychlosti také obrazu moc nepridavaji na jeho prirozenosti při bezne rychlosti prehravani.

Ale muze to samozrejme byt nejaka chyba obdobna napr. Rolling Shutter efektu, pochybuji, ze se takto projevuje vlastní gimbal. Ale nic neni nemozne :(
Opravdu to vidíte i na RAW videu nekde na Vasem PC? To co vidíte v Y.T. není smerodatne, pokud jste nemeli spravne renderovanou předlohu pro upload na Y.T., aby se to tam neprepocitavalo...

Jinak se obavam, ze u vetsiny prodejcu nebudou schopni rozeznat, zda-li se jedna o nejaky problém HW, a pro zjednoduseni to radeji v zaruce poslou rovnou do Schondra... :(

Dela Vam to i při beznych fps (FHD ci 2K7) ? Na nekterych Tech Vasich zaberech se to projevuje i bez pohybu gimbalu napr. při rychlem klesani Phantoma, napr. zde https://www.youtube.com/watch?v=i4aJEn0 ... ilpage#t=6
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
zskal
Kontaktovat uživatele:

#243 Příspěvek od zskal »

Ahoj,
chtěl bych na P4 použít tablet Nvidia Shield K1, můžete mi prosím někdo kdo jej používáte poradit nějakou vhodnou sluneční clonu? Děkuji.
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
Zoolx

#244 Příspěvek od Zoolx »

Petr: Já běžně točím ve 4K/25, protože zmenšovat mohu kdykoliv. To FHD/120 jsem jen zkoušel, je mi jasné, že na krajinky ho nepotřebuji :-D

Ano, ten problém je i na RAW videu na Macu, není to problém až při sledování na YT... Nebýval bych se do hledání příčin a reklamace tak pouštěl, kdyby to u P3P dělalo také. Jenže ouha, nedělá...

Ahoj Z.
Phantom 4P+ / Mavic Pro + DJI Googles + MarcoPolo Locator
gardenroute

#245 Příspěvek od gardenroute »

Zoolx píše:Petr: Já běžně točím ve 4K/25, protože zmenšovat mohu kdykoliv. To FHD/120 jsem jen zkoušel, je mi jasné, že na krajinky ho nepotřebuji :-D
Ano, ten problém je i na RAW videu na Macu, není to problém až při sledování na YT... Nebýval bych se do hledání příčin a reklamace tak pouštěl, kdyby to u P3P dělalo také. Jenže ouha, nedělá...
Ahoj Z.
OK Zdenku, ale je to tam i při jinem pohybu nez při tiltu gimbalu ? Nebo i v jinym obrazovych režimech, napr. ve 4K/25 ?
V tom mnou citovanem videu to tam zda se vidim i při rychlem vertikalnim klesani ptaaka, tzn. ze by to souviselo spise s pouzitym obrazovym režimem...
Jinak P4 ma samozrejme jinou kameru nez P3...
Zoolx

#246 Příspěvek od Zoolx »

Petře. bavíme-li se o "zrnění" při tiltu gimbalu, česky pro laiky naklápění kamery ve vertikální ose, tak ano, je to tam...

Pokud jde o tu zmíněnou neostrost při FHD/120 fps, tak ne, u 4K/25 je to ostré jako břitva. Jiné režimy teď zkoušet nemohu, P4 je někde v Německu a čekám na vyjádření :-)

Díky za Tvé názory, hezký den

Z.
Oldass

#247 Příspěvek od Oldass »

Tak je jasné, že při 120fps je algoritmus komprese jednodušší než při 60fps, to pak je i 60Mbps datového toku málo.
gardenroute

#248 Příspěvek od gardenroute »

Zoolx píše:bych se do hledání příčin a reklamace tak pouštěl, kdyby to u P3P dělalo také. Jenže ouha, nedělá...
..........
bavíme-li se o "zrnění" při tiltu gimbalu, česky pro laiky naklápění kamery ve vertikální ose, tak ano, je to tam...
Pokud jde o tu zmíněnou neostrost při FHD/120 fps, tak ne, u 4K/25 je to ostré jako břitva. Jiné režimy teď zkoušet nemohu, P4 je někde v Německu a čekám na vyjádření :-)
Díky za Tvé názory, hezký den Z.
Ano Zdenku, omlouvam se, my veterani pouzivani gimbalu to takto prasime, ano je to naklon gimbalu.

Ale pokud to dela nejen při naklonu gimbalu (a v tom videu je jasne videt, ze to dela i při beznem vetikalnim pohybu celého Phantoma, takze to s gimbalem asi nemá nic spolecneho), tak proc jste vyse dosli k tomu, ze to dela gimbal, a hned to posilali na reklamaci ?
Obavam se, že ze zminenych duvodu (problémy pri pouziti vysokych fps) Vam to vrati (pokud je Vas jiz vice) bez dalšího reseni...

Ja to nikdy predtim nevidel, az ted při te 120fps, tento rezim ale nepokladam za zcela bezny a normalni pro bezne nataceni... Zadna P3ka (ani v PRO) pokud vim, nema 120 fps, takze jak se to srovnani dělalo ?
iCamot

#249 Příspěvek od iCamot »

Ahoj,
tak už se mi konečně vrátil P4 ze servisu. Vyměnili mi celý gimbal s kamerou samozřejmě, kvůli havárii co jsem tu už psal. Předtím jsem měl to zrnění také, dnes jsem to narychlo zkoušel a zdá se mi to stále stejné. Takže gimbalem to nebude! Bude to spíše SW chyba. Snad to opraví s nějakou aktualizací ;-)
Jinak v servisu jsem měl drona přes 1,5měsíce, tak ho tam zbytečně neposílejte, at nečekáte jako já :( Maji tam asi plno oprav, jinak si to nedovedu vysvětlit.
gardenroute

#250 Příspěvek od gardenroute »

Nepoužívej tady ten bulvarni pojem pro nase koptery, myslim, ze se tady o tom pise jiz 3 roky, tak by si nemusel delat takového neznalého, zvlaste kdyz si si zdejsi prislusna vlakna o kopterach jiste peclive prostudoval :mrgreen:

S gimbalem to opravdu asi nebude mit nic spolecneho, viz diskuze vyse, nicmene DJI distributor z techto reklamaci asi musí mit "velkou radost", i ti chlapci ve Schondre :(
Zoolx

#251 Příspěvek od Zoolx »

Petře, já jsem při srovnání s P3P psal o tom zrnění, je mi jasné, že FHD/120 fps i P3P nenajdu. Jinak ani já to FHD/120 nevidím jako něco, co bych používal...

iCamot: gratulace.. Jinak jsi mne trochu vyděsil... 23.června odjíždím na dovolenou a doufám, že se mi do té doby P4 vrátí... Jinak pojede P3P, ale budu mrzutý, protože jsem potřeboval funkce P4.. :-/

Asi to opravdu bude SW chyba a opraví to nějakou aktualizací... Kéž by. Dost mne to štve..

Z.
JosefSvejk

#252 Příspěvek od JosefSvejk »

Zoolx píše:
Asi to opravdu bude SW chyba a opraví to nějakou aktualizací...

Obávám se, že nejde o chybu, ale o vlastnost. Když si jen zhruba spočítám, jak velký by byl jednovteřinový soubor bez komprese, je mi docela jasné, proč k tomuto jevu dochází. Nikdo asi nepředpokládá, že kvalita videa z miniaturní kamerky za "pár" tisícovek bude stejná jako z profesionální kamery za půl miliónu. Vše je o kompromisech.
Zoolx

#253 Příspěvek od Zoolx »

Taky mne to napadlo, ale stále nemám vysvětlení pro skutečnost, proč to u P3P při stejném rozlišení (4K/25fps) nedělá... Přece je to stejně dat. Tak proč P3P nezrní?

Z.
texmur

#254 Příspěvek od texmur »

Me na p4 4k na 25 fps ani 30 fps nezrni .120 fps proste je příliš mnoho dat za sekundu. Bůhví jak to stíhá procesor kamery tak asi museli snizit kvalitu
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
JosefSvejk

#255 Příspěvek od JosefSvejk »

Tak to pardon, myslel jsem, že se bavíte o těch 120 fps.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“