DJI Phantom 4

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
iCamot

Re: DJI Phantom 4

#226 Příspěvek od iCamot »

LeonP

#227 Příspěvek od LeonP »

iCamot píše:Co na to říkáte? Myslíte, že to nepoškodí baterie?

Používám podobný rozbočovač na P3A a se dvěmi bateriemi(tři nemám) vše v naprostém pořádku i s nejslabším nabíječem 57 W.
http://www.aliexpress.com/item/New-Arri ... 29269.html
Modrý přepínač je naa volbu nabíjení setově dodávaným nabíječem, případně pro nabíjení jiným(6mm jack). Pokud nabíjí setovým 57W nabíječem měl by nabíjet jen jednu baterii, ale mi nabíjí v obou modech obě baterie najednou. Ze začátku jsem sledoval teploty nabíječe i keramických chladičů, ale jak jsem zjistil, že zvládá nabíjet dvě najednou, nabíjím dvě baterie součastně i 57W-to bys u P4 vůbec nemusel řešit neb máš silnější nabíječ. Pokud nabíjím u P3 baterii z cca 20%, samostatně 57W, nabíjím cca 1hod 20 minut, pokud nabíjím rozbočovačem dvě baterie najedou nabíječem 57W, obě z cca 20% trvá to 2 hod. 20 minut-o 20 minut se nabíjení zkrátí. Hlavní výhoda celé věci je ta, že nemusíš hlídat, kdy už je jedna baterka nabitá a přehazovat na další.
kdysi:Picolo,Leticia,Taxi,QuickFly,Faraon,Curare,Dalotel,heliSaber,P3A nyní:DJI P2+4,Graup MC16Hott
iCamot

#228 Příspěvek od iCamot »

paráda to rád slyším ;-) jo je mi jasné, že čas nabíjení 3 najednou se prodlouží, to mi zastak nevadí..spíš to hlídání baterek při postupným nabíjení je otravné ;-)
Dík
Kyzba

#229 Příspěvek od Kyzba »

Shanim nakej prepravni batuzek na zada (na Phantom 4). Objevil sem takovy popruhy ale pisou ze se to da pouzit na P1-3. Nenapada nekoho proc by to neslo i na P4?
Přílohy
image.jpeg
Phantom 4
LeonP

#230 Příspěvek od LeonP »

Kyzba píše:Shanim nakej prepravni batuzek na zada (na Phantom 4).

Lze použít jakýkoliv batoh kolem 35l s gumovými poutky/kapsami. viewtopic.php?f=138&t=71789&start=750
kdysi:Picolo,Leticia,Taxi,QuickFly,Faraon,Curare,Dalotel,heliSaber,P3A nyní:DJI P2+4,Graup MC16Hott
bimov.m
Kontaktovat uživatele:

#231 Příspěvek od bimov.m »

Kvalita obrazu ?? nic jsem s tím nedělal :(

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=TmNJIEr5j-E[/youtube]
Easysrar II + Guardian +Turnigy 9XR , DJI Phantom 4 ,
Bandolik

#232 Příspěvek od Bandolik »

super obraz :-)
iCamot

#233 Příspěvek od iCamot »

já to teda na youtubu vidim jen v FHD s 60fps....takže žádnej zázrak. Zkus 4K a natáčet kamerou nahoru a dolu, schválně jestli ti to také bude zrnit. Při FHD to tuším nikomu nedělalo.
Zoolx

#234 Příspěvek od Zoolx »

Taky jsem spíš pro 4K - do FHD si to můžeš převést kdykoliv, na vyšší nikdy. Přestože jsou dnes nejrozšířenější FHD televize, monitory, kde většina sleduje YT, jsou spíše už dál (osobně se dívám na iMac 27").

Ale schválně zkus to klopení kamery. Mně to zrnilo. Abych měl jistotu, tak jsem udělal test i srovnání s P3P (dokonce i s vypnutými motory - abych vyloučil nějakou interferenci) a nebylo o čem. V současnosti ho servisní technik z Pelikána poslal do Německa, očekává se výměna celého gimbalu... Nekomentuji to. Prostě smolík...

Jen by mne zajímalo, zda to má i někdo další. Zatím moc reakcí na mé nářky není :-P

U Tvého videa vidím něco jako "jello"...

Btw. kde to je natáčené?

Z.
Phantom 4P+ / Mavic Pro + DJI Googles + MarcoPolo Locator
bimov.m
Kontaktovat uživatele:

#235 Příspěvek od bimov.m »

Tak jsem podrobně na to kouknul a je to následovně .... v tom údolí jsem měl nastaveno na FHD 60 snímků /s. Což bylo ok .... na Santonu ( kostelík ) FHD 120 snímků /s a netuším proč to bylo takové jalové . Dnes jdu znovu na Santon a pro jistotu raději zkusím všechny formáty ....

V údolí Františkova huť ..... kostelík na Santonu u obce Tvarožná a to vše na jižní Moravě :)
Easysrar II + Guardian +Turnigy 9XR , DJI Phantom 4 ,
Zoolx

#236 Příspěvek od Zoolx »

U FHD/120 fps jsem také zůstal koukat na tu šílenou neostrost... Když se mrkneš o pár příspěvků výše, je tam jedno video, kde jsem to zkoušel... FHD/60 fps jsem nezkoušel a protože mám teď P4 na reklamaci, tak ani neodzkouším... Dej vědět a klidně postni i další test.

Díky,Z.
vladimirek

#237 Příspěvek od vladimirek »

Zoolx píše:U FHD/120 fps jsem také zůstal koukat na tu šílenou neostrost... Když se mrkneš o pár příspěvků výše, je tam jedno video, kde jsem to zkoušel... FHD/60 fps jsem nezkoušel a protože mám teď P4 na reklamaci, tak ani neodzkouším... Dej vědět a klidně postni i další test.

Díky,Z.

Tak jsem zkoušel včera různé režimy snímání a musím jen potvrdit, že při FHD/120 je obraz hodně neostrý. "Zrnění" při UHD/25 se projevilo při naklápění kamery jen jednou, možná při rychlejším naklopení. Při pomalejším to není vidět. Otázka je, zda se jedná o nějakou vadnou sérii P4 nebo konstrukční vadu všech P4... P.S.: nejedná se o "zrnění", ale šum v obraze. Při datovém toku 60Mbps by šum rozhodně neměl být vidět.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=i4aJEn0iB48[/youtube]
Zoolx

#238 Příspěvek od Zoolx »

vladimirek: Díky za ten test. Podle všeho máš ten samý problém, co já :-( Ten šum tam je a přestane, až když se klopení zastaví... Možná to je konstrukční vada. Já čekám s napětím na vyjádření Německa, naštěstí mám ještě čím lítat, tak to není tak zlé. V každém případě to dost snižuje použitelnost záběrů.

V přiloženém videu je to např. vidět v čase 2:00. Toto video je ze 2 kamer, tedy ruční FHD a P4 4K. Nicméně celé video exportováno jako FHD.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=QgKVjgJHCak[/youtube]

Jak jsou na tom ostatní? Žádný problém?

Z.
vladimirek

#239 Příspěvek od vladimirek »

Zoolx: já si myslím, že se jedná o nějakou konstrukční vadu, patrně to dělá všem majitelům P4. Jsem taky zvědav na vyjádření z Německa, co ti odpoví. Jinak zítra a v sobotu je v Plzni zajímavá akce - DronFest. Rád bych se tam jel podívat a načerpal nějaké zkušenosti ostatních pilotů. Budou tam i zajímavé přednášky.... http://dronet.sitmp.cz/default/dron-fest
Zoolx

#240 Příspěvek od Zoolx »

Je to dost dobře možné. Je to ale dost tristní, když to dělá novější model, zatímco u P3P např. mi to nedělá vůbec... To udělali někde chybku. Těžko teď říci, zda se třeba nejedná o nějakou chybu firmwaru - i to je možné.

Je zajímavé, že testovací videa shlédlo (stejně jako tento thread) dost lidí, ale nikdo tuto chybu buď nemá, nebo je mu to jedno :-)

Jakmile budu vědět něco nového, napíšu. Mělo by to být do 14 dnů...

Z.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“