Výběr nového auta
Re: Výběr nového auta
Jako zacatecnikovi ti bohuzel musim sdelit, ze tyto pozadavky jsou neslucitelne. Univerzalni auto neexistuje.
Predevsim ten lesik a potok do toho moc nejde. Lesik leda ve smyslu dobre uslapane cesticky. Polnacka prasna ok, s malymi kaminky. Na potok zapomen, to bys musel koupit neco o chlup vetsiho, treba Summit. A tam budes financne taky jinde.
Zkus to specifikovat presneji. Na asfaltu muzes jezdit s cimkoliv, to je jasne. Budes jen vic brousit gumy. Do lesa se toho uz moc nehodi, ale na tu ujezdenou cestu ok. Nejvic rozsireny povrch, po kterem se jezdi, jsou prasny cesty, je to podobny draham.
Od toho, kde presne s tim autem budes jezdit, se vse odviji.
Zvolil jsi kategorii SCT a tam je hodne zabavy, jsou to zadokolky, cimz jsou tezsi na ovladani, ale taky v urcitem pohledu mnohem zabavnejsi. Na toto tema tady bylo uz hodne polemiky, snad se budem drzet tematu.
Traxxas je dobra znacka a jediny rozdil mezi tema dvema je kastle = zadny rozdil. Problem u Slashe je v tom, ze ma vysoko teziste. Nepreklapi se tolik, ale nekdy je k tomu nachylnejsi. Proto spousta lidi (vcetne me) pak sahla po vylepsenem podvozku, ktery je snizeny. Dale, tyhle verze Slashe maji pouze stejnosmerny motor a regulator. To je vyhazovani penez oknem. Jdi rovnou do brushless (stridavy motor a regl) verze, kdyz uz.
Losi vypada lepe s tezistem a ma tam uz rovnou stridak. Coz je velke plus.
Obe auta maji plastove tlumice, ktere jsou sice olejove, ale kdyz tam casem dokoupis kovove, uvidis ten nadherny rozdil. Ale i takhle v zakladu ty olejaky nejsou vubec spatny.
O Slashi si muzes pocist zde, jak to jde potunit - http://scarabeus.wz.cz/slash.html
A doufam, ze mas dost penez na dalsi dily a bizuterii. Nikde to tu nepadlo, ale modelarina, auta, je nekdy drazsi konicek nebo aspon pro zacatek. Pokud nebudes extremne opatrny, popraskaji ti ramena nebo jine dily. Nabijecka u auta (Slash) je celkem k nicemu, navic to nabiji jen NiMH. Pokud nemas, musis poridit lepsi nabijecku LiPol clanku, protoze na nic jinyho dneska uz nikdo nejezdi. Nabijecka u Losi taky nebude zadna superslava, ale aspon to uz nabije ten 2clanek, co k autu davaji.
Predevsim ten lesik a potok do toho moc nejde. Lesik leda ve smyslu dobre uslapane cesticky. Polnacka prasna ok, s malymi kaminky. Na potok zapomen, to bys musel koupit neco o chlup vetsiho, treba Summit. A tam budes financne taky jinde.
Zkus to specifikovat presneji. Na asfaltu muzes jezdit s cimkoliv, to je jasne. Budes jen vic brousit gumy. Do lesa se toho uz moc nehodi, ale na tu ujezdenou cestu ok. Nejvic rozsireny povrch, po kterem se jezdi, jsou prasny cesty, je to podobny draham.
Od toho, kde presne s tim autem budes jezdit, se vse odviji.
Zvolil jsi kategorii SCT a tam je hodne zabavy, jsou to zadokolky, cimz jsou tezsi na ovladani, ale taky v urcitem pohledu mnohem zabavnejsi. Na toto tema tady bylo uz hodne polemiky, snad se budem drzet tematu.
Traxxas je dobra znacka a jediny rozdil mezi tema dvema je kastle = zadny rozdil. Problem u Slashe je v tom, ze ma vysoko teziste. Nepreklapi se tolik, ale nekdy je k tomu nachylnejsi. Proto spousta lidi (vcetne me) pak sahla po vylepsenem podvozku, ktery je snizeny. Dale, tyhle verze Slashe maji pouze stejnosmerny motor a regulator. To je vyhazovani penez oknem. Jdi rovnou do brushless (stridavy motor a regl) verze, kdyz uz.
Losi vypada lepe s tezistem a ma tam uz rovnou stridak. Coz je velke plus.
Obe auta maji plastove tlumice, ktere jsou sice olejove, ale kdyz tam casem dokoupis kovove, uvidis ten nadherny rozdil. Ale i takhle v zakladu ty olejaky nejsou vubec spatny.
O Slashi si muzes pocist zde, jak to jde potunit - http://scarabeus.wz.cz/slash.html
A doufam, ze mas dost penez na dalsi dily a bizuterii. Nikde to tu nepadlo, ale modelarina, auta, je nekdy drazsi konicek nebo aspon pro zacatek. Pokud nebudes extremne opatrny, popraskaji ti ramena nebo jine dily. Nabijecka u auta (Slash) je celkem k nicemu, navic to nabiji jen NiMH. Pokud nemas, musis poridit lepsi nabijecku LiPol clanku, protoze na nic jinyho dneska uz nikdo nejezdi. Nabijecka u Losi taky nebude zadna superslava, ale aspon to uz nabije ten 2clanek, co k autu davaji.
Dekuji za odpoved,jen cco dojedu domu s cest ozvu se a dopilujem zbytek.
Roman
Roman
Zdravim zdejsi odborniky, precetl jsem si vsech 48 stran a nikde se moc nepise o autech od DF models, padl mi do oka http://www.blokovano.cz/produkty/hotfire ... gorie=6134 , ale nikde uz moc nevidim, ze by byly bezne dostupne ND a test ci recenze taky nikde... Takze otazka zni, sezenu neco obdobneho od doporucovanejsich firem, nebo Hotfire od DF muzete s klidem doporucit? Chtel bych neco na lehky teren, tj, parkoviste, letiste, BMX draha, max lesni cesta, 4WD, 1:10, stridavy motor, nemam k tomu nic, takze nejlepe RTR, ale pocitam prubezne s naklady na lepsi AKU a nabijecku, cena idealne do 7k
, ale nechtel bych jit pres 10...
Edit: Koukam ze odkaz je blokovany, nicmene je to Hotfire 3 od DF models...
Edit: Koukam ze odkaz je blokovany, nicmene je to Hotfire 3 od DF models...
HPI Bullet ST, HPI Bullet MT, HPI Savage Flux, Accucell 6
Prakticky sis odpovedel sam. Pokud nevidis nikde dobrou dostupnost nahradnich dilu, ruce pryc od toho.
OK, DF tedy vypustim, takze nejaky jiny navrh na neco kde nebude problem s ND? Kdyz bude cena nejakou kacku od limitu, nevadi, koukam ted na Bullet ST flux od HPI...
HPI, Traxxas, LOSI, to vse jsou osvedcene znacky. Najdou se i mene zname a take kvalitni. S temi ale nemam zkusenosti, proste psali tu lidi, ze ok.
Bez dilu to fakt ani nezkousej. Sezenes-li kram s dily, je to v cajku.
Bez dilu to fakt ani nezkousej. Sezenes-li kram s dily, je to v cajku.
Ten Bullet vypada ze uz nejakou dobu na trhu je, videa na YT jsou uz z roku 2010, bud je to znamka toho ze je to kvalitni stroj kdyz se porad prodava, nebo hrozi ze brzo skonci podpora? Cekal jsem smrst nazoru a tipu a ono nic. V packu je to bez bateriia a nabijecky, predpokladam ze Accucel 6 80W http://www.rc-modelar.cz/Nabijece/402-t ... ancer.html bude asi dostacovat, jen jaky k tomu zvolit spravne dimenzovany zdroj a kvalitni accu?
S HPI chybu neudelas! Dostupnost dilu je tradicne velka doma i v zahranici. Ja treba kupuju na ebay cele bloky (treba cely diferencial vcetne vnejsi skrine) je to dost levnejsi nez kupavat dily jednotlive. Nabijecka taky dobra, k tehle nabijecce me fungoval strary zdoj od notebooku napeni zdroje musi byt mezi 12-18V (to vetsinou byva) a musi sedet konektor nebo konektor vymenit nebo udelat redukci nebo pribastlit na pevno (pokud mas zdroj a NB uz nejede
) .
Jeste Ti poslu PM.
Jeste Ti poslu PM.
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless
Na ebay jsem taky koukal že je tam zatím dost dílů, jen fakt nevím jak dlouho ta podpora trvá když je to už takový starší kousek.
Kupte si někdo Axial Yeti (1/10) ať mám s kým závodit!
V ČR nejsou žádné závody kategorie U4 (Rock Racing).
Shrnutí mé zkušenosti s tímto autem: v základu nic moc, rychlé auto, málo odolné plastové díly, které se snadno rozbíjejí. Pokud ho ale přestavíte na kov, tak je to pecka. Přesně tohle jsem udělal a tady je můj detailní build log (bohužel jen v angličtině):
http://www.rccrawler.com/forum/axial-ye ... d-log.html
Cenově počítejte cenu RTR verze krát dva - pokud budete používat čínské díly (GPM, Boom racing). Jestliže se rozhodnete pro kvalitní americké díly (Vanquish, SSD, STRC) tak RTR krát tři
Shrnutí mé zkušenosti s tímto autem: v základu nic moc, rychlé auto, málo odolné plastové díly, které se snadno rozbíjejí. Pokud ho ale přestavíte na kov, tak je to pecka. Přesně tohle jsem udělal a tady je můj detailní build log (bohužel jen v angličtině):
Cenově počítejte cenu RTR verze krát dva - pokud budete používat čínské díly (GPM, Boom racing). Jestliže se rozhodnete pro kvalitní americké díly (Vanquish, SSD, STRC) tak RTR krát tři
Zdravim lidi,prosim o radu mate nekdo zkusenost s modelem Vattera Ford Fiesta RallyCross ?
Dekuji za info
Dekuji za info
TomFrajer píše:Kupte si někdo Axial Yeti (1/10) ať mám s kým závodit!
kdybych na to mel, tak uz ho mam
krasny auto
HPI E-Firestorm Flux , Hotwing 1000 Evo
3D tiskárna Rebel 2, Photon Mono X
3D tiskárna Rebel 2, Photon Mono X
Dekuji,je uz na ceste,nikde jsem se nedocetl nejakou recenzi o tomto aute,hodne se pise o znacce Traxxas a spis o Slash.
I tak jsem to risknul a sel do Vattery.
Snad jsem neslapl vedle-dik i alespon za utesenou odpoved-snad se jeste nekdo ozve.
I tak jsem to risknul a sel do Vattery.
Snad jsem neslapl vedle-dik i alespon za utesenou odpoved-snad se jeste nekdo ozve.
Tak uz je doma,odpo jsem byl projet sice trosku drhla predni naprava,ale pri opatrnosti se to dalo ovladat-DOPORUCUJI-zvednout karoserii,predek i zadek,uz mi prosoupalo predni kolo barvu karoserie zevnitr.Az budu moc-pac slavim krasny den dodam kratke video s jizdy.Cau cau Roman