Combat Mustang P-51

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Dargen

Combat Mustang P-51

#1 Příspěvek od Dargen »

Zdravíčko,
před nějákou dobou jsem zahájil stavbu kombatu z polystyrenu, většinu věcí se mi podařilo dát do kupy skrze různé návody, postřehy a rady.
Ale bohužel se mi z paměti vytratilo a nemohl jsme se nikde dopátrat jak nejlépe a nejefektivněji přidělat k trupu letadla celé křídlo, také by mě zajímalo čím přilepit motorovou přepážku k trupu. Mám trošičku obavy z lepení, z toho že to nebude nijak pořádně pojištěné (Lepím: Pattexem 100%) tím jsem slepil křídla (bude i výztuha z uhlíku), tak bych prosil jak nějákou radu.
zároveň přikládám malou dokumentaci ze stavby modelu http://dargen.rajce.idnes.cz/Combat_P-51_Mustang_projekt_XXX/
a budu rád za jakoukoliv radu/připomínku jak a co udělat ještě lépe.
Díky kluci :-)
Requiescant in aerem
roman71

Re: Combat Mustang P-51

#2 Příspěvek od roman71 »

Zdar křídlo k trupu jsem lepil Purexem neboli Soudal 66A

http://valroman.rajce.idnes.cz/Stavba_F ... EPS_a_XPS/
flubber
Kontaktovat uživatele:

Re: Combat Mustang P-51

#3 Příspěvek od flubber »

Motorovou přepážku i křídlo k trupu Soudalem 66a nebo 45p, bodově zakápnout vteřiňákem kvůli fixaci a stříknout aktivátorem. Takto přilepené křídlo se mi ještě nikdy neodlepilo. Někdo lepí křídlo k trupu UHU-PORem.

Ty matice za přepážkou nejsou dobré. Když budeš potřebovat vyměnit motor, tak se ti určitě alespoň jedna protočí a jsi v pasti. Bohatě stačí vruty, pokud chceš mít sichr, tak předvrtat do přepážky 2mm díry, přilepit přepážku, pak provrtat znovu vypěněné lepidlo až do EPP (podle fotek to tipuju na EPP, ne polystyren), vtlačit trochu Soudala a zašroubovat vruty. Ještě je dobré přepážku před přišroubováním motoru pojistit k trupu skelnou páskou tak, aby byla i pár cm na bocích trupu (na EPP je potřeba nanést v místě pásky trochu UHU-PORu, jinak páska nebude držet). Většina kombatových strojů má i výztuhy trupu, ty je dobré nějakým způsobem spojit s motorovou přepážkou.
EPA combat, T-REX 600N, HK500GT
Odpovědět

Zpět na „Dílna“