DJI - Phantom 3

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
marvvincz

Re: DJI - Phantom 3

#856 Příspěvek od marvvincz »

treba uz to sem nekdo daval, ale tyhle tricka jsou vazne pekny ...

http://www.cafepress.com/locfilms
BioToXx

#857 Příspěvek od BioToXx »

Jen tak pro zajímavost... Zabývám se potiskem triček a celkově textilu, stejně taky polep vozidel a ostatních věcí.
KDyby někdo chtěl něco unikátního (i na přání) nebo nechce objednávat z dálky tak se stačí ozvat. Popř. zatím jen na fb - Experiment Wear.
Humming Bird BRQ10

DJI Phantom 3 Advanced
salamander

#858 Příspěvek od salamander »

Páni, tričká sú tu, čakám na lietajúce koberce, kde sa hrabe Phantom 3. :(
jarva

#859 Příspěvek od jarva »

Ahoj, chtěl bych poprosit o radu jestli se dá nějakým způsobem dostat obraz z HDMI výstupního modulu do klasického 7" FPV monitoru bez HDMI vstupu? Používáte to tak někdo s nějakým převodníkem, nebo je bezpodmínečně nutný HDMI vstup?
BioToXx

#860 Příspěvek od BioToXx »

Ještě se zkusím zeptat... Je normální že při každém zapnutí Phantoma mi to jakoby hledá FW (pípá) ? Občas se i cukne gimbal. Btw. včera jsem lítal v přírodě a při 400m vypadával signál na obraz :( snad jen zmagnetizovanej kopec :D

Btw - také mi asi na 250m zmizel signál úplně a phantom letěl zpět v failsafe, snad to nebude na reklamaci.
Humming Bird BRQ10

DJI Phantom 3 Advanced
marvvincz

#861 Příspěvek od marvvincz »

Zalezi na podminkach a asi i erupcich na slunci :) vcera sem lital s P3 standard pres 400m a o pet minut dyl, vzdusnou carou cca 200m vedle, vzdalenost cca 300m se taky sebral a zacal se vracet, ale vcera mi poprve i na mobilu hlasil, ze signal je silne rusen a nemel bych letat daleko ...
rzboril

#862 Příspěvek od rzboril »

Zaplá wi.fi,bluetooth, na mobilu? Dal bych tam režim letadlo pro jistotu.
P3A s inovovanou deskou, novými motory a vylepšeným chlazením.+ NVIDIA SHIELD
gardenroute

#863 Příspěvek od gardenroute »

BioToXx píše:...včera jsem lítal v přírodě a při 400m vypadával signál na obraz :( snad jen zmagnetizovanej kopec :D Btw - také mi asi na 250m zmizel signál úplně a phantom letěl zpět v failsafe, snad to nebude na reklamaci.
Na jakou reklamaci ? Čeho? On nelétá ?
Chlapi co jste předtím s ničím jiným nelétali - je potřeba si uvědomit, jakým způsobem je řešený kombinovaný digitální přenos (od P3, resp. od nástupu LB i jako stand-alone řešení) pomocí technologie LightBridge. V jednom, velmi širokém pásmu je přenášeno vlastní RC řízení, telemetrie i FPV obrazový signál v HD rozlišení (všechno na 2.4GHz) ! Tzn. v pásmu, které je v podmínkách českých (i jiných) aglomerací totálně zarušené, přecpané, místy nepoužitelné. Různé lokální komunitní i privátní WiFi LAN, směrové spoje - přenašeče a pojítka, mnohdy s nelegálním výkonem apod. Různé další vysílače i na jiných frekvencích. Už se to zde mnohokrát, opravdu mnohokrát řešilo :(

Doporučuji zejména :
- prostudovat si tady vůbec nějaké základy o RC jako takovém
- prostudovat si tady vůbec nějaké základy o FPV na 2.4, byť analogovém
- zkontrolovat stav a správný úhel antén na kontroleru před letem
- před letem s P3/P4/I1 si pomocí jednoduché apky pro Android/iOS proskenovat situaci v 2.4GHz na místě létání, a podle toho i změnit použité kanály v DJI Go aplikaci (automatika není spolehlivá)
- vypnout všechny bezdrátové adaptéry na smartphone a tabletu, pokud nejsou jinak nezbytné, a ano, jak někdo doporučil přede mnou vypnout i cellular radio, mapy mohou být načtené off-line
- vyhnout se létání poblíž měst a vesnic s WiFi, v osách přenašečů a směrových spojů, různých rozhleden a telekom. věží, celulárních BTSek apod.
- používat zdravý rozum, a zkušenosti, poznatky jiných, které se tu dají vyhledat
- jako nováček nelétat tak daleko (přes 400 metrů) - obecně proč tak létat?
- mimoch. na letový dosah (pokud to nepadá vyloženě po 100 metrech) NENÍ žádná záruka

Jaký je obecně důvod pro let nováčka za takovou vzdálenost ? Pokud máš nastudovaný Doplněk X, měl by jsi vědět, že máš létat na LOS (tj. dohled). Za 400 metry vidíš houbeles. Pokud chceš létat přes 400 metrů, měl by jsi znát vše kolem FPV létání... :?
Nechci aby to znělo jako nějaké moralizování, ale spíše apelace na zdravý rozum se vším všudy...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
romko1

#864 Příspěvek od romko1 »

Tak pani,

vcera som skusal Phantoma 3, po kalibracii kompasu a IMU lietat vo vetre v narazoch 11.7m/s.
Da sa s kopteru lietat, ale je to dost riskantne, a niekedy som mal pocit, ako keby stabilizacia vypadavala.
Inak dobry adrenalin :)
H8mini+TX06,Leader160HM,Leader130HM,Leader125HM,ThunderTigerXXT,HydrotekF1+SKY-HD01,Taranis X9D+
klokec

#865 Příspěvek od klokec »

romko1 píše:Tak pani,

vcera som skusal Phantoma 3, po kalibracii kompasu a IMU lietat vo vetre v narazoch 11.7m/s.
Da sa s kopteru lietat, ale je to dost riskantne, a niekedy som mal pocit, ako keby stabilizacia vypadavala.
Inak dobry adrenalin :)

To mi povídej, předevčírem jsem si taky vyletěl a málem se nevrátil.
Na zpáteční cestě fučel takovej vítr, že jsem to málem nestihnul (přistával jsem na 3%). Když jsem viděl, jak pomalu letí, tak jsem ho stáhnul co nejníže a pak už se vracel rychleji.Už jsem si říkal, jak ho budu v té vysoké řepce hledat, naštěstí by aspoň spadl do měkýho 8O
Phantom 3 Advanced
HPI Baja 5b SS
kyosho fw-05t Subaru Impreza
salamander

#866 Příspěvek od salamander »

klokec , daj to na počítač a pozri koľko môžeš do baterky dať mAh.
Ja keď som išiel s P2 na 7% tak baterka klesla na Full 3 600 mAh.
Dve také vycucnutia a baterka bola v háji .
klokec

#867 Příspěvek od klokec »

salamander píše:klokec , daj to na počítač a pozri koľko môžeš do baterky dať mAh.
Ja keď som išiel s P2 na 7% tak baterka klesla na Full 3 600 mAh.
Dve také vycucnutia a baterka bola v háji .

No jo, chybyma se člověk učí, příště si dám už pozor.
Ale bylo to drama, metry neubývaly, zato procenta šly rychle dolů :roll:
Phantom 3 Advanced
HPI Baja 5b SS
kyosho fw-05t Subaru Impreza
salamander

#868 Příspěvek od salamander »

Pri silnom vetre si koledujete , stačí výpadok GPS a stroj odnesie ako balón , mne sa stalo pred 3 rokmi pri P1 , nechtiac som ťukol do páčky a bolo tam ATI , len som čumel ako ide ta het , našťastie som pozrel na vysielačku a páčku vrátil na GPS ATI , pre istotu som ju prelepil .
Neskôr som to nepotreboval na P2 , išlo sa na FPV a lietalo sa na monitor do 1,5 km .
Obálka bola nastavená na 1500 a 300 m.
Teraz sa stále neviem rozhodnúť na P4 .
rzboril

#869 Příspěvek od rzboril »

P4 nebrat. Ty vylepšení nemají takovou cenu. Jinak už je ofiko mi : http://smartmania.cz/xiaomi-mi-drone-of ... e-vzduchu/
P3A s inovovanou deskou, novými motory a vylepšeným chlazením.+ NVIDIA SHIELD
salamander

#870 Příspěvek od salamander »

Výška max. 120 m to je bieda , ja som musel s P2 ísť na 300 m aby som sa pozrel za kopec keď som filmoval lazy našej dediny .
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“