Ohnuté LIPOL

NiCd, NiMH, LiPol, LiIon, LiFe, Pb...
Zpráva
Autor
petrfm

Ohnuté LIPOL

#1 Příspěvek od petrfm »

Ahoj,
co s tím? Narovnat to? Nerovnat to? Vyhodit to?
Když to nenarovnám, bojím se spuštění reakce při zatížení, nebo nabíjení. Když to narovnám, bojím se zážehu už při rovnání. Když to vyhodím, budu si vyčítat, že jsem to aspoň nezkusil :lol: Ony ty gensky mají články uložené mezi nějakými plechy, takže to rovnání může jít docela těžko. Kdybych sundal šmršťovačku, vyndal plechy a šlápnul na to, myslím si, že to narovnám úplně snadno. Otázka je, zda nebudu potřebovat hasičák.

Vzhledem k parametrům té baterky je asi jasné, proč to vůbec řeším. Nestojí dvě stovky a mají asi 10 cyklů. Jenom mají jaksi vyšší zakřivení, než předepisuje EU :lol:
Mám ještě druhý takový pack, ten je pro změnu úplně rovný, ale má propíchnutý jeden článek. Tak se nabízí možnost, tenhle rozdělat, vyndat ten nejrovnější a nahradit tím ten vadný článek v rovné baterce.

Máte někdo zkušenosti s provozem zakřivených lipol? :-)
P.
Přílohy
gens3.jpg
gens2.jpg
gens1.jpg
DX8, DX6i || T-rex 600ESP, 500ESP FL, 450PRO, 450S || Algol, MaxiSwift
stanikg

Re: Ohnuté LIPOL

#2 Příspěvek od stanikg »

Asi naj riesenie bude dat zmrstuvacku dole aj hlinikove plechy a clanky pojednom vyrovnat .plechy spat a dat zmrstovacku. Ja som to tak robil .ale mal len plechy trochu pokrivene a som sa bal aby plech neposkodil clanok. Hlavne to nerob doma .:razz:

Odoslané poštovým holubom
VBar Control , Logo 550 SX+Neo, Goblin700 Competition+neo , Icharger 4010duo ,
mataman
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od mataman »

Pokud nejsou články poškozené,vůbec bych se toho nebál,ty plechy jsou v podstatě chladiče(tenký hliník) rozhodně bych,ale smršťovačku nechal být a opatrně ji zkusil porovnat,jak to rozebereš budeš mít pak problém dát tomu zpátky správný tvar :D ony totiž i Gensky se slušně nafukují,ty plechy tomu drží tvar :D
T-rex 550(Vbar)@LA700(Vbar)@T14SG
Tweaker 180(SpRF3)@ThugPig(SpRF3)@QAV210(SpRF3)
petrfm

#4 Příspěvek od petrfm »

No, hoši, tak je to 1:1, zase nic nevím :-) Takže ty články nejsou nijak slepené k sobě? Ptám se kvůli operace té druhé baterky, zda stačí odpájet článek a hezky ho sejmout, nebo budu muset s něčím zápasit. Přiznám se, že z takové baterky mám celkem bobky, budu si muset dát frťana na kuráž a hasičák do klína, než se v tom začnu hrabat :lol:
Kdybych sehnal 1s 5000 60-120C gens článek, mohl jsem si tu druhou krásně opravit novým článkem, ale prodává se jenom 2s :-( Takže kdyby se nepovedla akce rovnání, použil bych přeživší narovnaný článek do té druhé baterky.
stanikg

#5 Příspěvek od stanikg »

Ta origo zmrstovacka musi ist dole lebo je aj tak uz prehnuta . Potom to vyrovnas v pohode .clanky niesu spolu zlepene .mozno ani tie plechy nemusis davat dole . A das novu zmrstuvacku .nic zlozite to nieje .

mataman
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od mataman »

K sobě nejsou nijak slepené,mě odešel jeden článek za letu,musel jsem koupit 2S,protože jak jsi správně podotknul,samotný článek se u nás nesežene :D
Smršťovačka je u Gensek tak akorát pro parádu,ta největší legrace tě čeká až potom,články včetně plechů jsou k sobě staženy,na několika místech průhlednou páskou,největší legranda je dostat to po výměně článku do původní podoby :D
Mě pomohl svěrák a postupné stahování průhlednou izolačkou,no prostě to jde :D
T-rex 550(Vbar)@LA700(Vbar)@T14SG
Tweaker 180(SpRF3)@ThugPig(SpRF3)@QAV210(SpRF3)
petrfm

#7 Příspěvek od petrfm »

Hele ta baterka je z goblina a já mám v 600 dost místa, protože tam se nestrká do šasi, takže mi nevadí, když bude trochu větší :lol: Ale díky, dodali jste mi odvahy, myslel jsem, že je to úplná kravina, pokoušet se je oživovat.
stanikg

#8 Příspěvek od stanikg »

No na srandu ta zmrstovacka nieje ona sa zda ze je tenka ale ked ju zafuknes teplovzdnusnom pistolou tak stvrdne a je pevna a drzi tvar tej lipo perfektne .mam tak pospajane aj 12s do goblina
uploadfromtaptalk1463234657519.jpg

.
petrfm

#9 Příspěvek od petrfm »

stanikg : máš to moc hezký :wink:
mataman : hele a to jsi sehnal 2S 5Ah 60-120C? já našel jen 45C
eddiex

#10 Příspěvek od eddiex »

Ja si takhle "vylepsil" baterku po 6ti cyklech.
Nechal jsem ji par mesicu v garazi... a pak jsem ji poprve nabil a vybil... a tad ji normalne pouzivam, ale uz ne v letadle. Pouzivam ji pro napajeni monitoru pro fpv a Vrx.

Ta tvoje je ohnuta, moje je trochu ohnuta a trochu strasidelne shmozdena. Ale neni ani trochu nafoukla...

Mozna bych tu tvou nechal proste tak jak je. Pokud se takhle vleze tam kam ma, tak bych ji ani nerovnal...
Přílohy
poskozena 001a.jpg
poskozena 001.jpg
Taranis B; F450 s APM 2.5; Bixler 2
petrfm

#11 Příspěvek od petrfm »

To je taky jedna varianta, nechat ji tak, ale bojim se, aby az se v provozu zacne zahrivat a nafukovat, aby se v tom ohybu neco nestalo. Nenasel jsem nikde rez lipolkou, abych si dokazal predstavit, jak je to tam ulozene a co se muze dit, kdyz je ohnuta.

Jinak ty baterky po havarce asi pul roku lezely, takze by se pripadne poskozeni uz projevilo, treba ztratou napeti na clancich, ale krome tvaru je naprosto super. Ve vrtulniku mam palubu napajenou externi baterkou, takze se bojim hlavne toho, aby nezacala horet. At uz pri nabijeni, nebo pri provozu. Skladovat je doma urcite nebudu :-)
petrfm

#12 Příspěvek od petrfm »

Hodím ji takhle do storage a uvidíme, jak se chová.
Přílohy
gens4.jpg
eddiex

#13 Příspěvek od eddiex »

Ja bych ji jednou nabil naplno a jednou vybil s poradnou zatezi a pokud by byla vpoho, tak bych ji pouzival dal.
Tim, ze ji das do storage vlastne nic nezjistis....
Dal bych ji naopak poradny zahul - jako na zemi myslim...
Taranis B; F450 s APM 2.5; Bixler 2
petrfm

#14 Příspěvek od petrfm »

Půl roku ležela, chci ji pomalu vybít a pomalu nabít. Potom teprvá začnu nakládat. Navíc, pokud bych ji chtěl operovat, vždycky je lepší, když je baterka co nejvíce vybitá, aby případný ohňostroj měl menší grády :-)
Do té druhé asi objednám 2s 5000 45C, myslím, že bude stačit. Nabíjím vždycky s balancováním a nebudu z toho packu tahat více jak 100A (T-rex 600ESP). Takže těch 45C je až až a myslím, že nebude vadit, když ostatní články budou 60C. Bohužel 2S 60C neseženu :-(
helpme

#15 Příspěvek od helpme »

Ahoj.Po čumákovce mé Bety 1400 jsem podobně ohnul tříčlánek Ray 1800. Možná i víc.Cca před třemi lety.V rámci možností jsem ho narovnal - ruce a svěrák a létal a létám dál.Jenom ho skladuji venku na psí boudě - co kdyby.......R.
Odpovědět

Zpět na „Akumulátory“