DJI Phantom 4

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
gardenroute

Re: DJI Phantom 4

#166 Příspěvek od gardenroute »

salamander píše:Peťo a čo budeš tunit ? P4 ?
He, čekal jsem, kdy se ozveš :mrgreen: No snad ano a doufám, že brzy, přiznám se ale, že mě dost odrazuje negativní celospolečenská atmosféra, hloupá nenávist médií i obyčejných lidí k této technologii, vše narostlé od doby našich začátků s "Phantomy The Original" už do takřka šílených rozměrů. Není snad dne, abych někde nečetl, jak strašné jsou ty d.ony..., ačkoliv nic takového nemáme :?
PetrVIVIVI píše:texmur : Dnes jsem zjistil že P4 má i funkci jak jsme byli zvyklí ze starších generací Home Lock a Course lock

Ono je to tam odjakživa. I u trojek to je.
Nemáš úplně pravdu, samozřejmě P1 a P2 tyto IOC funkce vždy měly a to všechny, u P3 (P a A) byla sitace jiná - když byla tato řada uvedena na trh (a nějakou dobu poté), byl přítomen pouze režim HomeLock, a teprve později s nějakým upgradem firmware se objevila i podpora pro CourseLock... To pro upřesnění, Tomáš (Texmur) P3ky sledoval jen zpočátku, a tehdy celé IOC nebylo úplně funkční.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
klokec

#167 Příspěvek od klokec »

gardenroute píše:He, čekal jsem, kdy se ozveš :mrgreen: No snad ano a doufám, že brzy, přiznám se ale, že mě dost odrazuje negativní celospolečenská atmosféra, hloupá nenávist médií i obyčejných lidí k této technologii, vše narostlé od doby našich začátků s "Phantomy The Original" už do takřka šílených rozměrů. Není snad dne, abych někde nečetl, jak strašné jsou ty d.ony..., ačkoliv nic takového nemáme :?
Nemáš úplně pravdu, samozřejmě P1 a P2 tyto IOC funkce vždy měly a to všechny, u P3 (P a A) byla sitace jiná - když byla tato řada uvedena na trh (a nějakou dobu poté), byl přítomen pouze režim HomeLock, a teprve později s nějakým upgradem firmware se objevila i podpora pro CourseLock... To pro upřesnění, Tomáš (Texmur) P3ky sledoval jen zpočátku, a tehdy celé IOC nebylo úplně funkční.

To máš pravdu, taky už pomalu nemám kde lítat, plno lidí má pocit, že je špehuju :oops:
Phantom 3 Advanced
HPI Baja 5b SS
kyosho fw-05t Subaru Impreza
salamander

#168 Příspěvek od salamander »

Peťo, P2 išla do sveta, inak perfektne lietala. Posledné dva lety 300m výška , 1,5 km diaľka , mal som to nastavené, obraz krásne bežal . Všetky videa čo mám na youtube točila dvojka .
Dve posledné spracúvam na Pc .
Na Xtreme.sk majú P4 na sklade , počkám na začiatok mája a uvidím .
gardenroute

Docela zajímavý batoh pro P4

#169 Příspěvek od gardenroute »

Docela zajímavý batoh pro P4 a SOLO Lowepro DroneGuard BP 450
České zastoupení Lowe to bohužel nezná :? I FotoŠkoda má jen starý model 400, a to za cca 5.000 8O

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=AIU23jQIuNE[/youtube]
texmur

#170 Příspěvek od texmur »

a co toto za cca 1800 kč? jsem s ním nadmíru spokojen - fakt kvalitní provedení
20160416_121958.jpg
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
gardenroute

cestování s LiPo v letadle

#171 Příspěvek od gardenroute »

Pro Ty z Vás, co budou také se svými Ptaaky letecky cestovat, jsem ve vlákně o pravidlech pro létání s coptérami v různých zemích zveřejnil aktuální informace k cestování s náhradními LiPo bateriemi (k multikoptérám) v letadlech. Je tam i konkrétní údaj pro tohoto nového Phantoma 4.
graup15

#172 Příspěvek od graup15 »

Ahoj Peťo
Divím se ti,že se na nějakou celospolečenskou náladu z vysoka nevykadíš...Myslím,že to naprosto v klidu přejde a za čas si zase stádo ovcí najde jinou modlu na strašení běžného (technicky naprosto tupého ovčana..asi tak 80% národa)

Jinak ten e-mail s tím...:-) jsem od tebe dostal,proto jsem se taky neptal na prosloužení přívodů k motorům u Pelikána, ale u tebe. :-) :-)
Vůbec když už má ty kontakty,nemohl by jsi nějak vyzjistit o kolik je lepší (v technické terminologii..tzn např,přesnost a rychlost odezvy senzorů,..atd) jednotka A2 oproti M-V2? Prostě mi zajímá čím je podložená tak rozdílná cena u A2 vůči M-V2. (to,že to má nějaké funkce navíc,..např let podle way-pointů..nepovažuji za něco co by mne uchvátilo.
Prostě něco ve smyslu...s A2 je model mnohem klidnější,protože jednotka zvládá 2khz odezvu a výstup řízení..M-V2 je pouze 500Hz...něco v tomto smyslu,jestli ti to vůbec řeknou :-)

Díky.
gardenroute

#173 Příspěvek od gardenroute »

graup15 píše:...Prostě mi zajímá čím je podložená tak rozdílná cena u A2 vůči M-V2. (to,že to má nějaké funkce navíc,..např let podle way-pointů..nepovažuji za něco co by mne uchvátilo....
A2 je out :D, je tady A3 ($899), mrkni na toto video, je to docela masakr. 3x IMU, 3x kompas, v bundlu k tomu LightBridge2, který umí 3 míle v 1080P/60FPS... :mrgreen:
Podle zatim nepotvrzenych informaci to zvladne u hexy vypadek 3 motoru (!), sice se roztoci, ale nespadne, a automaticky zaradi CourseLock, takze se s tim da nasledne relativne bezpecne pristat, viz to video...
Verze PRO v testech uzasne stabilni...
Václav Procházka

#174 Příspěvek od Václav Procházka »

ZDARMA Baterie pro Váš DJI Phantom 4 !

https://www.youtube.com/watch?v=cEBUUfOeM8k&app=desktop
gardenroute

#175 Příspěvek od gardenroute »

Podrobné nastavení kamery DJI Phantom 4
Arthur Konze demonstruje dost podrobně nastavení kamery v nové multikoptéře DJI Phantom 4 jak pro foto, tak i pro video režim.
Němčinu Arthura opět zvládnete, je to dost názorné, zobrazené rozhraní konfigurace je v English, tak se v tom snad neztratíte...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yOK75oWz-98[/youtube]
kedik

#176 Příspěvek od kedik »

ahojte, jsem tu nový. také jsem pořídil Phantoma 4 (super), a četl jsem že můžu dostat baterii zdarma, teda spíše kupon na 50% a při max. koupi 2ks dostaneš tu jednu vlastně zadara. Parada. Ale při vyplnovaní jsem narazil na probel se seriovým číslem. No přece nejsem pitomeček, abych to nenapsal správně. No zkoušel jsem to asi 10x. Nešlo, tak jsem napsal na podporu a tam mi hned na druhý den borec napsal, že kde jsem to koupil (už mi začalo docházet, že to nejspíše mělo být koupené v apple storu), tak jsem mu napsal, že v jiném obchodě, protože se mi nechtělo čekat 5 dny než mi to appstore doručí. A to byla chyba. Čili kdo budete kupovat nebo se trápit s kuponem, tak to funguje pouze u koupi v appstoru. Ale potěšil mě, že se zkusí zeptat co by s tím šlo dělat, bo se mu psal, že je snad jedno kde to koupím, výrobci jsou oni, peníze se vždy dostanou k nim a baterie bych kupoval u nich. Tak prej uvidí co se dá dělat.
Zkoušel to někdo řešit?

Díky

PS: a mimo jiné mám docela problém se spojit assistenta2 s phantomem. Po spojení hrozně dlouho trvá než se ukážou firmwary nebo stažení obrázků a videí (to se mi ještě ani nepovedlo zobrazit v assitentu)
Phantom 4, Iphone 6
PetrVIVIVI

#177 Příspěvek od PetrVIVIVI »

Přes počítač to nepřipojuj jsou s tím jenom problémy. Řeš vše přes tablet a aplikaci.
Phantom 4 / DJI Inspire 1 PRO / Phantom 3P
kedik

#178 Příspěvek od kedik »

díky za radu, už na to kašlu, jen jsem se s tím trápil a výsledek žádný.
Zkoušel někdo už i programek Litchi? Je to sice placené, ale třeba to umí něco více :)
Phantom 4, Iphone 6
gardenroute

#179 Příspěvek od gardenroute »

Litchi není špatné, je tady již dlouho (už pro P3), řada jeho dříve exklusivních funkcí je již dnes nativně v P4, pokud Ti skutečně nestačí co nabízí DJI, je tady i vedle Litchi ještě apka "DJI Ultimate Flight", zaměřená např. na fotogrametrii apod.
Ale vždy doporučuji se naučit létat (a filmovat) se základním ovládacím SW, vč. dobrého postprocesu natočeného materiálu, než přejít na něco dalšího jiného k ovládání...
kedik

#180 Příspěvek od kedik »

No docela mě štve nebo to neumím na DJI go udělat waypointy přímo na mapě aniž bych musel tu trasu proletět. Na Litchi by to mělo takto jít, že vzlétnu a na mapě si nastavím body a letím.
Phantom 4, Iphone 6
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“