Žehlička s LCD displayem Prolux nebo Kavan nebo ...

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
miglosch
Kontaktovat uživatele:

Re: Žehlička s LCD displayem Prolux

#16 Příspěvek od miglosch »

Ahoj,

chtěl bych se zeptat majitelů žehličky Prolux s displejem o které je v tomto vláknu řeč.
Koupil jsem si ji, ale po nahřátí na požadovanou teplotu ta LED dioda neustále bliká a nezastaví se, dělá Vám to taky?

Mám za to, že by po nahřátí na požadovanou teplotu ta dioda měla přestat blikat (a úplně zhasnout) a dále by měla blikat jen pokud termostat přihřejvá.
Je mi divný, že by ta LED měla po celou dobu práce třeba několik hodin bez přestání blikat, protože svítí docela jasně a je vcelku otravující.

Jestli dobře chápu anglický návod, tak by ta LED měla fungovat takto:
- Svítí během předehřevu žehličky
- Bliká, pokud pracuje termostat a žehlička se přihřejvá na požadovanou teplotu
- Nesvítí jakmile žehlička získá nastavenou pracovní teplotu a tedy během práce by měla vcelku zůstat zhasnutá, pokud se žehlička nepřihřejvá.

Díky z info
macil

#17 Příspěvek od macil »

Aj moja bliká, resp. sú to skôr krátke záblesky. Teplotu drží v rozsahu +- pár stupňov. V porovnaní so starou od Q-model, sa s ňou pracuje veľmi dobre.
pavel1tu

#18 Příspěvek od pavel1tu »

Ku.... já si před pár dny koupil jen s poťákem, ale digitál.
Uvažoval jsem, že displej je další potenciální nebezpečí závady, ale i ta digitální s poťákem je super.

Já přidám dotaz - používáte ji s návlekem ? Děkuji
Trutnov, X9D+
EasyPeasy,RELAX II,Vektor XXL,4ptéra 250ka
Šohaj(stavím)
macil

#19 Příspěvek od macil »

Väčšinou áno.
pavel1tu

#20 Příspěvek od pavel1tu »

macil píše:Väčšinou áno.

Díky
Trutnov, X9D+
EasyPeasy,RELAX II,Vektor XXL,4ptéra 250ka
Šohaj(stavím)
miglosch
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od miglosch »

Aj moja bliká, resp. sú to skôr krátke záblesky. Teplotu drží v rozsahu +- pár stupňov. V porovnaní so starou od Q-model, sa s ňou pracuje veľmi dobre.

Díky za info, je to divná vlastnost ale opravdu to tak má být, ověřeno ještě u jednoho kamaráda který ji má taky... vyřeším to přelepením diody, ani nevím proč tam je, když displej ukazuje jasnou informaci o aktuálním stavu žehličky...

Já přidám dotaz - používáte ji s návlekem ? Děkuji

bez návleku se (mne osobně) pracuje lépe, ale časem ošoupeš teflon a stejně ten návlek začneš používat, protože jinak ty fólie budeš časem škrábat. Tedy u nové žehličky už budu teflon šetřit a pracovat rovnou s tou bačkorou.
Tomix

#22 Příspěvek od Tomix »

Ahojte tiez som majitelom tejto skvelej zehlicky mna by zaujimalo ake teploty mate nastavene pri potahovani folie oracover a tej cinskej z HK?
Ja som mal nastavene 120 stupnov ale pri lepeni folie oracover na pipera mi folia trosku zhnedla ako keby sa pripalila naopak ak pracujem z foliou z HK pri 120 Stupnoch folia poriadne nedrzi a niekedy musim nastavit aj 150 stupnov.
Este dodam ze zehlim s potahom.
Bellanca Decathlon V2-B,Fieseler Fi 156 "Storch
macil

#23 Příspěvek od macil »

Posledný model som poťahoval kompletne fóliou z HK. Nažehľoval som teplotou 110 - 120°C, v závislosti od povrchu a tvaru, napínal 130 - 140°C. Pri dlhšom pôsobení teploty sa fólia mierne napína už aj pri 120°C. Pred časom, keď som poťahoval kombináciou Oracoveru a fólie z HK, ešte starou žehličkou od Q-modelu s reguláciou reostatom, som rozdiel v nastavení teploty nerobil. Jednoducho, keď sa mi zdá, že fólia nedrží, alebo drží slabo tak pridám na teplote, rovnako pri napínaní. Vždy začínam nižšou teplotou, ak nestačí, pridám.
Ešte poznámka: Vyššie uvedené teploty platia pri použití pančušky na žehličke. Bez pančušky budú potrebné teploty nižšie.
Majky007s

#24 Příspěvek od Majky007s »

Ponožka je určitě dobrá věc když jsem přižehloval vlies na balsalok tak sem si teflon samozřejmě zapatlal od lepidla takže v téhle situaci rozhodně používat ale na přižehlování folie se bez ponožky bude pracovat určitě líp
macil

#25 Příspěvek od macil »

Ja som tú ponožku začal používať až relatívne nedávno a osobne sa mi s ňou pracuje lepšie, ako bez nej a to nie len kvoli neupatlaniu žehličky, ale napríklad aj z hľadiska ochrany žehleného povrchu proti otlačeniu kovovou žehličkou. No samozrejme, sú aj situácie, kedy je lepšie pracovať bez nej.
Vaccc

#26 Příspěvek od Vaccc »

Ještě jsem nepotahoval, tak jen tak ze zvědavosti - ta fusekle se dá používat do roztrhání, nebo se průběžně opaluje a je poměrně spotřebním zbožím?
macil

#27 Příspěvek od macil »

Mne tá prvá vydržala až do nedávna, keď som starú žehličku požičal a vrátila sa mi s odbitou špičkou a roztrhnutou punčochou. To bol vlastne dôvod, prečo som si Proluxku kupoval. Ale považoval by som to za spotrebák. Napokon, použiť sa dá aj staré bavlnené tričko. Kto na to má, tak aj nové. :)
hugon

#28 Příspěvek od hugon »

Zdravím všechny.
Mám tuto skvělou žehličku již nějakou chvíli. Ale použil jsem ji jen na pár oprav. Teprve teď jsem potahoval celý model. Takže výsledek : displej skvěle komunikuje, ale ve finále vyhodí chybu er2 a žehlička netopí. Takže asi konečná ! Celková životnost asi 2 hodiny !!!!
Asi nejsem jediný :
https://forums.modelflying.co.uk/index. ... ling-iron/
B2studio

#29 Příspěvek od B2studio »

Tak po asi 3 hodinách práce rovnako Er2 .... je to šmejd !!! Opravoval to niekto ? Ako ? vďaka ...
MPml

#30 Příspěvek od MPml »

nevím jak je zrovna udělaná tahle konkrétní, ale u těch předchozích verzí bez displaye uhoří topný drát těsně vedle toho nýtu na konci plochého remikanitového topného tělesa - tam kde je zavlečený a při pertlování nýtu naseknutý. Uhoří to proto, protože ten censored :roll: , co to v číně "vymýšlel" :lol: zřejmě nikdy neviděl, jak takový plochý topný těleso musí být udělaný, aby delší dobu fungovalo. Takže můžeš to rozebrat a zkusit opravit (znova zalisovat ten konec drátu co těsně vedle toho trubkového nýtu uhořel), ale s vysokou pravděpodobností to uhoří znova, za stejnou dobu a v stejným místě.
Doporučuji si všimnout, že původní žehličky TopFlite, z nichž to číňan obtáhl, bez vyjímek fungují dodnes - tj. třicet a více let.
Odpovědět

Zpět na „Dílna“