Zlobí openpilot nebo něco jineho

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
LaBurda

Zlobí openpilot nebo něco jineho

#1 Příspěvek od LaBurda »

Ahoj, mám teď problém s mojí 250kou všechno ebay, alik nebo bangood...do začátku si řikám, že je ais zbytečný cpat do toho kloudný věci, no nic ale k věci.

Jak už tak bejvá spadla mi holka na zem a mojí nedbalostí mi vrtule vzala antenu od rx, antenu jsem vyměnil ze starýho rx, ale ztrácelo to signál tak jsme pořídil novej kus, mám Turnigy 9x8c V2.

Provedl jsem kalibraci pilota přes GSC, mám nastavený dva letový režimy
Acro+ / Acro+ / Rate / Manual a pak
Rate / Rate / Rate / Manual

nicméně na obou dvou a i když jsem zkoušel atti, mi to kopteru bere směrem kterým jí nakloním , příklad: držím jí v ruce přidám plyn a klopím, v okamžiku kdy se nahne do boku přidají boční motory ještě víc tím směrem kterým klopím. Pak se mi taky zdá jako kdybych měl přehozený pitch a yaw ale ve wizardu jsem to nastavoval, proběhla i kalibrace motorků atd....nahrával jsme i funkční uav co tam byl předtím nič... jinak open pilot je z ebaye asi ani už nedohledám co za tip. takže jestli mi povíte, že nejspíš odešel, tak s tim jsem tak ňák smířenej :D v radiu mám možná ještě nastavenej mix na 3 polohovej caplik ale to by na to snad vliv mít nemělo ne ? každá rada dobrá už přemejšlim na d naze 32 protože koukám. že http://openpilot.org už nějak nejede.
450 klidný lety s gimbošem. 250 co zatim moc nelíta a dělá drahoty
petrfm

Re: Zlobí openpilot nebo něco jineho

#2 Příspěvek od petrfm »

Ahoj, mám teď problém s mojí 250kou všechno ebay, alik nebo bangood...do začátku si řikám, že je ais zbytečný cpat do toho kloudný věci, no nic ale k věci.

Tu větu si dobře zapamatuj. Někam si ji nejlépe zapiš. Až to někomu hňápne na hlavu (doufám, že jenom tobě a ne někomu nevinnému), tak si ji potom přečti znova. Dneska buď rád, že ti to nelítá a já pevně doufám, že lidem s podobným názorem, jako zazněl v první větě to nikdy lítat nebude.
Do začátku se dá ušetřit na velikosti, výkonu, výdrži, výbavě. Ale nikdy né na bezpečnosti. To je na přeshubu, posílat do vzduchu něco, o čem od začátku víš, že to stojí za ho-no a je více než pravděpodobné, že si to může dělat co chce.
DX8, DX6i || T-rex 600ESP, 500ESP FL, 450PRO, 450S || Algol, MaxiSwift
Amper

#3 Příspěvek od Amper »

No, myslim ze to jestli koupim desku tady nebo na Banggoodu nebude mit na bezpečnost vliv. Ok, mozna když clovek narazi na nejaky obskurni store na ebay kde prodaj fakt sunt.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
petrfm

#4 Příspěvek od petrfm »

99% věcí se vyrábí v číně a prodává na ebay atd. I těch velmi kvalitních. Já jsem dojatý spíš tím, že : je ais zbytečný cpat do toho kloudný věci.
DX8, DX6i || T-rex 600ESP, 500ESP FL, 450PRO, 450S || Algol, MaxiSwift
LaBurda

#5 Příspěvek od LaBurda »

Koukám odpovědi se nedočkám jen, zbytečnejch plků.. nevíte kde lítam a ským, takže hodnotit to jestli to mě nebo někomu spadne na hlavu, bych nechal radši na mě. to že to beru takhle tak nechci kupovat drahý motory a ramena když to několikrát zahodim, proč ničit kloudný ale ok. příště se zas zeptám "odborníků"

EDIT: Pokud fakt nemáte konstruktivní nápad nebo řešení, nebo zkušenosti s touhle deskou. Tak se zdržte komentářů, nemám čas číst nesmysly. Myslim, že jsem dost svědomitej na to, abych lítal kde nic nezkazim. Imho podívej se kde se vyrábí tvuj telefon...
Marek_Km

#6 Příspěvek od Marek_Km »

Já nad touto deskou (Openpilot - CC3D) už asi před hodinou definitivně zlomil hůl. Chtěl jsem jí dát poslední šanci. Popisoval jsem ve vláknu o 250 ty problémy s ní. Prostě jsem si vylosoval něco, co nefunguje. Třeba nejde spojit s klasickým přijímačem.
Dnes po nějaké době trápení a x pokusech ji zase rozchodit (přestala se v PC hlásit bez připojené aku) se to nějak podařilo, pak to bylo na pár sekund ve vzduchu a pak už se rozpárovala a už se mi ji nepodařilo rozchodit. Prostě zničehonic ji nespojím s vysílačkou, i když ten Spektrum satelit bokem spáruji, tak to nejede. V PC to hlásí chybu připojení. Končím s ní. Už mám někde na cestě tuhle desku a snad už snad budu most konečně normálně lítat. Od samého začátku jen problémy. Při zkoušení u kamaráda se mi stalo přesně to samé, co dnes, zničehonic se rozpárovala. Chtěl jsem ji někomu věnovat za poštovné, ale nechci mít na triko zdravotní újmu toho dotyčného, takže ji čeká krutý osud.
LaBurda

#7 Příspěvek od LaBurda »

Marek_Km píše:Já nad touto deskou (Openpilot - CC3D) už asi před hodinou definitivně zlomil hůl. Chtěl jsem jí dát poslední šanci. Popisoval jsem ve vláknu o 250 ty problémy s ní. Prostě jsem si vylosoval něco, co nefunguje. Třeba nejde spojit s klasickým přijímačem.
Dnes po nějaké době trápení a x pokusech ji zase rozchodit (přestala se v PC hlásit bez připojené aku) se to nějak podařilo, pak to bylo na pár sekund ve vzduchu a pak už se rozpárovala a už se mi ji nepodařilo rozchodit. Prostě zničehonic ji nespojím s vysílačkou, i když ten Spektrum satelit bokem spáruji, tak to nejede. V PC to hlásí chybu připojení. Končím s ní. Už mám někde na cestě tuhle desku a snad už snad budu most konečně normálně lítat. Od samého začátku jen problémy. Při zkoušení u kamaráda se mi stalo přesně to samé, co dnes, zničehonic se rozpárovala. Chtěl jsem ji někomu věnovat za poštovné, ale nechci mít na triko zdravotní újmu toho dotyčného, takže ji čeká krutý osud.

Jo asi to udělám jak ty, nebaví mě a musim trenovat :D
Marek_Km

#8 Příspěvek od Marek_Km »

No, porušil jsem zásadu a kvůli včerejšímu hezkému počasí jsem se v tom porýpal. Nechápu, proč se to v OP rozpárovalo. Nakonec jsem nahrál zas Librepilota a letělo to. Sice blbě, ale pár baterek za toho krásného podvečera za to stálo a pak už doufám bude ta nová deska. Tahle u mne skončila.
Edit: tak problém s oscilacemi vyřešen viewtopic.php?f=148&t=75139&p=1295658#p1295658
LaBurda

#9 Příspěvek od LaBurda »

Tak já nakonec zainvestoval a teď objednal http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__91074__F3_Deluxe_Flight_Controller.html
a k tomu http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__98975__Favourite_Little_Bee_30A_2_6S_ESC_No_BEC_.html 30A je dost ale minimalně bude rezerva a 20A nejsou skladem....uvidím jak to bude šlapat a po té zainvestuju do lepších motorů...Takže i pánové moralisti z prvních příspěvků si můžou oddychnout :) pak už jen lítat a lítat
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“