RC Revue 3/2016

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
letec002

RC Revue 3/2016

#1 Příspěvek od letec002 »

Dobrý den, v RC Revue 3/2016 jsem si všiml, že byl popisován vysílač Futaba T-18 SZ. Bohužel jsem si toho všiml až teď v archivu RCR a nemám už tu možnost zakoupit toto číslo kvůli tomuto článku.
Chtěl jsem vás požádat jestli by jste byli ochotni tento měsíčník s tímto článkem nějakým stylem mi oskenovat, nějak zaslat?
Moc vám děkuji, kolegové.
pepavich

Re: RC Revue 3/2016

#2 Příspěvek od pepavich »

Lze zakoupit samostatně na portálu digiport.cz
PeePoTN
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od PeePoTN »

Možno budú nápomocné aj články na tomto webe : http://www.elektromodely.sk/?cat=18
LV
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od LV »

letec002 píše:Dobrý den, v RC Revue 3/2016 jsem si všiml, že byl popisován vysílač Futaba T-18 SZ. Bohužel jsem si toho všiml až teď v archivu RCR a nemám už tu možnost zakoupit toto číslo kvůli tomuto článku.
Chtěl jsem vás požádat jestli by jste byli ochotni tento měsíčník s tímto článkem nějakým stylem mi oskenovat, nějak zaslat?
Moc vám děkuji, kolegové.

Čo také by s chcel vedieť? Kľudne sa pýtaj.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
abegin

#5 Příspěvek od abegin »

letec002 píše: Chtěl jsem vás požádat jestli by jste byli ochotni tento měsíčník s tímto článkem nějakým stylem mi oskenovat, nějak zaslat?

Když mě nikdo nepředběhne, tak ti v pondělí mohu poslat sken toho článku, dej mi vědět.
Létám dobře, létám rád :-)
HonzaS

#6 Příspěvek od HonzaS »

abegin píše:
Když mě nikdo nepředběhne, tak ti v pondělí mohu poslat sken toho článku, dej mi vědět.

Já pořád naivně doufám, že si ty články na netu bude někdo kupovat. Asi jsem divný, ale v kavárnách dávám dýško, a za práci druhých jsem ochotný platit (hlavně když je to doslova pár korun). :?
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Ivoš
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Ivoš »

Letec002: Poslal jsem Ti SZ.

Ivoš
abegin

#8 Příspěvek od abegin »

[/quote] Já pořád naivně doufám, že si ty články na netu bude někdo kupovat. Asi jsem divný, ale v kavárnách dávám dýško, a za práci druhých jsem ochotný platit (hlavně když je to doslova pár korun).[/quote]

Že je RCR k mání i v el. verzi vím, že i jednotlivé články ne, jsem konzerva, dávám přednost šustění papíru. :) Nechci moc radit, ale pokud jsou jednotlivé články bez problémů k mání za pár korun, tak by napříště asi bylo lepší v diskuzi zveřejnit odkaz, kde si to tazatel může koupit, ušetřilo by mi to práci se skenováním. :-)
Létám dobře, létám rád :-)
HonzaS

#9 Příspěvek od HonzaS »

ten odkaz je ve druhém příspěvku ;-) odkaz přímo na konkrétní článek je zde:

http://digiport.cz/detail/floowie_pu/19 ... prava-18SZ
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
letec002

#10 Příspěvek od letec002 »

Moc díky všem za vaší pomoc..
Ať se daří, letu zdar!!
tomashr

#11 Příspěvek od tomashr »

HonzaS píše:Já pořád naivně doufám, že si ty články na netu bude někdo kupovat. Asi jsem divný, ale v kavárnách dávám dýško, a za práci druhých jsem ochotný platit (hlavně když je to doslova pár korun). :?

Hm, jenže zrovna tohle je přesně ukázka, proč podobné platby často až tak skvěle nefungují ta cena za jediný článek je vysloveně úlet a i u celého čísla bych čekal u elektronické výrazně omezené verze (DRM bez možnosti tisku a PDF) slevu.
Sám jsem za legální platby knih a některých časopisů už pěkných pár korun utratil, jenže vesměs to bylo v případech, kdy to dávalo smysl. Typicky ebook z Palmknihy mi proti knize na papíře naopak dává spíš přidanou hodnotu (žádné problémové DRM a na čtečce se mi kvůli úpravě velikosti písma čte lépe) a pokud je navíc o pár procent levnější, tak tím lépe, rád to podpořím (poslední nákup v sobotu). Bohužel u RCRevue za stejnou cenu jako u papíru dostaneš verzi doslova zmrvenou přes DRM, kterou je nutno číst přes aplikaci v děravém Adobe Air, je vázaná na tebe (žádné běžné "položení časopisu na stůl v klubu" neexistuje), atd - otevřeně nelze než "nakašlat".

Občas mi tyhle "nabídky" přijdou spíš jako pokrytecké opatření, aby se dalo lépe nadávat na "piráty" než jako vážně míněná aktivita :-( Sám tištěné modelářské časopisy už pěkných pár let ignoruji, takže se na to dívám s odstupem (žádného pirátství se v této oblasti nedopouštím), naopak po zjištění existence elektronické verze jsem reálně o předplatném uvažoval. Ale po seznámení se z podmínkami mohu jen mávnout rukou a konstatovat, že ode mne RCR peníze nedostane :-)
HonzaS

#12 Příspěvek od HonzaS »

Nojo, jenže když to neuděláš vázaný na člověka, tak ti to první kdo si to koupí nahraje na uložto, kde už jsou v podstatě všechny vyšlé cd rcmodelů a rcrevue :lol:
tomashr

#13 Příspěvek od tomashr »

HonzaS píše:Nojo, jenže když to neuděláš vázaný na člověka, tak ti to první kdo si to koupí nahraje na uložto, kde už jsou v podstatě všechny vyšlé cd rcmodelů a rcrevue :lol:

Zaprvé hodně přeháníš, ale z druhého pohledu se lze zeptat nekolik to opravdu vadí? U časopisu typu RCR je přesah zájemců o tištěnou a elektronickou verzi celkem malý, reálná ztráta daná pirátstvím je mizivá. Tedy jistě - ona bude vypadat jako velká, když nějak debil (není na místě slušnější výraz) vynásobí počet stažení cenou, ale skutečná ztráta je daná tím, kolik lidí si to stáhne a v důsledku toho si to nekoupí na stánku a tohle číslo už zdaleka tak působivé nebude. Dobrý obchodník by dokonce dokázal pirátskými staženími argumentovat při jednání o ceně za reklamu s tím, že se dostane k více lidem- nemyslím jako vtip, tohle už se leckdy děje.
Obecně u časopisů o ekonomice stejně rozhoduje z velké části to, kolik výtisků se prodá 2-4 týdnů po vydání (což je zásadní i pro příjem z reklamy), doprodeje či "sebrané ročníky" jsou spíše okrajové (a za reklamu v nich nedá vesměs žádný zadavatel nic). Druhým zajímavým zdrojem příjmů pak mohou být doplňkové prodeje, viz plánky u RCR.
Na primární prodeje po vydání by dopad volnějšího přístupu k elektronickému vydání asi moc velký nebyl a nepřekvapil by mne ani nárůst příjmů, na prodeje plánků by vliv mohl být pouze pozitivní. Zhoršení by asi mohlo nastat u těch archívů, které ale obvykle nejsou tak kritické.

Ale nechme toho, je to offtopic, sám se omlouvám, že jsem se neudržel, ale téma ebooks je mi hodně blízké...
HonzaS

#14 Příspěvek od HonzaS »

Hmmm, v tvých slovech je mnoho pravdy a správných odhadů.

Mě spíš z principu vadí ty všeobecně zažitý principy ve stylu "nemůžete mi někdo oskenovat článek, zajímá mě vysílačka za 30 kolíků a nechci dát za článek 25 korun, dík" :lol: A teď to nemyslím nijak proti autorovi tohohle vlákna, ale že to tak prostě chodí.
jio

#15 Příspěvek od jio »

HonzaS píše:Hmmm, v tvých slovech je mnoho pravdy a správných odhadů.

Mě spíš z principu vadí ty všeobecně zažitý principy ve stylu "nemůžete mi někdo oskenovat článek, zajímá mě vysílačka za 30 kolíků a nechci dát za článek 25 korun, dík" :lol: A teď to nemyslím nijak proti autorovi tohohle vlákna, ale že to tak prostě chodí.

Honzo, myslím, že se na to díváš zaujatě a ze špatné strany. I když se mě tento požadavek netýká, zkusím vysvětlit proč to tak vidím já.

Oba RC časopisy jsem přestal odebírat před nějakými 5 roky. Důvod je vedlejší. Když bych ale chtěl koupit tebou zmiňované rádio a přečíst si ten článek, tak bych musel sednout do auta a zajet někam do OL, kde jinak nejezdím, protože u nás to v krámě to obvykle nemají. To je v mém případě 40km + čas. Druhá varianta je koupit tebou zmiňované CD. To je zase na pár dnů čekání a po doručení přečtení žádaného článku, bych zbytek čísla možná zběžně proletěl a to CD někam založil a už nikdy na ně nešáhl. Pár těch CD ještě z dřívějška jako bonus doma mám a kromě toho že vím, kde jsou, jsem je nikdy ani neprohlédl.

Jinak řečeno, ne každý bydlí v Matičce nebo jiném velkém městě (nebo tam třeba denně jezdí) a má všechno pod nosem a tak je rychlý nezištný sken řešením. A jak je zřejmé, není to proto abych ušetřil těch 25Kč. A mimochodem, ten článek tam je většinou proto, že je časopisu věnovaná nějaká forma sponzoringu. Takže jen využiju to, co už je zaplacené prodejcem a prodejce tak tím, že u něho rádio koupím bude mít důvod znovu inzerovat a je jedno zda dalším článkem nebo v inzertní části.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“