DJI Phantom 4

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
iCamot

Re: DJI Phantom 4

#136 Příspěvek od iCamot »

Mě dorazí P4 + druhá baterie dneska odpoledne na pobočku Alzy ;-) Jsem zvědav.
klokec

#137 Příspěvek od klokec »

Tak to jsem už zvědavej na český zkušenosti, aspoň to nebudu muset louskat na cízích fórech. Doufám, že si to nenecháte pro sebe a podělíte se :wink:
Phantom 3 Advanced
HPI Baja 5b SS
kyosho fw-05t Subaru Impreza
Zoolx

#138 Příspěvek od Zoolx »

Texmur + iCamot: gratulace.. :D

Klokec: Zatím jen ty nejlepší. Mám stále ještě i P3P, takže mám přímé srovnání. To, co zatím všude píšou, myslím tím srovnání srovnatelného, tak se ve všem pohnuli výrazně vpřed a to nemyslím jen ty funkce jako Tracking, Tap to fly či Sport režim, vyhýbání překážkám, ale konstrukce, materiál, baterka, 2 kompasy, ještě lepší stabilita ve vzduchu, výstup z kamery... Zatím spokojenost.

Jo a HDMI modul do ovladače pro P3 je kompatibilní s P4 :-)

Z.
Phantom 4P+ / Mavic Pro + DJI Googles + MarcoPolo Locator
romanki

#139 Příspěvek od romanki »

To "Zoolx":

Nazdar. Aké máš skúsenosti s lietaním s okuliarmi s P3P. Plánujem si zakúpiť HDMI modul a nejaké HD okuliare. Aký máš tam obraz - čistý alebo aj s údajmi z telemetrie.
Dík za odpoveď.
DJI P3A + Nvidia SHIELD
Zoolx

#140 Příspěvek od Zoolx »

Romanki: U P3 stejně jako u P4 (abychom nebyli tak úplně mimo thread :-) ) je to díky LB přenosu a asi i díky propojení brýlí s ovladačem hdmi kabelem nebetyčný rozdíl oproti předchozí konfiguraci, tj. P2 a brýlím Fatshark Attitude V2, které měly vlastní přijímač.

Zde (u brýlí Fatshark Dominator HD2)je obraz krásně čistý, nic nevypadává, obraz stabilní, telemetrie čitelná. Zpoždění minimální. Zkoušel jsem teď dosah a letěl z jedné zříceniny nad krajem (tedy považujme to za ideální podmínky - přímá viditelnost, žádné překážky, minimální zarušení) a do vzdálenosti 2.900m nebyl sebemenší problém ani s ovládáním, ani s přenosem obrazu. Pak začal signál vypadávat, tak jsem to otočil zpět.

Z.
Phantom 4P+ / Mavic Pro + DJI Googles + MarcoPolo Locator
texmur

#141 Příspěvek od texmur »

Tak P4 je konečně doma. Ipad Air2 také tak to o víkendu testnu :-)

Nebudu sem dávat přiblá fota jak jsem to vybalil z krabice ale naskenoval jsem vám P4 NÁVOD V ČEŠTINĚ. předpokládám že tím pomohu případným zájemcům více :D

http://uloz.to/xh3QXNSm/phantom-4-navod-k-obsluze-pdf
Naposledy upravil(a) texmur dne čtv 14.04.2016 22:11, celkem upraveno 1 x.
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
Václav Procházka

#142 Příspěvek od Václav Procházka »

FatShark Dominator V2 mají také HDMI in konektor (rozlišení 600 x 480). Tak by teoreticky mohly jít propojit kabelem z vysílače pro FPV zobrazení - rozlišení 480 řádků. Nezkoušel jste to někdo ?
texmur

#143 Příspěvek od texmur »

a ještě jsem naskenovaL P4 RYCHLÝ START V ČEŠTINĚ:

http://uloz.to/xoD3tf3E/phantom-4-rychly-start-pdf
iCamot

#144 Příspěvek od iCamot »

Já lítam s Phantomem 4 už od soboty, mam nalítáno 3,5hodiny a 36048 metrů :-) Za sebe můžu říct, že mám zatim skvělé zkušenosti, jen jsem na začátku měl malý problém s aktualizací firmwaru, resp. potom s navázáním spojení mezi P4 a vysílačkou. Ale pak jsem na to přišel. :-)
Zkoušel jsem už většinu funkcí lítání, nevim co by přesněji někoho zajímalo, klidně piště, pokusím se co nejdříve otestovat.
S koupí P4 jsem se také rozhodl, že začnu dělat jentak videa, zatim nic profesionálního, pro začátek jsem si dal téma, abych se to naučil, funkce, létání a zkušenosti s P4. Za sebe myslím, že pro začátek jsem to natočil a sestříhal docela dobře, ale pokud by se náhodou našel někdo, komu se to nelíbí, tak mi to oznamovat nemusí :-)
Tady jsou zatím 2 videa, nějaké další jsem přidal do svýho kanálu na Youtube(to bylo vyloženě zkušební). Další tam přidám během víkendu, předem mohu prozradit, že to bude na Tap to Fly včetně automatického oblétávání překážek :-)

[youtube] https://youtu.be/QxQxo0cQkCs [/youtube]
[youtube] https://youtu.be/RO7V5DsYPjk [/youtube]
Naposledy upravil(a) iCamot dne pát 15.04.2016 10:04, celkem upraveno 1 x.
texmur

#145 Příspěvek od texmur »

ty screenshoty ve videu z DJI aplikace děláš jak?
Jinak pěkný a srozumitelný testík :wink:

apropo jakýkoli kontakt vrtule s něčím může mít za následek její poškození které třeba ani nevidíš a jednou se to vymstí.... Navíc sebemenší poškození vrtulí povede k jello efektu - tak bacha i na nevinné havárky

edit: teď koukám i na druhé video jak jsi s tím praštil o zem - to má často za následek že motor neznatelně hází (na letu se to neprojeví) na kvalitě videa značně (vibrace ev jello efekt) - tak bacha na to!!!
iCamot

#146 Příspěvek od iCamot »

screenshoty dělám na iPadu mini 2, dělá se to tak, že krátce zmáčkeš zároveň tlačítka homebutton a vypnutí. Obrazovka problikne bíle(udělá se screenshot) a ten se automaticky uloží do fotek. Když lítáš, tak je to strašně nepraktický!! Já to dělám tak, že si podřepnu, dám vysílačku na stehno a pak stisknu ty dvě tlačítka na tabletu.
Chtěl jsem nahrávat celou obrazovku iPadu, ale bohužel Apple bez Jailbreaku nepodporuje nahrávání :( Jsou na App Storu i nějaký aplikace, ale ty jsou fejky :-)

Jinak nejvíc zchytaly vrtule při tom nárazu do ocelový tyče, konec je mírně škráblej, pro tyhle testíky budu používat tuto sadu, pak pro běžné létání si radši budu dávat jiné, samozřejmě nemám zájem si ho poškodit :-) Přecejen cena nebyla malá.
A v tom Sport videu, tam jsem to trochu fikaně sestříhnul - tu jakoby havárii o zem. Jsem letěl tak nízko, že se mi jen o trávu škrtla kamera a nožičky, kamera se trochu zašpinila, ale letěl jsem dál. Jen jsem vyloženě líznul trávu.
texmur

#147 Příspěvek od texmur »

Včera jsem updatoval nový FW do P4. Musí se nejprve dělat update stroje a pak vysílačky. Jinak vznikne problém že vysílačka nevidí stroj
více info o postupu zde:http://www.phantompilots.com/threads/controller-downgrade-and-fw-update.74329/
iCamot

#148 Příspěvek od iCamot »

Mám špatné zprávy, o víkendu jsem P4ku půjčil tátovi, aby si zalítal bez mého dohledu, no a samozřejmě havaroval. Zachytil se o větev a P4ka spadla přímo na kamen jednim motorem(jakoby stranou) a při pádu vylítla baterka a jako naschvál zrovna do potoka.
P4ka má poničenej gimbal, při zapnutí se pořád třepotá ze strany na stranu nebo při dalším zapnutí pořád jakoby ujíždí do strany, takže v kameře je vidět bok. Vzlítnout dokáže, prvních pár sekund letu se ovládá vpohodě, ale pak přestane reagovat let přímo dopředu. Takže víceméně nepoužitelné. Nějaké ty odřeninky jsou, ale nic zásadního. Ty dva velké plasty trupu v jednom místě od sebe trochu vyskočily, ale šly pak zacvaknout zpět po povolení pár šroubků. Jinak nic neprasklo.
Takže půjde rovnou do servisu, cenu za opravu Vám sem pak napíšu, at máte představu na kolik to vyjde. Nečekám zrovna malou částku :(
Baterie je jinak KO. Táta se do ní hned začal dostávat, aby věděl jak to vypadá uvnitř, tak jsem udělal takové rychlé video. Určitě to bude dost lidí zajímat ;-) Dodám k tomu videu, že otevření šlo extrémně těžko, plasty se vpodstatě musely zničit. Ve videu už není, že tedka baterka reaguje resp. svítí ledky, přitom jsme jí jenom otevřeli.
Odkaz zde:
https://youtu.be/r0Lysa0O-PI
gardenroute

#149 Příspěvek od gardenroute »

iCamot píše:Mám špatné zprávy
To zní trochu zavádějícím způsobem, chápu, že pro Tebe to je nemilá událost, ale s tím, že by s P4 bylo něco špatně to asi nemá nic společného...bohužel je to o tom, že bez nějaké základní praxe by s tím neměl létat kdokoliv, opravdu to není hračka. No doufám, že cena opravy nebude nic katastrofického...
iCamot píše:... a při pádu vylítla baterka a jako naschvál zrovna do potoka...
Měl by jsi vědět, že LiPo po vymáchání ve vodě by jsi asi již neměl používat, nemyslím, že je to bezpečné, zvláště, pokud je součástí P4 "chytré" baterie i elektronika pro její nabíjení (u této baterie je při připojení k P1 "ošetřen" každý článek zvlášť).
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
iCamot

#150 Příspěvek od iCamot »

:-)
Do P4 jsem tu baterii rozhodně nedával a ani to nemám v plánu. Otestování jsem prováděl s druhou baterií.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“