RC paragliding.

Měkká křídla nad hlavou, RC i volné. Vrchlíky, krosny i tříkolky. Rozumy, tipy a všemožné triky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
HonzaC

Re: RC paragliding.

#946 Příspěvek od HonzaC »

Zdzd to mas pravdu chce to odskouset:)
Jinak jirko Fullstall je jeden ze zakladnich acro prvku a co dalsi uz jsi zkousel Sat a nebo Helico s tim singlem to musi jit dobre.
S Wegusem jsem delal Sat i fullstal ale tam si musis davat sakra velkej bacha na to vybirani protoze ten predstrel je fakt brutalni pokud to necekas v nejlepsim pripade je to jen Fronstall v tom horsim krosna v padaku a pak jen zalozka:)
johnf56

#947 Příspěvek od johnf56 »

Zdenku tento mix to dokaže chodi od stredu hore dole a aj smerovo tiež hore a dole.

použivam ho na francusky aj maly činsky padak.

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... Mixer.html :lol:
zdzd

#948 Příspěvek od zdzd »

Tyto HW mixy neřeším, i když jsem Hacker dostal rovnou s Flair. Je to jen další zbytečný bazmek a dráty navíc. V rádiu si udělám co chci...

http://www.rcparagliding.cz/viewtopic.php?f=6&t=279
johnf56

#949 Příspěvek od johnf56 »

Ked lietaš na hrane tam niekedy potrebuješ uvolniť šnury aby sa kridlo rozbehlo aspon podľa mna to lieta ako vetron na svahu.
johnf56

#950 Příspěvek od johnf56 »

zdzd píše:Tyto HW mixy neřeším, i když jsem Hacker dostal rovnou s Flair. Je to jen další zbytečný bazmek a dráty navíc. V rádiu si udělám co chci...

http://www.rcparagliding.cz/viewtopic.php?f=6&t=279

Jasne ked maš futabu tak to hej ale zase musim konštatovať že padakmi lietaju aj chudobnejši a hlavne mlady nemaju na taku supravu :lol: :lol: :lol:
zdzd

#951 Příspěvek od zdzd »

To není pořizované na paraglide, ale na helinu... Ostatně paraglider taky není žádná sranda za pár kaček.
dub
Kontaktovat uživatele:

#952 Příspěvek od dub »

HonzaC píše:Zdzd to mas pravdu chce to odskouset:)
Jinak jirko Fullstall je jeden ze zakladnich acro prvku a co dalsi uz jsi zkousel Sat a nebo Helico s tim singlem to musi jit dobre.
S Wegusem jsem delal Sat i fullstal ale tam si musis davat sakra velkej bacha na to vybirani protoze ten predstrel je fakt brutalni pokud to necekas v nejlepsim pripade je to jen Fronstall v tom horsim krosna v padaku a pak jen zalozka:)

Heli jsem zkoušel , ale max 3 otočky a pak začali klapat uši. Sat jsem nedělal pouze spirálu. Sat zkusím nastudovat teoreticky a pak se uvidí :)
Jeti DC-24,DS-12,VBar,PsychoHammer,CrossAlps2.8,Sir Edmund Race,Samba 2.6,Ultra 3.5,Logo700,Logo 200
MartinMartin
Kontaktovat uživatele:

#953 Příspěvek od MartinMartin »

zdzd píše:
To je možná dobrá rada, ale nerealizovatelná pokud máš ovládání ale paramixer. Tam to nejde. Buď směrem taháš za jednu, nebo druhou stranu a brzdou vždy za obě. Nejde jednu stranu přitáhnout a druhou pumpovat nahoru dolů.

Teoreticky by šla vyzkoušet varianta přitáhnutí opačné strany ke kompenzaci směru a brzdou pak pumpovat oběma.

O tomto jsem přemýšlel už dlouho, jelikož něco vím o řízení skutečného PG a je opravdu potřeba používat samostatně jednotlivé řidičky. Nejlepší varianta by byla mít každé servo ovládané zvlášť jednotlivým kniplem. Kde by bylo totožné řízení jako u velkého PG, prostě tahám za knipl (řidičku) kterou právě potřebuji. Ale vzhledem k tomu že létám modely letadel nedovedu si tuto variantu představit a určitě nebudu sám.
zdzd

#954 Příspěvek od zdzd »

MartinMartin píše:O tomto jsem přemýšlel už dlouho, jelikož něco vím o řízení skutečného PG a je opravdu potřeba používat samostatně jednotlivé řidičky. Nejlepší varianta by byla mít každé servo ovládané zvlášť jednotlivým kniplem. Kde by bylo totožné řízení jako u velkého PG, prostě tahám za knipl (řidičku) kterou právě potřebuji. Ale vzhledem k tomu že létám modely letadel nedovedu si tuto variantu představit a určitě nebudu sám.

Jde to jednoduše. Na levýá knipl dáš levou ruku na pravý pravou. Kniply od sebe tahají řidičky dolů, na kniply k sobě jdou nahoru.

Nezkoušel jsem to, ale pro někoho, kdo létal PG v reálu to bude pravděpodobně úplně přirozené. Celkem si to dokážu představit. Až na ten plyn na jedné z nich. To se pak stává divným.

Ale možná to někdy pro srandu vyzkouším.
johnf56

#955 Příspěvek od johnf56 »

zdzd píše:
Jde to jednoduše. Na levýá knipl dáš levou ruku na pravý pravou. Kniply od sebe tahají řidičky dolů, na kniply k sobě jdou nahoru.

Nezkoušel jsem to, ale pro někoho, kdo létal PG v reálu to bude pravděpodobně úplně přirozené. Celkem si to dokážu představit. Až na ten plyn na jedné z nich. To se pak stává divným.

Toto čo tu popisuje zdzd mam tu už radil aj Honzac, ale chlapci asi ste nemali ten mix čo použivame mi, ten roby presne to iste pohyby ako popisujete
taže neblbnite.MartinMartin maš pravdu modelar ktory lietal 20 rokov s modelom lietadla to asi nepochopi! 8O 8O 8O čo vlastne odneho chcete.. A ešte sami zda že aj Jika pisal : Odkedy mam Mix tak ni neriešim iba litám..
dub
Kontaktovat uživatele:

#956 Příspěvek od dub »

Jo jo svatá pravda. Zkoušel jsem i systém řízení co popisoval Honza C. Na velkém paraglidu jsem létal asi 5 let. Ale to řízení mi prostě nesedlo.
Začínal jsem s obyčejným delta mixem ve vysílači. A když mi začínaly být výchylky malé pořídil jsem paramixer a jak jsem již kdysi uvedl víc neřeším a zaměřuji se na lítání.
Není nic jednoduššího, než když letí padák proti vám a zatáčí třeba do leva , dát páku (křidélek) rovněž do leva a ono se to srovná. Až budete létat ve větších výškách, kde to nosí, tak zjistíte, že s tou orientací to není nic moc :) a k tomu ještě myslet na to kde má panák levou nebo pravou ruku :wink:
Tím nechci tvrdit ,že použití paramixeru je ta nejlepší věc. Chce to vyzkoušet a zjistit co komu sedne líp. V dnešní době počítačových vysílačů není nic jednoduššího , než si dát na jednu předvolbu řízení s mixem a na druhou řízení klasicky bez použití mixu a zkoušet co je lepší.

Pro začátečníka si dovoluji tvrdit je paramixer a to buď jako přídavný a nebo naprogramovaný ve vysílači ta nejlepší věc. Do začátku klidně delta mix
Naposledy upravil(a) dub dne pát 15.04.2016 12:24, celkem upraveno 1 x.
Jeti DC-24,DS-12,VBar,PsychoHammer,CrossAlps2.8,Sir Edmund Race,Samba 2.6,Ultra 3.5,Logo700,Logo 200
johnf56

#957 Příspěvek od johnf56 »

Dalšia vec je ked pristavaš a chceš s krosnov pristať do ruky čim by si ju chytil kedmusiš mať obe ruka na kniploch aby si brzdil. :lol: :lol: :lol:
Naposledy upravil(a) johnf56 dne pát 15.04.2016 8:13, celkem upraveno 1 x.
dub
Kontaktovat uživatele:

#958 Příspěvek od dub »

johnf56 píše:Dalšia vec je ked pristavaš a chceš s krosnov pristať do ruky čim by si ju chytil kedmusiš mať obe ruka na knyploch aby si brzdil. :lol: :lol: :lol:

No vidíš na to jsem úplně zapomněl :D :D
MartinMartin
Kontaktovat uživatele:

#959 Příspěvek od MartinMartin »

zdzd píše:

Tak jsem to nemyslel, na vysílači je to jednodeché nastavit ale myslel jsem že si nedovedu představit to v této konfiguraci řídit.
martin z

#960 Příspěvek od martin z »

Včera jsem zapojoval Hacker Para mixer a překvapilo mě, že taková na zapojení jednoduchá věc nefunguje na první pokus, na křidélka to fungovalo, ale na výškovku ne. Nakonec to byla taková blbost, že servokablík vedoucí do přijímače na kanál výškovky má v Para mixeru opačně připájený kabel! Stačilo ale v servokonektoru na konci kablíku prohodit signál a mínus a již je vše ok. Na fotce mixeru na webu je zřetelně vidět zapojení, kdy příchozí konektory mají signály dole a odchozí kablíky taky. Na fotce v návodu je vidět zapojení, kdy příchozí konektory mají signály nahoře a dole (zrcadlově obrácené) a odchozí kablíky to samé, u mýho kusu to holt bylo něco mezi - ale hlavně že to funguje.
Odpovědět

Zpět na „Paragliding“