No vyřešeno znovu jsem updatoval. Akorát zůstal problém že když změním baterii za druhou (obě origo) zase to chce update RC. Jaka je verze firmware pro rc mě to ukazuje 1.6 a v modelu mám nejnovější 1.8.8 když to mrsknu do ovladače žádný update se nekoná jen přez data telefonu to stáhne verzi 1.6 takže mi to instaluje stejnou verzi když změním baterii.. čím to
Mám P3A: SW stroje 1.8.80, vysílač 1.6.0, app 2.7.2
ananas píše:Sice baterie má svou ochranu ale vibíjí se až po 10 dnech do 65% aby se konzervovala a chránila proti nafouknutí ale i tak se mi to zdá hodně těch 10 dní.
To jde snadno změni v Advanced Settings baterie, v Time to discharge je volitelné rozmezí vybití 1-10 dní.
Ten time discharge jo se dá změnit to jsem ještě psal podle manuálu a neměl jsem v ruce Phantoma tam psali 10 dní o změně tam nebylo ani slovo. Ale jo jde to změnit.
Jinak když mám teda 1.6 v RC proc to chce aktualizovat když vyměním baterii to je nějaké divné a hlavne pri stahování to píše stávající verze : 1.6 a stahovaná verze 1.6 tak nevím kde je zakopaný pes
ananas píše:No vyřešeno znovu jsem updatoval. Akorát zůstal problém že když změním baterii za druhou (obě origo) zase to chce update RC. Jaka je verze firmware pro rc mě to ukazuje 1.6 a v modelu mám nejnovější 1.8.8 když to mrsknu do ovladače žádný update se nekoná jen přez data telefonu to stáhne verzi 1.6 takže mi to instaluje stejnou verzi když změním baterii.. čím to
vidím pár možností. Zobrazit si log jestli se baterka vůbec updatovala. nepoužívat data ale vše dělat v letovém režimu pouze s wi-fi updatovat první ptáka a pak vysílač. updatovat i aplikaci. udělat reset s tím magickým mačkáním tlačítek.
No právě ten log nějak nedává smysl datumy se tam přeskakují jak chtějí. No ja to zkoušel přez data a přez wifi . No nevim kde už dělám chybu. A divné že to chce právě rádio a né baterii. S koušel jsem i dát starší verzi ale ta se změní jen v phantomu ale v RC nejde dát starší verze. Skusim odpoledne ten magicý reset bo
Naposledy upravil(a) ananas dne čtv 14.04.2016 7:50, celkem upraveno 1 x.
JJ! Přesně tak. udělal bych softwarový Downgrade poslední aktualizace. To určitě víš jak se dělá-pro neznalé: musí být spárováno, pak se v základní obzovce se podrží ten klobouček od taláru Akademie(vpravo nahoře) a zeptá se tě jestli chceš downgradovat na FW níže, nebo ještě níže... Po downgrade, zformátovat SD kartu zasunutou ve slotu kamery prostřednictním aplikace DJI GO(to asi víš, tak se omlouvám, že to píšu-formátování SD prostřednictvím pc nemusí být pro phantoma dobré řešení, i po tom formátování přes slot kamery na SD kartě stále zůstává nějaká složka=asi se mu ta karta pak lépe načítá). Nahrát aktuální FW do stroje, až budem stroj aktuální, tak ta baterie se kterou si nahrával nový FW je aktuální, vypneš stroj, (SD karta s novým FW zůstává stále ve slotu kamery!) vložíš další neaktuální bat, zapneš ptáka-ten zaktualizuje další bat.(bliká druhá led dioda od vypínače bat.), pokračuješ v aktualizaci dalších bat. Pak až je aktuální stroj a všechny baterky, vyndáš SD a zkontroluješ textové hlášení o průběhu aktualizace na PC, a bud nevsuneš SD, nebo po vsunutí SD naformátuješ opět přes slot a DJI GO. Teprve pak s čistou SD ve slotu se aktualizuje vysílač(nebo bez karty ve slotu kamery). Pak musí být vše OK.
Naposledy upravil(a) LeonP dne čtv 14.04.2016 8:51, celkem upraveno 1 x.
Ok zkusím to. Já právě nemohl sehnat verzi v1.6.0040 kde je update baterie na stránkách dji májí v 1.3 a pak až 1.7 tak to vemu přez akademii třebas to půjde díky
Prosím o radu U Phantoma 3 Advanced neumím přijít na to, jak zprovoznit Home. Proste už jsem zkoušel naprosto vše, ale jak dam Home tak po pipani klesne a zastavi tam přesně kde je prostě se jen spustí v aktualní poloze dolu. Nikdy se nevrati na home point. I když o něm ví. Normálně se ukazuje vzdálenost od Home pointu, Zkoušel jsem aplikaci DJI tak Litchi a bez výsledku. Zkoušel jsem být dále od HP a nic. proste jen klesne
Na pěší transport kvadrokoptéry jsem si chtěl nejdříve kupovat originál batoh. Pak jsem vyzkoušel 35 litrový batoh, který mám doma(už se nevyrábí, tak o reklamu nejde). Určitě půjde Phantom umístit na kterýkoliv batoh kolem 35 l, který má spodní kapsy, regulovatelné popruhy nebo gumičky v místě motorů. Vysílač je v batohu, tablet nahoře. Shodou okolností ten můj batoh má pláštěnku, kterou lze použít jako základní ochrana koptery, proti vlhkosti a proti případným nečistotám.
zdravím tak jsem se stal majitelem P3A a měl bych dotaz ketrý jsem položil už jinde ale nevím jestli to bylo OK Takže je zde někdo z Ostravy ( ideálně OV JIH ) kdo by měl čas a chuť pomoci mi s prvními krůčky abych zde nedával spousty dotazů co jsou již x krat zodpovězeny? Předem díky za ochotu.
Toto je můj celý LOG co mi ho dalo downgradoval jsem na 1.07.006+ (na to aby zmizelo plus se nějak musí čekat nebo co?) níž to něšlo ovladač na 1.5.8 níž to nešlo
========== 2016.04.14 20:38:32 ===================== Packet: P3X_FW_V01.07.0060.bin Result: Abort. The firmware on the SD card is identical to or older than the current firmware on the aircraft.
========== 2014.01.01 00:00:13 remo-con disconnect====== Packet: P3X_FW_V01.06.0040.bin Result: Abort. The current firmware does not support downgrade. Use a different version of firmware to downgrade the target version.
Hm, píše že součastný FW nepodporuje dowgrade, a pak že si načetl SD kartu se souborem P3X_FW_V01.07.0060.bin což je aktualižační bin aktualizace z 15.3.2016. Ten "" P3X_FW_V01.07.0060.bin "" sis tam nechal na té kartě? Nebo kde se tam ten soubor objevil na té SD nevíš?
Původně jsem měl FW V01.08.0080 ten dělal problém při výměně baterie chtěl pořád aktualizovat rádio na 1.6 která tam ale již byla tak jsem downgradoval na V01.07.0060 To ještě šlo v pořádku i rádio jsem z 1.6 dostal na 1.5.8 Chtěl jsem snížit ještě FW z V01.07.0060 na V01.06.0040 ale to už mě nepustilo a ani rádio už níž než 1.5.8 nešlo.
Všechny bin soubory mám stáhle na kartě se neobjevili já je tam vložil.
Četl jsem že v V01.06.0040 je aktualizace baterií ale na tu se nemohu dostat, jsem si totiž blbec dal aktualizaci FW a nemrknul jsem se co tam bylo za původní. Je možné že jsem třeba přeskočil z V1.4.0010 na V01.08.0080?
Nevím už jsem z toho nějakej mimo ale když jsem měl V01.07.0060 a na rádiu V1.5.8 tak se quad ani rc nespárovali.
Začíná se to zamotávat. Myslím si, že největší problém způsobuje ten FW na kartě. Pokud bych downoval, tak bych to udělal z naformátovanou kartou(formátovanou pokud možno ve stroji, jestli nepůjde, tak v PC formátovat na FAT 32). P3 musí být zmatený, pokud chceš po něm downgrade a na kartě máš nahraný nějaký FW-to pouze moje dedukce osobní zkušenos s downem nemám. Zformátoval bych kartu a vyzkoušel bych spojení. Pokud to půjde, bude dobrý základ. Pak se podívat přes aplikaci jaký FW tam je, zformátoval SD přes app DJI GO, a normálně zaktualizovat-nejdřív stroj s baterkama, pak vysílač. Jak pojede stroj, bude vše lepší, pak teprve bych řešil baterie, ale možná se zaktualizuje jak má a nebudeš řešit ani bat. Ale to je rada z vody co ted co radím! Další SW možnost aktualizace je ze stránek DJI stáhnout si asistenta http://www.dji.com/search?cache=no&q=dji+asistent zapne se vše(i nespárované), spojíš P3 usb s PC a provede se aktualizace přímo z DJI-to jsem taky nikdy nedělal, tak dále nemohu pomoci. Pokud máš nějakou zkušenost s tím reset tlačítkem v portu kamery tak to taky může být nakonec nejjednodušší řešení.