Vhodná vrtule do větroně
Vhodná vrtule do větroně
Může mi prosím někdo poradit vhodnou vrtuli do tohoto větroně? (Foto je pouze ilustrativní ale podoba je veliká)
Rozpětí 2000mm
Váha s baterií, výbavou i motorem Turnigy 911g ale očekávám ještě mírné dovážení.
Baterky S3-2700mah Lipo.
Mám tu motor Turnigy D2836/8 1100KV který bych tam dal ale nevím jakou vhodnou vrtuli.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__34228__Turnigy_D2836_8_1100KV_Brushless_Outrunner_Motor_EU_warehouse_.html?strSearch=D2836
Případně kdyby byl vhodnější jiný motor doporučte i s vrtulí.
Větroň byl původně osazen motorem Speed 600. Vše jsem vybrousil a udělal nové lože pro baterku a motor.
Rozpětí 2000mm
Váha s baterií, výbavou i motorem Turnigy 911g ale očekávám ještě mírné dovážení.
Baterky S3-2700mah Lipo.
Mám tu motor Turnigy D2836/8 1100KV který bych tam dal ale nevím jakou vhodnou vrtuli.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__34228__Turnigy_D2836_8_1100KV_Brushless_Outrunner_Motor_EU_warehouse_.html?strSearch=D2836
Případně kdyby byl vhodnější jiný motor doporučte i s vrtulí.
Větroň byl původně osazen motorem Speed 600. Vše jsem vybrousil a udělal nové lože pro baterku a motor.
- robinj
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vhodná vrtule do větroně
Na hobbykingu píšou 9x6 ternér 10x5 větronˇ Ta 1ní bude mít víc otáček ale malej kroutˇák dej tam 10x5 a bude to akorát žádnej hotliner kdybys tam dal 9x6 bylo by to moc rychlý a motor stačí až až protože má tah 1130g dle hobbykingu
Robbe FutabaFX 20
,Funtic Pelikán,SM Binary,Skywalker 1720 RCF su29 superlite series. MPX funcub NG
,Funtic Pelikán,SM Binary,Skywalker 1720 RCF su29 superlite series. MPX funcub NG
-
TERAZKY
- Kontaktovat uživatele:
Síce nepíšeš aký tam máš trámec, no vkaždom prípade tam stačí vrtuľa 9x5.
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
-
TERAZKY
- Kontaktovat uživatele:
To krídlo nemá ani torznú skriňu, nešpekuluj.
Děkuji za rady 9x5 sklopnou mám tak ji zkusím a asi zkusím i těch 10x5 a uvidím jaký bude rozdíl. Děkuji za návrhy.
Mám taký veľký motorizovaný vetroň a s rovnakým motorom, regulátor 25 A a baterka LiPOL 2200 mAh. Stúpa skoro kolmo hore so sklopkou 10x6. Odporúčam
Vlad
Vlad
-
TERAZKY
- Kontaktovat uživatele:
Merajte si chlapi i max prúd. V lete inak z toho môžte mať dymovnicu...
- robinj
- Kontaktovat uživatele:
TERAZKY píše:Merajte si chlapi i max prúd. V lete inak z toho môžte mať dymovnicu...
taky pravda
Robbe FutabaFX 20
Já si tu konfiguraci zkouším zadávat do Drive Calculatoru. No nemohu říci že se v něm perfektně vyznám navíc úplně konkrétně motor D2836/8 tam není. Tak zadávám stejné číslo motoru a kilowatty a žádnou kolizi s těmi vrtulemi to neukazuje ani 9x5 ani 10x6.
Zkoušel jsem dát úmyslně špatnou vrtuli a hned my vyskočilo překročení ampér.
Ale jak říkám úplně se v tom nevyznám a návody které jsem na netu nešel byly dost strohé.
Zkoušel jsem dát úmyslně špatnou vrtuli a hned my vyskočilo překročení ampér.
Ale jak říkám úplně se v tom nevyznám a návody které jsem na netu nešel byly dost strohé.
Tak teď jsem tam zkusil zadat 25A regulátor a už to ukázalo překročení ampé. Tak dobrý já tam mám 30A. Každopádně 10x6 vypadá že je na hranici zátěže.
- robinj
- Kontaktovat uživatele:
tak dej 10x5 bo 9x6
Robbe FutabaFX 20
Na motory z Hobbykingu veľkosti 2836 - mám 4ks rôzne značky dávam vrtule 10/6 a meral som odoberaný prúd wattmetrom a je okolo 18 A. Mám regulátory od 25 do 40 A.Ešte mi nič nezhorelo...
Vlad
Vlad
Taky se tu zeptam, jestli mohu
.
Co by jste me doporucily za vrtuli na Easyglidera predpokladana vaha snad do 800g +- , mozna snad i min.
Chci to krmit jen dvouclankem Li-ion 18650 2900mAh motor 2830 1000KV (puvodne byl v kitu Gamy).
Urcite to bude line ale to me nevadi chci dlouhy klidny let.
Jakou osadit vrtuli? (kuzel bude origo EG sirku tramce neznam)
Co by jste me doporucily za vrtuli na Easyglidera predpokladana vaha snad do 800g +- , mozna snad i min.
Chci to krmit jen dvouclankem Li-ion 18650 2900mAh motor 2830 1000KV (puvodne byl v kitu Gamy).
Urcite to bude line ale to me nevadi chci dlouhy klidny let.
Jakou osadit vrtuli? (kuzel bude origo EG sirku tramce neznam)
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless
HB-D8T Brushless
Tisíc KV a dvoučlánek je naprosto nevhodný pohon. Ale pokud to chceš využít, tak aeronaut 15x8.
x9d, x-lite pro a pár poletuch
Az tak velikou vrtuli? Ja cekal tak 12xneco
. Myslim ze mam doma nejaky listy 13x uz nevim kolik asi je zkusim
.
Nepotesil si me...
Na druhou stranu vetsi vrtule by mela mit vetsi ucinnost a vetsi dobu letu. Nebo se pletu?
Bojim se toho ze 28ka obezka nebude mit dost velky kroutak na tak velkou vrtuli.
Nepotesil si me...
Na druhou stranu vetsi vrtule by mela mit vetsi ucinnost a vetsi dobu letu. Nebo se pletu?
Bojim se toho ze 28ka obezka nebude mit dost velky kroutak na tak velkou vrtuli.
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
HB-D8T Brushless
HB-D8T Brushless