Výše jsem se tom zmiňoval, že na prodej má exklusivitu do 1.4. "nejmenovaná" společnost (nechtěl jsem to 19.3. před oficiálním představením včera) příliš rozebírat. Nicméně přes oficiální distribuce bude k dispozici až od 1.4.,
P4ky, které prodává Apple (je to celosvětová speciální akce DJI a Apple) nejsou z české distribuce (Pelikan), která má stále jen toho jednoho opečovávaného a včera odprezentovaného v Erpet Golf Centru na Smíchově, kterého jsem se zůčastnil.
P4ku jsem měl v ruce, je to opravdu krásný stroj jak na pohled, tak na materiály použité při jeho konstrukci. Zmínil bych hlavně celu platformu dole, která je z hořčíku, přes spoustu nových technologií na palubě je hmotnost stále na skvělé úrovni. Koptéra je krásně aerodynamická, vč. optimalizovaného gimbalu s oboustranným uchycením kamery, což je důležité např. pro rychlosti, které to umí ve sportovním režimu - na vlastní oči jsem viděl, že to létá i přes 70 km/h, což mě připomnělo mého Ptaaka 1, který uměl také takto rychle létat a stoupat (a klesat ještě rychleji !), a co současní uživatelé 2jek a 3jek již vůbec neznají

.
Zajímavé je právě uchycení celého gimbalu, již žádné otevřené a zranitelné dumpery, celé odpružení je skryté v trupu, na fotkách z PP z pitvy je vidět, jak to je vevnitř udělané. Velmi praktické je bajonetové rychloupínání vrtulí, otázkou je ale jak bude možné tyto vrtule vůbec vyvážit, byť se o to nová generace majitelů Phantomů vůbec nezajímá, z některých příspěvků zde vůbec netuší, že je to obecně třeba.