Turnigy TGY-i10

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
jyrry
Kontaktovat uživatele:

Re: Turnigy Tgy i10-koupit, nekoupit

#181 Příspěvek od jyrry »

automet píše:... by bolo dobré pripojiť tam túto celú tému.

Stalo se...
jyrry.webnode.cz
Chose87

Re: Turnigy TGY-i10

#182 Příspěvek od Chose87 »

Ahoj,

uvažuji o koupi této vysílačky. Sloužila by jak k ovládání 6-ti kanálového vrtulníku, tak i k ovládání simulátoru. Tolik kanálů sice nepotřebuji, ale líbí se mi přehlednost nastavení na dotykovém displeji. Na druhou stranu mám strach z výdrže baterie... když bych šel ven, tak tak dlouho lítat asi nebudu :) Ale spíš doma u toho simulátoru bych byl schopný strávit půl dne. Jak dlouho baterie prosím vydrží? A taky jak dlouho se nabíjí?

Předem děkuji za odpověď
automet

#183 Příspěvek od automet »

Ahoj,
Otazne je, ci sa pri hrani na simulatore nebude rovno aj dobijat.
Prave som sa tu chcel na to nabijanie opytat.
Cital som, ze ak zapojis nabijanie, tak svieti a ak donabija, zhasne.
Momentalne ju mam na nabijacke cca 3 hodiny a 15 minut. Ked pozriem na to modre svetlo, tak sem tam meni intenzitu ako keby pomaly chcelo zhasnut. Podobne ako moj mobil ku koncu nabijania.
Nabijam ju cez micro USB a 1,5 amperovy USB zdroj /nabijacka k tabletu/.
Chose87

#184 Příspěvek od Chose87 »

A k tomu simulátoru se připojí přes jaký kabel? Já právě pokukuju po RealFlightu s bezdrátovým donglem http://www.realflight.com/products/gpmz4524.html Ale jestli bych u toho musel mít ve vysílačcce napájení, tak už to ztrácí smysl.
maliborec2002
Kontaktovat uživatele:

#185 Příspěvek od maliborec2002 »

Myslíte, že ten Micro USB konektor můžu slepit i vterinakem? Žádné lepidla čím ste to lepili vy totiž nemam a moc se mi ani nechtějí kupovat.
DJI F450, APM, Neo M8N, Turn. i10, Sjcam 5000x elite, Feiyu 3D mini,Turn. Accucel 6
www.ITReports.cz
sramy
Kontaktovat uživatele:

#186 Příspěvek od sramy »

Vteřiňák moc nepomůže, je potřeba vytvořit koutový spoj, epoxid s mikrobalonama a jim podobné hmoty.
Q X7S,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109,Aladin
www.lmkchotebor.cz
Fibik
Kontaktovat uživatele:

#187 Příspěvek od Fibik »

Chose87 píše:A k tomu simulátoru se připojí přes jaký kabel? Já právě pokukuju po RealFlightu s bezdrátovým donglem http://www.realflight.com/products/gpmz4524.html Ale jestli bych u toho musel mít ve vysílačcce napájení, tak už to ztrácí smysl.

Klasicky přes USB kabel. Nabíjí a zároveň trénuješ na freerideru.
maliborec2002
Kontaktovat uživatele:

#188 Příspěvek od maliborec2002 »

sramy píše:Vteřiňák moc nepomůže, je potřeba vytvořit koutový spoj, epoxid s mikrobalonama a jim podobné hmoty.
Koutovy spoj je co?
DJI F450, APM, Neo M8N, Turn. i10, Sjcam 5000x elite, Feiyu 3D mini,Turn. Accucel 6
www.ITReports.cz
Amper

#189 Příspěvek od Amper »

boze - UTFG
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
hanakj
Kontaktovat uživatele:

#190 Příspěvek od hanakj »

Ještě před lepením konektoru doporučuju kontrolu jeho zaletování. Včera jsem na i10 měnil mód a chtěl jsem zalepit USB, ale stačilo jen přepájet konektor (hlavně 4 upevňovací body na kostru) a drží to pevně.
Naposledy upravil(a) hanakj dne úte 15.03.2016 18:32, celkem upraveno 1 x.
Extra 330 RCF, FunCub, Swift2, Magnum Acro, T-Rex 450 PRO FB
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#191 Příspěvek od jyrry »

maliborec2002 píše: Koutovy spoj je co?

Obrázek
jyrry.webnode.cz
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#192 Příspěvek od ddano007 »

Chlapci, ktorí máte TGY i10, dá sa na nej spraviť nasledovný mix?

Označím to potenciometer P1, spínače S1, S2 a S3.
Výstup V uvažujem -100 až +100.
P = 22, t.j. jedna krajná poloha poťáku je 0, stredná poloha je 11, opačná krajná poloha je 22.
S1 = 25, S2 = 50, S3 = 100.
Výstup V = -100 + P1 + S1 + S2 + S3.
Inak povedané, keď sú všetky spínače vypnuté a vrtím poťákom P1, tak mi výstup chodí od -100 po -78.
Keď zapnem S1 a vrtím poťákom P1, tak mi výstup bude chodiť od -75 po -53.
Atď.
Dôvod mojej otázky je, že pre ovládanie osvetlenia na modeli používam kontrolér, ktorý ovláda celé osvetlenie cez jeden kanál a potrebuje zrovna takýto mix.
Vďaka.
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
Ger1

#193 Příspěvek od Ger1 »

chalani som uplny zaciatocnik v nastavovani rc supravy . viete mi niekto poradit ake zakladne veci sa nastavuju ? zatial mam len betu 1400 s dorobenym podvozkom aby som sa naucil do buducna bezpecne pristavat . supravu mam turnigy i10 . chcel by som mozno nastavit kridelka ako klapky koli nizsej rychlosti pri pristavani . pripadne nejakeho pristavacieho rezimu v com spociva ake ma vyhody . takisto vyhoda nastavenia oneskorenia na plyn a ostatnych serv.nenasiel som zatial nic konkretne tak by som poprosil ak mate niekto cas o priblizenie a ako vseobecne idealne nastavit tieto hodnoty. dakujem vlemi pekne
FrSKY HORUS X12S,Beta 1400,Slick 55",Carbon Cub Z,Cessna 182,RC Factory Yak55,Durafly Tundra
automet

#194 Příspěvek od automet »

Ddano007 - to musi chytit nejaky TARANISta, bezny uzivatel, ktory na i10 "postupil" je este mimo.
Ger1:
-sparuj prijimac podla navodu. Bud odmontuj vrtulu a pozapajaj vsetko na pohonnu bateriu, alebo to zapoj iba na prijimacovy pack bez motora.
- chod na tretej obrazovke do ponuky Models
- Set model type - vyber prvu volbu
- vyber:ENGINE, AILERON (ak mas 2 serva tak zaskrtni 2 AILERONS), ELEVATOR, RUDDER
Zobrazi sa ti obrazok, kde mas aj cisla kanalov, teda:
- motor 3.
- lave kridelko 1.
- prave kridelko 5.
- vyskovka 2.
- smerovka 4.
Potom klikni na Name a zadaj meno modelu.
Chod na prvu obrazovku. Lietadlo mas pred sebou, tak hybaj kniplami a pozeraj ci ovladacie plochy sa hybu spravnym smerom, podla potreby reverzuj kanal v ponuke Reverse. Chod na druhu obrazovku do polozky Subtrim a nastav presne stredy /mechanicky uz by si ich mal mat nastavene/.
Zaklad je nastaveny. U bety brzdit vobec nepotrebujes, ale da sa to nastavit neskor. Este by som nastavil dvoje stopky.
Jedny mam iba plynove, druhe zapinam a vypinam prepinacom na lavej strane co je najblizsi k antene, a nulujem ich "ziakom" na pravej strane /najblizsi vracajuci sa prepinac k antene/
Oneskorenie by som nepouzival, lebo beta ma maly reakcny moment a oddialovat ucinok vykonu nie je bohvie co v krizovke ked potrebujes " vystrelit okamzite".
A nezabudni skontrolovat aj spravne otacanie vrtule.
Ger1

#195 Příspěvek od Ger1 »

dakujem pekne tomuto som porozumel a nastavil som si to viacmenej uz predtym . beriem betu ako cvicny model a chcem sa nanej naucit co sa da . mam k nej aj Cadet4 no tgy i10 je moja prva pocitacova vysielacka .. mam za sebou par letov nieje mi cudzie spravanie klapiek a ostatnych ovladanych ploch z roznych simulatorov pripadne aj z hadzadiel ktore som robieval este ako 9-13rocny . pristania mi tiez pekne sli len som si chcel pomocou krideliek nastavenych na klapky dopomoct mozno k presnejsiemu pristatiu.. tak vseobecne platne veci by mi pomohli .niekde som cital ze aj je dobre nemat na kridelkach hore aj dolu nastavene 100percent vyklop co by ma tiez zaujimalo ak je to prvada preco je to tak.tie plynove stopky si nastavujes meranim kolko vydrzi na baterku bezat motor?takze oneskorenie funkcii mozno na hbitejsich modeloch v buducnosti?takisto ma zaujimala moznost zapnut si dorovnavanie smerovkou na kridelka a opacne ci to ma vyuzitie iba pri prudkom zatoceni dorovnavat vysku alebo aj ine pripadne v akom percentualnom pomere sa vseobecne nastavuju kridelka:smerovka?

dakujem velmi pekne za ochotu a strpenie :)
FrSKY HORUS X12S,Beta 1400,Slick 55",Carbon Cub Z,Cessna 182,RC Factory Yak55,Durafly Tundra
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“