Turnigy TGY-i10

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
maliborec2002
Kontaktovat uživatele:

Re: Turnigy Tgy i10-koupit, nekoupit

#166 Příspěvek od maliborec2002 »

Dnes jsem ji objednal, v pátek, takže až ve středu dorazi, tak ti řeknu, ale ruknu ti až ve čtvrtek, protože do středy jsem na horach
DJI F450, APM, Neo M8N, Turn. i10, Sjcam 5000x elite, Feiyu 3D mini,Turn. Accucel 6
www.ITReports.cz
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#167 Příspěvek od lubo1 »

ddano007 píše:Mam Taranis a išiel by som doň zase: nič ťa vo vysielačke neobmedzuje, len vlastné schopnosti. Ale je pravda, že som na OpenTX už roky zvyknutý (mal som ho už na TG9x), tož je pochopiteľné, ze i10 by som nebral 8)
Prečítal si niečo o i10 na nete, ale rozhodnúť sa budeš musieť sám.
Za mňa vidím mínus v kapacite baterky a neviem či to má hlasový výstup. Ale inak: má to telemetriu, dostatočný počet kanálov a bežné mixy aj niečo navyše to mať bude. A pri pohľade na akciovú cenovku asi moc niet čo riešiť :lol:

noooooo telemetriu.... GPS zatiaľ nie, Vario a výškomer nie.... teplota a otáčky motora ma až tak neberú.....
Stopky na displeji vcelku malé, hlasový výstup eee....
Ergonomia ... kniple ako tak, Bočné slidery by bolo ťažko používať, z prepínačov len tie krajné... na ostatné som nedosiahol.....
Vysielač má dve antény - tá vonkajšia sa dá pohnúť o 90 stupňov, vnútorná je naprieč a napevno.....
DSC01325.JPG

Za Taranis by som to nevymenil
DSC01322.JPG
http://lubo111.rajce.idnes.cz
klauz
Kontaktovat uživatele:

#168 Příspěvek od klauz »

Tak.za Taranis bych ho asi taky nevymenil,ale.za optica ho vymenim s valkou radosti :D
když to nedrží vteřiňákem, zkuste víc vteřiňáku!
toro 900 * q10 * Mini DLG Pro
Turnigy i10
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#169 Příspěvek od jyrry »

lubo1 píše:....
Vysielač má dve antény - tá vonkajšia sa dá pohnúť o 90 stupňov, vnútorná je naprieč a napevno.....
download/file.php?id=61454&mode=view ...

To je tam ten koaxiálek vnitřní antény tak brutálně zlomený? Hmmm... Možná to občas má jednu anténu...
jyrry.webnode.cz
HLA
Kontaktovat uživatele:

#170 Příspěvek od HLA »

Tak se mi dostala do ruky jedna i10 s ulomeným USB konektorem.
Budu to řešit takto:
http://www.rcgroups.com/forums/showthre ... 83&page=12
Obrázek

Nebo máte někdo lepší námět ?
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#171 Příspěvek od ddano007 »

lubo1 píše:... Za Taranis by som to nevymenil...

No počkaj, ale otázka neznela, či vymeniť Taranis za TGYi10, alebo nie 8)
A potom - záleží na tom, čo za telemetrické čidlá používaš: ja používam akurát monitorovanie aku a ... to je všetko. Len vravím, že za 100Eur ( čo stojí TGYi10 v akcii ) majiteľ dostane vysielačku s podporou telemetrie a dokonca s rozumnou cenou prijímačov.
Z môjho pohľadu je Taranis lepšia voľba a keby som kupoval dnes vysielajdu, tak ho kúpim zase - ale stojí 250Eur... A ak niekomu stačí TGYi10 s jej možnosťami - prečo nie?
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#172 Příspěvek od lubo1 »

ddano007 píše:No počkaj, ale otázka neznela, či vymeniť Taranis za TGYi10, alebo nie 8)
A potom - záleží na tom, čo za telemetrické čidlá používaš: ja používam akurát monitorovanie aku a ... to je všetko. Len vravím, že za 100Eur ( čo stojí TGYi10 v akcii ) majiteľ dostane vysielačku s podporou telemetrie a dokonca s rozumnou cenou prijímačov.
Z môjho pohľadu je Taranis lepšia voľba a keby som kupoval dnes vysielajdu, tak ho kúpim zase - ale stojí 250Eur... A ak niekomu stačí TGYi10 s jej možnosťami - prečo nie?

Podobný názor....
Večšiu cenu ako 100E to rádio nemá.... ak by som kupoval a stálo vac - potom buď Taranis, alebo ak by som musel šetriť - potom T9....
Ale ja mám trošku iné priority.....
Čo sa týka internej antény - tá fotka to krapet zkresľuje - ten ohyb nieje niako tragický.... Antény sú na plošáku na konektoroch. Viac ma dráždili tie "boda" antény na príjmači. Bohužiaľ antény sú v príjmači pájkované... takže výmena by bola problematická...
DSC01316.JPG

Príjmač je na môj vkus relatívne veľký
DSC01320.JPG

Čo sa týka plošákov - vyzerá to vcelku slušne osadené...
Na prehodenie módu treba rádio rozobrať, kniple fyzicky vymontovať a prehodiť medzi sebou a pritom ich aj otočiť ????
DSC01323.JPG

Trochu zklamaním bola brzda kniplu plynu.... Plastová kulisa na knipli je síce vrúbkovaná, ale pliešok hladký.... Takže brzda ide len bez "rapkania"...
Nastavenie brzdy cez kryt je nemožné - treba rozkuchnuť kryty.
Ak to bude niekto rozoberať -
Najskôr treba zhodiť gumové krytky - potom 6 torx šrobov. Kryty pootvoriť a odpojiť dva káble medzi hlavnou doskou a plošákom na zadnom kryte....
DSC01324.JPG

Rádio je kolegove, takže mal som ho doma len na prehodenie módu...
Čo sa týka softu - kolega aj bez manualu podľa obrázkov menu zostavil deltu s motorom (Toro) za malú chvíľu, akurát som mu upravil pomery mixov.... Voľné mixy som tam nevidel, ale ja som pozeral na rádio viac zozadu.....
http://lubo111.rajce.idnes.cz
martin z

#173 Příspěvek od martin z »

Kolego lubo1, koukáš na tu tgy-i10 moc kriticky, to rádio je v poho. Proti mojí MC-22 Hott neskutečně pohodový intuitivní nastavování a věř nebo ne, pro někoho zrovna tohle může bejt totálně důležitější vlastnost než mnohem větší možnosti jinejch rádií. Volný mixy, letový režimy, zpomalení serv atd. to všechno samozřejmě má. Mám to rádio rád, úlohu druhýho rádia (pro méně náročný modely) k tomu graupnerovi mi plní vzorně, dosavadní dlouholetá dvojka MX-12 si loni už moc nezalítala. Nedostatků rádia jsem si vědom, v týhle cenový třídě to není něco s čím bych nemoh žít. A usb konektor jsem si preventivně epoxidem s mikrobalonama zafixoval dřív než jsem měl možnost ho ulomit. :)
maliborec2002
Kontaktovat uživatele:

#174 Příspěvek od maliborec2002 »

Tak nevím, jestli až mi vysílačka pijde, budu muset ten konektor přidělávat, moc se mi v tom nechce hrabat, taky si říkám že už to možná spravili, ale zase nechci pak řešit urvaný mikro USB
DJI F450, APM, Neo M8N, Turn. i10, Sjcam 5000x elite, Feiyu 3D mini,Turn. Accucel 6
www.ITReports.cz
HLA
Kontaktovat uživatele:

#175 Příspěvek od HLA »

Určitě ten USB mikro přilep, nebo opatrně připájej.
Nejspíš použiji nějakou panelovou USB samici, a připájím drátky ....

http://www.ebay.com/itm/1-6ft-USB2-0-B- ... SwZG9WhOYJ

Ten USB mikro nedrží skoro vůbec.
Zatím jsem horkým vzduchem připájel ten původní a vysílač funguje.
Určitě byl konektror velmi špatně připájený, a kovové pouzdro nebylo připájeno vůbec.

To lepení podle videa na internetu moc nedoporučuji.
automet

#176 Příspěvek od automet »

Ja zatiaľ s konektorom nejdem nič robiť. Hlavne budem kábel zasúvať pri nabíjaní veľmi opatrne.
maliborec2002
Kontaktovat uživatele:

#177 Příspěvek od maliborec2002 »

Jak bych teda měl konektor přilepit a čím?
www.ITReports.cz
martin z

#178 Příspěvek od martin z »

Používám ten usb konektor jen k aktualizaci fw. Baterky (mám dvě) nabíjím v tomhle
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ouse_.html

tohle je to samý
http://www.banggood.com/Flysky-FS-BC101 ... 82291.html

Nabíječka nemá svůj zdroj, připojí se přes usb do pc nebo do nabíječky od mobilu (můj případ).
automet

#179 Příspěvek od automet »

Ale stále dookola vyťahovať baterku tiež asi nebude moc dobré.
automet

#180 Příspěvek od automet »

Navrhujem pokračovať v tejto téme viewtopic.php?f=38&t=69936&start=120
aby boli všetky informácie pokope, možno by bolo dobré pripojiť tam túto celú tému.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“