DJI Phantom 4

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Zoolx

Re: DJI Phantom 4

#46 Příspěvek od Zoolx »

Díky za informaci :-)

Petře, Tvé vysvětlení je zcela logické a nezbývá než souhlasit. Na co jsem ještě narazil je zmínka, že v ceně modelu je i přepravní kufr? Např. v podrobném popisu u Daniela Pelikána to je... Nemyslí tím básník přepravní krabici z výroby? :-)

Z.
Phantom 4P+ / Mavic Pro + DJI Googles + MarcoPolo Locator
mouchanek

#47 Příspěvek od mouchanek »

co jsem koukal tak už to není krabice, ale opravdu takový kufr, kterej je v té obalové krabici a v tom je P4 zabalen

Obrázek
gardenroute

#48 Příspěvek od gardenroute »

Ano, je to tak, jen doufat, ze pro nas trh (EU) to bude stejne.
Je dobře, ze konecne DJI napadlo, ze není spatne to prodávat jiz jako pouzitelne kombo, a nenechat zákazníka na holickach se shanenim/vyrabenim vhodného zavazadla.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Allesak

#49 Příspěvek od Allesak »

Doufám, že jsem to nepřehlídl v pročítání vlákna, ale jak mají vyřešený odvibrování kamery, je to schovaný v rámu? Je to zas o něco hezčí než ta třesoucí se sestava na gumách u předchozích strojů.
mouchanek

#50 Příspěvek od mouchanek »

dávají k tomu takový držáček (viz. obrázek pod videem), jinak docela pěkné video co tam vlastně je

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GEM0xbezsMY[/youtube]
Přílohy
Snímek obrazovky 2016-03-09 v 18.10.58.png
pavel007111

#51 Příspěvek od pavel007111 »

Dobrý den, víte někdo jestli bude mít omezení dosahu na 2 km jako DJI phantom 3 ?
Předem děkuji za odpovědi.
Zoolx

#52 Příspěvek od Zoolx »

Pěkné video... Jsem rád, že se opravdu zamysleli a udělali ten kufr. Potěší i ten prostor pro druhý akumulátor. Škoda, že to nevzal kamerou ještě půdorysně..

Jinak co jsem tak koukal, tak vyhýbání překážkám funguje podle všeho (a i logicky) jen při letu dopředu v rámci pozorovacích úhlů předních čidel, že? Takže např. když poletí před sledovaným objektem a bude "couvat", tak překážky nebere v potaz. Je to tak, že?

Z.
Phantom 4P+ / Mavic Pro + DJI Googles + MarcoPolo Locator
mouchanek

#53 Příspěvek od mouchanek »

já zatím neviděl video kde by couval, zatím jsem viděl jen videa že letí za.. Když pak třeba sledovaný objekt zastaví tak ho to obletí dokola..
gardenroute

#54 Příspěvek od gardenroute »

pavel007111 píše:Dobrý den, víte někdo jestli bude mít omezení dosahu na 2 km jako DJI phantom 3 ?
Je to dané dosahem LB, podmínkami terénu a nastavením FCC nebo CE... Za výborných podmínek a s lepšími anténami se s ním dá doletět i dál (US nastavení FCC).

P4ka má dosah až 5 km (FCC), resp. cca 3.5 km v CE nastavení a za vhodných terénních podmínek v oblastech bez rušení v pásmu 2.4GHz...
gardenroute

#55 Příspěvek od gardenroute »

Zoolx píše:Jinak co jsem tak koukal, tak vyhýbání překážkám funguje podle všeho (a i logicky) jen při letu dopředu v rámci pozorovacích úhlů předních čidel, že? Takže např. když poletí před sledovaným objektem a bude "couvat", tak překážky nebere v potaz. Je to tak, že? Z.
Je to tak Zdenku, pro detekci překážek má P4 vepředu a dole vždy pár kamer (celkem 4) pro stereogrametrické vyhodnocení prostoru s dosahem 0.7 - 15 m. Podle toho co jsem zatím viděl, by při sledování objektu couvat nikdy neměl, vždy se za ním točí přední částí trupu s kamerou.
Dole je vyzbrojen inovovaným VPS systémem s ultrazvukovými senzory.
Naposledy upravil(a) gardenroute dne pát 11.03.2016 7:56, celkem upraveno 1 x.
texmur

#56 Příspěvek od texmur »

Zde link na celkem podrobné představení s fotko http://www.visual-aerials.com/phantom4.html
Jsou zde vidět i nové funkce aktivního sledování a tap fly funkce

zatím ale v autonomním režimu active track neumí měnit výšku:
NOTE:
If you are having your Phantom 4 in ActiveTrack and the subject is walking up a hill or stairs, the Phantom 4 WILL NOT adjust altitude at this time!
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
pavel007111

#57 Příspěvek od pavel007111 »

gardenroute píše:Je to dané dosahem LB, podmínkami terénu a nastavením FCC nebo CE... Za výborných podmínek a s lepšími anténami se s ním dá doletět i dál (US nastavení FCC).

P4ka má dosah až 5 km (FCC), resp. cca 3.5 km v CE nastavení a za vhodných terénních podmínek v oblastech bez rušení v pásmu 2.4GHz...

Děkuji za odpověď a jde změnit nastavení např. u Phantoma 3 z CE na FCC ?
pepavich

#58 Příspěvek od pepavich »

pavel007111 píše:Děkuji za odpověď a jde změnit nastavení např. u Phantoma 3 z CE na FCC ?

Nelze, vysílač má v sobě GPS a na základě lokace se sám přepne.
pepavich

#59 Příspěvek od pepavich »

P4 je opravdu sexy, jak tvarově, tak použitými materiály.
Přílohy
IMG_0147.JPG
gardenroute

#60 Příspěvek od gardenroute »

pepavich píše:...Nelze, vysílač má v sobě GPS a na základě lokace se sám přepne....
@pepavich :
To je novinka, pokud vím P3 kontrolér (na rozdíl od Inspire) GPS neměl, takže nový P4 kontrolér má skutečně již také GPS, jako to má i Inspire stávající kontrolér ?
Tzn. že pro řadu funkcí, které vyžadovaly polohu již nebude třeba GPS ve smartphone/tabletu, a poloha je získávána přímo z kontroléru ?

Mimochodem na přepnutí CE na FCC existovala pro Vision apka, ale u P3 nevím... Možná se něco takového také objeví...

Nicméně DJI skutečně tvrdí, že přepínání režimu FCC/CE se děje automaticky dle polohy, ať už je získána jakkoliv (GPS v koptéře, v kontroléru nebo přes Apku ze smartphone/tabletu připojeného ke kontroléru).
Naposledy upravil(a) gardenroute dne čtv 17.03.2016 18:49, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“