Pamatuju že kluci co kdysi dělali ještě konstrukční F3B/F3F někdy tuhý potah na kostru lepili chemoprenem - taky to v té rozloze a členitosti stíhalo zaschnout ale u Chemoprenu to bylo žádoucí
Grumman F7F Tigercat 1:19
Re: Grumman F7F Tigercat 1:19
Druhý pokus vypadá odlehčeněji, teď vymýšlím jak to celé na kostru (je schovaná pod tím) rozumně přilepit:
Pamatuju že kluci co kdysi dělali ještě konstrukční F3B/F3F někdy tuhý potah na kostru lepili chemoprenem - taky to v té rozloze a členitosti stíhalo zaschnout ale u Chemoprenu to bylo žádoucí
jyrry.webnode.cz
Chemopren je strašně težkej. Kdysi jsem to zkoušel na F3Jčko. Jednu stranu jsem tak udělal ale druhou jsem lepil ředěným Epoxydem. Nemohl bys to lípnout nějakou dispersí?
Ground Penetration Tester
Disperze je připravená, jen nevím jestli to stihnu natřít než to začne zasychat, mám Rakoll D3 a on je dost rychlý... Snad tu najdu nějaký Herkules nebo něco podobně pomalého.
jyrry.webnode.cz
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Tohle s oblibou používám na lepení potahu: http://www.bison-lepidla.cz/cs/p/bison- ... 69118.html
času na usazení lepených dílů je bohatě dost.
času na usazení lepených dílů je bohatě dost.
OK2WY
Jojooooo, vždyť já mám v ledničce polyuretan taky. Stačí ho malinko, jen umazat, on ještě trochu napění.
Dík za nakopnutí
Dík za nakopnutí
jyrry.webnode.cz
Lepil bych to epoxydem zahuštěným mikrobalony. Není to tolik těžké. Lepím takhle modely stále. Zrovna před pár týdny jsem polepil plným balzovým potahem střed křídla o rozpětí 1300mm.
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.
Tak jsem na to tak dlouho koukal až jsem vykoukal že to mám zbytečně robustní...
Teď už to je odlehčené a musí to bohatě stačit:
Teď už to je odlehčené a musí to bohatě stačit:
jyrry.webnode.cz
Nakonec jsem to lepil stylem "půl vola, půl fčely" 
(vůl je CA, fčela je disperze)
(vůl je CA, fčela je disperze)
jyrry.webnode.cz
půl vola půl fčely... ale vypadá to dobře a povedlo se, ne?
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho co dělám...
Tak jak pokračuješ? Teda jestli vůbec pokračuješ a neodložil jsi to....
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho co dělám...
Začal jsem plaňkovat gondoly ale teď jsem to uložil k ledu; blíží se jaro a já už jakou dobu ani nesáhnul na B-25. Mám nějaký útlum a toho Mitchela chci konečně zprovoznit...
jyrry.webnode.cz
Probudil jsem se z podzimního spánku
Vytáhnul jsem rozpracované díly a podrobil kritice. Uznal jsem to za příliš komplikované, těžké a složité, na ten rozměr a určení.
Zatím prochází odtučňovací kůrou křídlo:
Přibyde už jen náběžka (5mm) a odtokovka (4x10mm). Nosníky jsou vypodložené, aby se to dalo stavět na rovné desce nezkroucené - je to vespod profrézované a pod žebry zůstalo vždy 6mm na odříznutí.
To vzadu je původní páskované křídlo. Jeho humpoláckost je vidět...
Vytáhnul jsem rozpracované díly a podrobil kritice. Uznal jsem to za příliš komplikované, těžké a složité, na ten rozměr a určení.
Přibyde už jen náběžka (5mm) a odtokovka (4x10mm). Nosníky jsou vypodložené, aby se to dalo stavět na rovné desce nezkroucené - je to vespod profrézované a pod žebry zůstalo vždy 6mm na odříznutí.
jyrry.webnode.cz
... jsem se k tomu zase přes víkend řádně nedostal... ale nové křídlo má torzní skříňku a pasuje na trup:
jyrry.webnode.cz
jyrry píše:Vybabral jsem z krabiček a pytlíčků serva a části pohonů; ty pětistovky prodělají účinnou odtučňovací kůru oloupáním ...
P.S. snad mi ty serva HonzaS schválí...
Dobrá volba
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
jyrry píše:Probudil jsem se z podzimního spánku![]()
Tohle už vypadá víc jako halovka! Jaký je v křídlech váhový rozdíl?
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16