Graupner HOTT a telemetrie

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
martin z

Re: Graupner HOTT a telemetrie

#571 Příspěvek od martin z »

Studoval jsem znovu zvuky Hott varia na trubce a musím opravit svoje předchozí tvrzení, správně je, že protivně hnusně a primitivně pípá z bzučáku jen moje MC-22 Hott a Smartbox, naopak rádia řady MX už mají pípání přece jen příjemnější, to jsem řadě MX neprávem křivdil.
janva9

#572 Příspěvek od janva9 »

martin z píše:Studoval jsem znovu zvuky Hott varia na trubce a musím opravit svoje předchozí tvrzení, správně je, že protivně hnusně a primitivně pípá z bzučáku jen moje MC-22 Hott a Smartbox, naopak rádia řady MX už mají pípání přece jen příjemnější, to jsem řadě MX neprávem křivdil.
Jo, Smartbox má primitivní skřípavé pípání. Mám ho na XP-9303 s modulem M-G2. I tam je zrychlení komunikace po updatu ale zůstala tam malinká prodleva.
Ground Penetration Tester
arkudo

#573 Příspěvek od arkudo »

janva9 píše:Máš updatovaný systém? Zrovna ta GPS se po přehrání softu dost zrychlila. Se starým softem jsem ji doma musel dát ven za okno, aby se chytla a ještě to trvalo hrozně dlouho a po updatu se mi chytá normálně na stole a prakticky hned.(Sestava MZ-24+GR-16+GPS/Vario.) Ale je potřeba updatovat celý systém.

Ano. Mam vse updatovane. Nejde o rychlost nacteni druzic. Ale na displayi vysilace se mi aktualni rychlost zobrazuje uplne mimo. V logu je to spravne ale na vyuziti treba hlaseni padovky je to teda k nicemu. Nebo mam spatnej kus. A taky me stve to stale hlaseni vysky varia co se neda vypnout.
janva9

#574 Příspěvek od janva9 »

Tak na hlášení pádovky bude GPS vždy nepoužitelná. Ta měří-počítá rychlost vůči zemskému povrchu a pro indikaci pádovky je potřeba měřit rychlost vůči prostředí-okolnímu vzduchu. To bez rychloměru nepůjde.
arkudo

#575 Příspěvek od arkudo »

janva9 píše:Tak na hlášení pádovky bude GPS vždy nepoužitelná. Ta měří-počítá rychlost vůči zemskému povrchu a pro indikaci pádovky je potřeba měřit rychlost vůči prostředí-okolnímu vzduchu. To bez rychloměru nepůjde.

Hmm, diky za informaci....ale to ja vim :-)
Me to staci orientacne. Mam to do jetu. Pricist nebo odecist pripadny vitr neni zas tak tezky. Delas to automaticky i bez GPS.
Ale hlavne by musel Graupner vyrabet Pitotku.
Stve me ze je to nepouzitelne.
janva9

#576 Příspěvek od janva9 »

------------------------
EDIT: Změna nefunkčního odkazu za fungující.
http://www.cb-elektronics.de/hss-330-v1.1.html
Naposledy upravil(a) janva9 dne sob 27.02.2016 11:33, celkem upraveno 1 x.
arkudo

#577 Příspěvek od arkudo »

janva9 píše:http://www.cb-elektronics.de/HSS330%20Speed%20Sensor.htm

Jojo. Taky jsem tohle nasel, kdyz jsem patral po Pitotce. Ale tohle nechci. Chci origos. Zajimavy je, ze to Graupner mel v nabidce....Ale me by uplne stacilo, kdyby fungovala ta GPS...
1ero

#578 Příspěvek od 1ero »

Pánové programoval již někdo regl od Graupnera T70 (33770) ?
Což o to programovaní jedna věc, ale spíš mě zajímá samotná viditelnost přes telemetrii. Nejde mi podle návodu zobrazení. Samozřejmě, že mám vše aktualizované. Nevíte čím by to mohlo být ?
Na displeji je vidět, že regl je připojený, jak na senzorech tak při samotném výběru, ale nemohu se dostat do samotného nastavení. Mrkněte na odkaz.
https://www.youtube.com/watch?v=1WPwhLz ... e=youtu.be
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#579 Příspěvek od Pucmeloud »

Mám ty régly dva (70 a 90A) a oba chodí perfektně! Ale mám MC-32, takže nevím, jak se SW od sebe liší, a jestli tam máš zapnuto vše, co má být (navíc něměcky nerozumím...). Pokud ale vím, tak u MC-32 se zobrazení telemetrie přepíná levým "kolečkem".
A co hlasový výstup? Ten by měl fungovat automaticky sám.
Lark

#580 Příspěvek od Lark »

Žádný z těch regulátorů sice nemám, ale při prvním připojení a nastavování čidel, by mělo být to čidlo připojené napřed samotné, a pak teprve přes "Y" kabely spojené s ostatními. Dál mě zaráží v tom videu, když přepneš na ESC 1:23 proč ukážeš na tu šipku nahoře, která signalizuje, že je další menu vlevo a ty se snažíš mačkat šipku doprava. V 1:48 skočíš o jedno menu doleva ale jsou tam vlevo ještě další a ty z toho vždy vyskočíš. Taky jak píše Pucmeloud, hodnoty telemetrie jsou na horním displeji a obrazovky se přepínají levým ovladačem.
janva9

#581 Příspěvek od janva9 »

Já přidám ještě nějaké otázky:
Dostaneš se do nastavení varia?
Máš připojené pohonné baterky?
Soft máš aktuální i v regulátoru?

Mám teď v provozu šedesátku a stovku LV a žádný problém s nimi není.
Někdy pomůže znovu nabindovat přijímač s připojeným regulátorem a čidly.
1ero

#582 Příspěvek od 1ero »

Zdar panové, srdečně děkuji za vaše podněty připomínky a hlavně čas.
Tak a teď adresně =
Pucmeloud : hlasový výstup funguje a rád bych tě poprosil jestli bys mi prosím neposlal tel. číslo, měl bych ještě par otázek ohledně nastavení reglu. Děkuji.
janva9 : do nastavení varia jsem se ještě nedostal. Při nastavovaní Electric Air-Modulu 33620 vím jak se dostat do menu na nastavení a proto mě překvapilo, že při programování, teda připojení reglu jsem se tam nemohl dostat. Pohonné baterie zatím nemám připojené jak je vidět na videu jen externí zdroj přes vypínač. Set je aktualizován na všech pužitých komponentech = radio+přijímač+regl. A teď to nejdůležitější !!!!!! mooooc děkuji za nakopnutí, udělal jsem opětovné bindování a vše jede tak jak má. Děkuji. :D viz. Video.
MC20 verze V1.107, přijímač GR18+3xG+3A+Vario verze V 152B, regl Brushless Control+70 verze V1a46. Jak je vidět na videu vše funguje po opakovaném provedení - bindování.
Jinak s Graupnerem MC20 lítám již něco přes rok, ale pořád se učím. Ještě jednou děkuji za váš čas a energii.
https://www.youtube.com/watch?v=J90J1ph ... e=youtu.be
1ero

#583 Příspěvek od 1ero »

Tak další dotaz: Myslíte, že je dostačující BEC 3 A na reglu, nebo raději doporučujete případně máte zkušenosti posílít nebo nahradit externím spínaným stabilizovaným zdrojem BEC cca 5A ???
Zabudování do :
Ero dvoupošník, r. 1,4 m, 3,5 Kg, motor C5052-0390, 6 ks servo DES 658 BB MG, baterie 3,7Ah 22,2V,40/80C + Hott Electric Air-Modul + Brushless control +T70.
kope
Kontaktovat uživatele:

#584 Příspěvek od kope »

Na 6 serv a 6ti článek? A k tomu ještě elektromodul-to bych si tedy regl s 3A BEC netroufl.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
janva9

#585 Příspěvek od janva9 »

1ero píše:Tak další dotaz: Myslíte, že je dostačující BEC 3 A na reglu, nebo raději doporučujete případně máte zkušenosti posílít nebo nahradit externím spínaným stabilizovaným zdrojem BEC cca 5A ???
Zabudování do :
Ero dvoupošník, r. 1,4 m, 3,5 Kg, motor C5052-0390, 6 ks servo DES 658 BB MG, baterie 3,7Ah 22,2V,40/80C + Hott Electric Air-Modul + Brushless control +T70.
Nejdříve se zeptám, na co tam máš ten AirModul? Připadá mi to jako zbytečné závaží, když máš regl s telemetrií. Nebo potřebuješ měřit jednotlivé články?

K tomu BECu. Já osobně bych to zkusil alespoň na zemi. Předpokládám, že jsi použil kondík přiložený k reglu. Odpoj motor, zapni si tu ukecanou paní a zkus chvilku točit kniplama dokolečka. Pokud paní zahlásí pokles napětí přijímače nebo nějakou totální blbost (mě hlásila vstupní teplota), tak je jasné, že to BEC neudržel. Můžeš si samozřejmě prohlédnout i log, když si zapneš logování na kartu. A nejnižší napětí bys měl vidět i na displeji telemetrie.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“