Y6 - postaveno a lítá
Y6 - postaveno a lítá
Ahoj,
jako zajímavost bych sem rád hodil včera dokončenou Y6, postaveno během 2 večerů, abych měl o víkendu s čím létat a kdyby nebyla taková zima, tak to vydrží i o pár minut déle ve vzduchu...
Uspořádání: Y6
Počet motorů: 6
Velikost: cca 500
Letová hmotnost: 1,7 kg
Řídící jednotka: Naza lite (flešnutá na v2)
Baterie: 3S 5000 mAh
Regulátory: horní 3 ks Turnigy Multistar 20A, dolní 3 ks Turnigy Multistar 30A
Motory: NTM Prop Drive Series 28-26A 1200kv / 286w (uříznuté přesahující hřídele)
Vrtule: nejlevněší čína 8x4.5
Letový čas: dnes při 0 stupních pár minut
Napadá mě - pokud máte někdo zkušenost s těmihle motory, šlo by na ně dát vrtule 10x45? Snesou to? A nebo ty vrtule dát pouze na spodní motory?
Foto:
[album]5684[/album]
[album]5683[/album]
[album]5682[/album]
[album]5681[/album]
[album]5680[/album]
jako zajímavost bych sem rád hodil včera dokončenou Y6, postaveno během 2 večerů, abych měl o víkendu s čím létat a kdyby nebyla taková zima, tak to vydrží i o pár minut déle ve vzduchu...
Uspořádání: Y6
Počet motorů: 6
Velikost: cca 500
Letová hmotnost: 1,7 kg
Řídící jednotka: Naza lite (flešnutá na v2)
Baterie: 3S 5000 mAh
Regulátory: horní 3 ks Turnigy Multistar 20A, dolní 3 ks Turnigy Multistar 30A
Motory: NTM Prop Drive Series 28-26A 1200kv / 286w (uříznuté přesahující hřídele)
Vrtule: nejlevněší čína 8x4.5
Letový čas: dnes při 0 stupních pár minut
Napadá mě - pokud máte někdo zkušenost s těmihle motory, šlo by na ně dát vrtule 10x45? Snesou to? A nebo ty vrtule dát pouze na spodní motory?
Foto:
[album]5684[/album]
[album]5683[/album]
[album]5682[/album]
[album]5681[/album]
[album]5680[/album]
- pepinozbrna
- Kontaktovat uživatele:
Re: Y6 - postaveno a lítá
Nevím jak u tvé tvé mašinky ...... používám ty motory na combatech a tam s těmi vrtulemi není problém.
Takže myslím že by to jelo
Takže myslím že by to jelo
Nahoru to půjde ... dolů musí.
Mam na sve Y6 stejne motory ale s 1000ot/V a provozoval jsem je na 10". Myslim ze ve tvem pripade by bylo lepsi neco 9", 10" ti bude zbytecne zrat a pretezovat motor
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Pročpak máš jiné regly nahoře a jiné dole? To je protože "co dům dal", nebo je to záměr? Silnější regly dole - řekl bych že proud vzduchu od horních vrtulí pomáhá těm dolním, tak bych to viděl spíš naopak. Nebo je to tak, že proud vzduchu je roztočený na druhou stranu, a ty dolní vrtule to spíše brzdí?
A pročpak uvažuješ o jiných vrtulích dole a jiných nahoře? Y6 neznám, to se tak u nich dělá?
A pročpak uvažuješ o jiných vrtulích dole a jiných nahoře? Y6 neznám, to se tak u nich dělá?
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
http://rc.ludl.cz
naspod sa myslim davaju vrtulky so strmšim stupanim.
Lebo ten prud vzduchu je uz urychleny od vrchnej vrtule, tak spodna to ma lahsie a moze tak tlacit viac vzduchu.
(to si len pamatam ze som nieco tae cital, ale mozno si zle pamatam)
Lebo ten prud vzduchu je uz urychleny od vrchnej vrtule, tak spodna to ma lahsie a moze tak tlacit viac vzduchu.
(to si len pamatam ze som nieco tae cital, ale mozno si zle pamatam)
Na ty 10" jsem se ptal z toho důvodu, že je tady mám, pro 9" bych musel k Hořejšímu... kdybych dal ty 10" a "přetěžovalo" to motor, tak se to projeví větší teplotou motoru a větším odběrem z baterky?
Jiné regly - ano, co dům dal. A ano, asi pravda, můžu je prohodit.
Ano, také jsem to četl - nahoře třeba 9x4.5, dole 9x5.5. Tak mě teď napadá to rovnou změnit na nahoře 8x4.5 a dole 9x4.5 - nebo to je fakt hloupej nápad?
Jiné regly - ano, co dům dal. A ano, asi pravda, můžu je prohodit.
Ano, také jsem to četl - nahoře třeba 9x4.5, dole 9x5.5. Tak mě teď napadá to rovnou změnit na nahoře 8x4.5 a dole 9x4.5 - nebo to je fakt hloupej nápad?
rozdil je minimalni, je lepsi mit jedny vrtule.
Kdyz uz pujdes k Horejsimu tak si vem APC E (pokud budou mit leve v danem rozmeru) , jsou tuzzsi a vyrazne to vylepsi charakteristiku (akorat bacha na ruce, jsou ostre jak ziletka)
Chce to zmerit, me uz proste lez proud do takovych hodnot (jako ze 160% nominalu) ktere jsem nehodlal riskovat. Navic - pokud ten tah realne nepotrebujes tak to je kurvi motor. A pokud ho potrebujes tak vychazi lepe prejit na 4S (I kdyz ty mas dost vysoke kV tak nevim)
Kdyz uz pujdes k Horejsimu tak si vem APC E (pokud budou mit leve v danem rozmeru) , jsou tuzzsi a vyrazne to vylepsi charakteristiku (akorat bacha na ruce, jsou ostre jak ziletka)
Chce to zmerit, me uz proste lez proud do takovych hodnot (jako ze 160% nominalu) ktere jsem nehodlal riskovat. Navic - pokud ten tah realne nepotrebujes tak to je kurvi motor. A pokud ho potrebujes tak vychazi lepe prejit na 4S (I kdyz ty mas dost vysoke kV tak nevim)
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Apc jen MR, je to multirotor
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
APC MR jsou normalni "E"cka ale v jine sade rozmeru a s dostupnym druhym smerem. Ja pouzivam 9x4.5E (ktera se dela uz dlouho a jen pridali druhou do paru) a koukal jsem na 10x4.5MR. Je to same akorat driv poste 10" nedelali s takto malym stoupanim.
Mr nejsou klasické E, to je omyl. List je jinak tvarovaný.
vizualne me prijde rozdil maly ale nemeril jsem to. V kazdem pripade se 9" v MR nedelaj, jen v 9x4.5" oba smery. Pouzivam je a jsou v pohode, minimalni jello atd....
Jinak mohu doporučit 10x3,8 apc mr
To nikde nevidim v nabidce, kdo to prodava ?
já je kupoval u pelikana, teda rcm.cz (pardubice)