Nová DX6

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Grugh

Re: Mod 2 DX6I DSMX

#136 Příspěvek od Grugh »

Naposledy upravil(a) Grugh dne úte 18.07.2017 19:25, celkem upraveno 1 x.
MaraBara

Re: Mod 2 DX6I DSMX

#137 Příspěvek od MaraBara »

Ahoj Kluci,
tak jsem to přešrouboval a našel nastavení na netu.
Člověk se toho jen nesmí bát. Nastavení vysílačky jsem našel v Anglickém manuálu. A pružiny jsem vyměnil podle obrázků z netu a podle selského rozumu. Chce to trpělivost, trpělivost a sem tam taky zabrat hlavně při výměně osyček. Všem díky za příspěvky.
dagx
Kontaktovat uživatele:

Re: Nová DX6

#138 Příspěvek od dagx »

Posledních 6 příspěvků bylo asi špatně přesunuto.Mluvíme tam o "staré" DX6i.
https://www.youtube.com/user/dagxcz/videos
http://dagx.rajce.idnes.cz/
rohe
Kontaktovat uživatele:

#139 Příspěvek od rohe »

Ahoj. Potřeboval bych radu ohledně telemetrie. Mám k DX6 napárovany dva modýlky (Blade nano CPX a QX) stáhnutí z netu v souborech *. SPM. Oba mají v nastavení telemetrii. Receiver voltage (min a max RX V) a Flight log (Frames a Holds). Prosím o vysvětlení... Díky.
kokpilot

#140 Příspěvek od kokpilot »

Ahoj lidi,
chtěl bxch se posunout dál z DX6i a uvažuji o nové DX6 nebo DX7s. Hlavní důvod je asi možnost jednoducého nastavování pomocí SD karty a snadná změna modu. Telemetrii asi neviužiji, ikdyž kdyby byla, tak bych se asi podíval co to umí. Jsem příležitostný polétávač heli a s nastavováním vysílače se vždycky trochu peru, proto si myslím že nastavování modelů blade pomocí SD bude pro mě super věc.
Co by jste si vybrali vy? DX7s bych asi sehnal starší z bazaru, nebo investovat do nové DX6.

Díky
DX6i, DX7 G2, Blade 200 SR X, Blade MCP X BL, Blade 330s
DXS

#141 Příspěvek od DXS »

Mám DX6i, létám akro i větroně, heli si zatím netroufám, i když by to zvládla a zatím jsem neměl problém pro nedostatek kanálů, takže bych zvážil jestli přibližně 2500 korun (u nové, ne bazar) navíc stojí za +1 kanál. Rozdíl mezi starou a novou šestkovou řadou určitě je a příplatek je tam kolem 2000. Zvaž sám pokud ti ty peníze stojí za "jednodušší" nastavení či změnu módu, i když většina lidí si ho vybere už při koupi a u něj zůstanou. Paměť na 250 modelů je přehnaná, tolik jich nikdo mít nikdy nebude. Telemetrie je dobrá věc, ale ceny přijímačů jsou velké a pro běžné létání řekl bych zbytečné. Osobně bych výměnu provedl jen z důvodu větší poruchy, kdy se mít "něco" navíc vyplatí.
kokpilot

#142 Příspěvek od kokpilot »

No ještě to zvážím, pořídil jsem nový vrtulník a spíš se mi zase nechtělo nastavovat, a šlo to celkem v pohodě, teď ještě změnit mod z 1 na 2 a uvidim.

Byl jsem se na ní podívat a i v obchodě pán povídá no ono se to zas tak nezměnilo a tak, trochu mě odradil.
Jediné co jsem si tak za tu chvilku všiml, drží se opravdu lépe díky gumovým výstupkům na prsty v zadní části.
DX6i, DX7 G2, Blade 200 SR X, Blade MCP X BL, Blade 330s
rohe
Kontaktovat uživatele:

#143 Příspěvek od rohe »

Ahoj, jaké máte zkušenosti s novým FW 106? Ve dvou položkách "Lap Timer" a "D/R and Expo" mi problikává kolonka "Switch" tak, jakoby se v ní střídaly rychle za sebou všechny její možnosti a tím pádem nedokážu nastavit to co potřebuji. I když přiřadím vypínač, jen problikne a není potvrzen.
lsony

#144 Příspěvek od lsony »

Taky se rád podělím o mojí novou DX6G2, kterou mám už nějaký ten rok. Oproti DX6i kterou ještě pořád mám tak je to hodně dobrý krok do předu zpracování ergonomie podsvícený a lepší grafický display, hodně se mi libý český dabing neklouže s rukou stara DX6i ta měla plastový madla na bokách, nová má gumové, jediné takové mínus u oproti DX6i je ten že ta umí přepínat výkon vysílače kde je nastavení pro EU a FR 100mW zatím co na US je nějakých 200mW což je hodně znát. A navíc měla nastavitelnou anténu což tahle nemá a to je celkem průser. No a mě to nedalo tak jsem ji musel trochu poladit protože mě vadilo když mi po asi 800 metrech někdy i mín vypadl signál, naštestí se mi DJI F450 vždycky vrátila zpatky přes failsafe. Údajně stačí tam dát jenom vykonější anténu ale já jsem to už chtěl pořádně udělat tak tam mám aji zesilovač a to už je pecka 3km+ dávam se pár fotek pro inspiraci
Přílohy
20170716_221023.jpg
20170716_221042.jpg
20170716_221114.jpg
DX6i, DX6G2, DX3S
Eachine VR D2
Blade 400, MCX, MSR, Nano CP s,
DJI F450
Tamiya TT01, Traxxas E-Revo
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#145 Příspěvek od jyrry »

lsony píše:... já jsem to už chtěl pořádně udělat tak tam mám aji zesilovač ...

a... jako... tím doprasením se takhle veřejně chlubíš? :roll:
Zkus s tím vyrukovat někde mezi (ostatními) normálními modeláři.
jyrry.webnode.cz
DXS

#146 Příspěvek od DXS »

lsony píše:Údajně stačí tam dát jenom vykonější anténu ale já jsem to už chtěl pořádně udělat tak tam mám aji zesilovač a to už je pecka 3km+ dávam se pár fotek pro inspiraci

Seš normální?
zdzd

#147 Příspěvek od zdzd »

DXS píše:Seš normální?

Asi má zbytečných pár set tisíc na pokuty.

Ale hlavně nemá ani kousek ohleduplnosti a sebereflexe. Hlavně že to jde mě, ostatní ať si ...
lsony

#148 Příspěvek od lsony »

Vim ze s takle upravenou vysilackou kdybych se ukazal mezi lidma by me asi moc nepochvalily jenom jsem chtel ukazat ze se to da vylepsit. Plno lidi si vylepsuje svoje vysilace vsim moznym navic je to modifikace ktera se da zase dat do puvodniho stavu. Vim ze je to proti zakonu ale takovy podobny veci tady dela skoro kazdej.
DX6i, DX6G2, DX3S
Eachine VR D2
Blade 400, MCX, MSR, Nano CP s,
DJI F450
Tamiya TT01, Traxxas E-Revo
BoBik_CZ

#149 Příspěvek od BoBik_CZ »

lsony píše:Vim ze s takle upravenou vysilackou kdybych se ukazal mezi lidma by me asi moc nepochvalily jenom jsem chtel ukazat ze se to da vylepsit. Plno lidi si vylepsuje svoje vysilace vsim moznym navic je to modifikace ktera se da zase dat do puvodniho stavu. Vim ze je to proti zakonu ale takovy podobny veci tady dela skoro kazdej.

Já naopak neznám žádného modeláře, který by se choval jako hovado. Asi jiný kraj . . .

Kdyby jsi chodil lítat na místo, kde v okruhu několika kilometrů je jen pustina, tak ještě možná. Ale pochybuji, že to tak je.

Trošku mi to připomíná tuzery, kteří si na auto (nejlépe nějakou vylítanou popelnici) dají "laděný" výfuk. Hlavně že mají dobrý pocit, jak si potunili auto, ale to že řevem obtěžují lidi v okolí je jim putna.
zdzd

#150 Příspěvek od zdzd »

lsony píše:Vim ze s takle upravenou vysilackou kdybych se ukazal mezi lidma by me asi moc nepochvalily jenom jsem chtel ukazat ze se to da vylepsit. Plno lidi si vylepsuje svoje vysilace vsim moznym navic je to modifikace ktera se da zase dat do puvodniho stavu. Vim ze je to proti zakonu ale takovy podobny veci tady dela skoro kazdej.

Ta kvalita vylepšení asi tak odpovídá kvalitě tvého psaného projevu. A ohleduplnost k modelářskému okolí ohleduplnosti ke čtenářům co to musí luštit.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“