Oprava Rc vysílače JR XG7
Oprava Rc vysílače JR XG7
Zdravím, potřebuju poradit kdo by se mohl vyznat v elektronice vysílače. (JR XG7) Včera jsem připojil nabíječku a shořelo mi tam něco. Je to nějaká deska co je na ní hlavní vypínač a pojistka. Je to celý očouzený a samozřejmě to nefunguje. Potřebuju aby mi někdo řekl jestli to jde opravit nebo ne. Díky
- JosefSvejk
Re: Oprava Rc vysílače JR XG7
A tu nabíječku jsi nejspíš připojil naopak
.
Neshořela ta pojistka? A případně nějaká cestička na desce?
Fotka by fakt pomohla.
Fotka by fakt pomohla.
Chyba může být i v konektoru a zkratuje se baterka. Bohužel osobně vyzkoušeno hned dvakrát po sobě.
Ground Penetration Tester
jyrry píše:Detailně to vyfoť ať je povědomost o čem je řeč...
Už sem to nafotil, můžeš se mi na to mrknout?
JosefSvejk píše:A tu nabíječku jsi nejspíš připojil naopak.
Fotka by fakt pomohla.
Když připojím nabíječku obráceně, tak se ani nespustí nabíjení. Je to ohořelé okolo pojistky a ani nepraskla. Fotky jsem tam už nějaké dal, můžeš se na to mrknout?
janva9 píše:Chyba může být i v konektoru a zkratuje se baterka. Bohužel osobně vyzkoušeno hned dvakrát po sobě.
Kdyby tam byl skrat, tak by se nemělo vůbec spustit nabíjení ne?
Teda tam se musely dit veci, podle te fotky kolem pojistky... To by chtelo nekoho v okoli aby to dukladne prozkoumal zblizka, pripadne servis.
Odkud jsi?
Odkud jsi?
jyrry.webnode.cz
Z té poslední fotky to vypadá že to od té "asi diody" vzalo všechno okolo sebou. Vypadá to že jsou pečené i oranžový a šedivý drát. Takže možná opravdu zkrat baterky při připojování. Zajímavé, kde je vřazená ta pojistka, když to přežila. Chtělo by to větší detail na to vypálené místo z obou stran a pokusit se to překreslit do schématu. Ale asi nejlepším řešením bude ten servis a vyměnit celou tu desku, včetně toho kabelu, protože ten tišťák je zuhelnatělý a bude to dělat parazitní svody.
jyrry píše:Teda tam se musely dit veci, podle te fotky kolem pojistky... To by chtelo nekoho v okoli aby to dukladne prozkoumal zblizka, pripadne servis.
Odkud jsi?
Je divný, že to nechytla ta pojistka, když se tam tohle dělo. Jsem z Ledče nad Sázavou a vůbec nevím na koho se tady v okolí obrátit, tak jsem to zkusil tady se zeptat u vás odborníků.
Lark píše:Z té poslední fotky to vypadá že to od té "asi diody" vzalo všechno okolo sebou. Vypadá to že jsou pečené i oranžový a šedivý drát. Takže možná opravdu zkrat baterky při připojování. Zajímavé, kde je vřazená ta pojistka, když to přežila. Chtělo by to větší detail na to vypálené místo z obou stran a pokusit se to překreslit do schématu. Ale asi nejlepším řešením bude ten servis a vyměnit celou tu desku, včetně toho kabelu, protože ten tišťák je zuhelnatělý a bude to dělat parazitní svody.
Nejvíc mě štve, že ta pojiska to přežila a že tam nebyla od toho aby jistila něco takového. Vůbec nevím, kam to rádio do servisu poslat.
Z toho škvarku se bohužel nedá vykoukat co kam vedlo, jenom to, že to opravdu byla dioda, takže je to opravdu na výměnu té desky. Kdo opravuje JR soupravy ti ale neporadím. Koukal jsem na stránky p. Hnízdila, ale o opravách tam už nic nemá, tak nevím. Snad někdo poradí. Kdyby se našel někdo kdo to rádio má a byl ochotný tu desku proměřit a nafotit, určitě by se v nejhoším případu dala udělat kopie, ale to už je moc kdyby.
http://www.eshop-rychle.cz/rcservis zkus poslat dotaz.
http://www.eshop-rychle.cz/rcservis zkus poslat dotaz.