JanRumisek píše:poraďte prosím všechny kruhy a radiusy mě to dělá z rovných čar a né pěkné oblouky
Nedá, dá se jenom změnit počet segmentů.
JanRumisek píše:poraďte prosím všechny kruhy a radiusy mě to dělá z rovných čar a né pěkné oblouky
JanRumisek píše:poraďte prosím
všechny kruhy a radiusy mě to dělá z rovných čar a né pěkné oblouky
co s tím ? dá se s tím neco udělat??
imagin píše:
Ahoj,
originální nástroj na křivky v SU je nepoužitelný. Používám tento plugin (je i krásně rychlý) a při nastavení dostatečného počtu segmentů zde níže vidíš ten markantní rozdíl. (který je který asi netřeba popisovat)
I při exportu do .dxf a následně převodu do gcodu fréza udělá přesný kruh či výseč atd. Navíc toho umí mnohem víc - dočteš se v infu k pluginu.
Woita píše:Ahoj,
prosím o nakopnutí - mám ve Sketchupu nakteslené žebro, které chci vypálit laserem z plechu. Kreslil jsem to jako obrysové čáry. Pak to vyexportuji jako .dxf a už to může kolega laserovat.
Ale teď k té otázce: Plochy bych asi měl mít vyplněné, aby to byly plochy a ne čáry že? Prosím tedy o radu, jak to obraničenou plochu vyplním?
Děkuji! (Už jsem to v minulosti dělal, ale zaboha teď na to nemůžu přijít...)
Woita píše:Já právě myslel, že podle toho kde je to "vyplněné", ten stroj pozná jak zacházet s šířkou řezo - aby napč. vnitřní průměr díry byl průměr a nikoliv průmět - šířka řezu.
Tou výplní jsem myslel tohle: Např. nakreslím kružnici, a onase mi hnes dama vyplní - udělá se z toko plocha. Tu když označím a zmáčknu delete, tak ta plocha zmizí a mám, z toho jen obrys. A dotaz zněl, jak tu plochu vrátit zpět, aby byla opět vyplněná a ne jen obrys:
Woita píše:Jo a uměl by Sketchup změřit obsah plochy? To by mi pomohlo pro odhad hmotnosti vytvořeného výrobku...
lipanek píše:to, abys plochu dostal zpět, je jednoduché - stačí obtáhnout jednu z čar zamýšlené plochy a plocha se opět vytvoří.
K tomu exportu do DXF. Pokud nebude křivka uzavřená, bude to brát jako pouhou čáru a záleží na použitém CAM, jak si s tím poradí. Pokud jsou všechny prvky uzavřené a je to tak i zamýšlené, umí sám rozeznat, co má frézovat po vnitřní straně a co po vnější. Nejsem přesvědčen, že DXF umí vyexportovat plochu. Ale myslet znamená kulové vědět, takže pokud se ozvě někdo, kdo to bude schopen rozseknout, budu rád. Při mých exportech nikdy žádná plocha nebyla.
Lipánek
lipanek píše:to, abys plochu dostal zpět, je jednoduché - stačí obtáhnout jednu z čar zamýšlené plochy a plocha se opět vytvoří.